e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Gener de 2015

ELECCIONS EN ENTREDIT

 La setmana passada, en aquest mateix espai comentava que dir i repetir que les eleccions anunciades (no pas convocades) pel 27 del pròxim mes de setembre seran plebiscitàries era, a parer meu, convidar Mariano Rajoy a allò que sap fer molt bé: portar el decret de convocatoria al Tribunal Constitucional.

Tanmateix, avui cal parlar d’una comissió parlamentaria anomenada  comissió sobre frau fiscal, evasió fiscal i pràctiques de corrupció  política  però, darrere de la nomenclatura, la intenció real és desentranyar  fins on van arribar els possibles delictes comesos durant  les dues dècades de pujolisme. La majoria de portaveus han acusat  Pujol de faltar al respecte i menysprear els diputats durant la compareixença en la qual no va aclarir l'origen de la fortuna de la seva família i a més va reprendre els parlamentaris. 

De totes maneres, tot i que Pujol hi haurà de tornar,  el tema s’ha complicat. Tots els partits del Parlament de Catalunya, excepte CiU i ERC, repetides vegades han reclamat  que el president Mas  respongui sobre l'etapa com a conseller en cap i secretari general de CDC. Sembla que, Mas va dir a Oriol Junqueras que no hi tenia cap inconvenient. ERC va suposar que ho faria de manera voluntaria.

Tanmateix, l'endemà de saber-se  el contingut del sumari del cas de les ITV, que sosté que l'ex secretari general de CDC, Oriol Pujol, presumptament va cobrar comissions il•legals a empresaris a canvi de les seves gestions  per tenir accés a Artur Mas,  ERC va dir prou i va votar a favor que el president de la Generalitat comparegui en la comissió d'investigació del Parlament  sobre el frau i l'evasió fiscal perquè doni explicacions sobre els seus vuit anys com a mà dreta de l'expresident Jordi Pujol. 

Diverses trucades i missatges de text  intervinguts, dins de la investigació pel cas ITV, entre l'exdiputat de CiU al Parlament Oriol Pujol i el seu amic i empresari Sergi Alsina, apunten que el polític va usar presumptament  les seves "influències" per facilitar-li  l'accés, entre d'altres, al president de la Generalitat, Artur Mas. "Quan sàpigues quin moment de dimarts podem veure'ns amb Mas acabaré d'organitzar l'agenda", li va escriure el 3 de juny del 2011 Alsina a Oriol Pujol en un missatge intervingut que consta en el sumari del cas ITV a què ha tingut accés Europa Press i en què, entre d'altres, estan imputats per suborn en una ramificació d'aquesta causa l'empresari, Oriol Pujol i la dona de l'ex secretari general de CDC Anna Vidal.

La Comissió d’investigació del “cas Pujol” ha aprovat, aquesta vegada sí, a la cinquena vegada, la compareixença del President de la Generalitat al Parlament  per donar explicacions sobre els casos de corrupció que afecten a la família de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol i Soley.

Un cop acabada la sessió  de la comissió, el portaveu socialista, Jordi Terrades, es va “felicitar” què “ERC  hagi unit els seus vots als de la resta de grups de l’oposició.  ERC va actuar amb responsabilitat i amb una lógica total.

De totes maneres, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, va  recordar  la voluntat del president i del Govern de donar explicacions: "Sempre que li han preguntat, ha respost". També ha advertit els republicans que la seva "decisió va en contra de fer les eleccions plebiscitàries" 

El conseller  ho va  explicar  en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. "El president ha dit, per activa i per passiva, que quan el cridin, compareixerà. Sempre que li han preguntat, ha respost. La disponibilitat del president i del Govern de donar explicacions ha estat contínua. I continuarà sent així", Homs ha recordat que aquest és "el Govern més transparent que mai ha tingut Catalunya".

Perfecte, penso que és molt important que sigui així, perquè volem un Estat Nou i Net. Estic segur que el president  Mas  col•laborarà sense recança en la comissió. El conceller Homs continua fent el ridícul.

Imatge obtinguda a Google


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
714
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR