e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 d'Octubre de 2014

ELECCIONS ANTICIPADES

 

ELECCIONS ANTICIPADES

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, va dir a "L'entrevista de l'estiu al 324" que no preveu cap altre escenari que no sigui la consulta, perquè no s'imagina que ningú trenqui el pacte majoritari de partits del 12 de desembre. "Estic convençut que tothom complirà els acords i que posarem el futur de Catalunya en mans dels ciutadans", això després d'insistir que "els acords sobre el 9-N es van signar amb la voluntat de complir-los. No em vull imaginar cap altre escenari".

Junqueras va criticar, amb duresa, que l'estat espanyol no s'està oposant a la independència, sinó al fet que els catalans puguin exercir el dret a vot, que, segons va dir, "s'ha de defensar a través de tots els drets democràtics que tenim a l'abast". Per això, diu que no entén que el fet que els ciutadans de Catalunya puguin votar pugui ser considerat cap desafiament a l'Estat.

 

De totes maneres, suspesa cautelarment pel TC la llei de consultes, abans que l’estat español faci més disbarats, potser sí que seria oportuna una oferta com a resposta al seu veto, que  passaria per convocar eleccions,  que se celebressin entre el desembre i el febrer, a tot estirar el març. La suspensió del TC deixa sense cap efecte  la consulta i no ens convé de cara a la comunitat internacional.

 

Tot  i que Carme Forcadell,  presidenta de l’Assamblea Nacional Catalana, se cenyeix al full de ruta de l’entitat, que preveu una (DUI) declaració unilateral d’independència pel Sant Jordi del 2015,  tots els partits partidaris (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP) faran tot al seu abast per a celebrar la consulta; tanmateix Espanya és un país profundament antidemocràtic i autoritari i segur que està disposada a tot. 

 

Per això, unes eleccions anticipades podrien ser la  solució,  amb candidatura única o amb els diversos partits compartint un punt comú (la independència) al programa. En més d'una ocasió, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha suggerit que l'alternativa a la consulta serien unes eleccions anticipades, que tindrien caràcter plebiscitari, després de les quals el nou Govern proclamaria la independència unilateralment. La CUP ho ha rebutjat frontalment, cridant a la "desobediència civil" per forçar la consulta sí o sí, al marge de la legalitat espanyola. ICV, en canvi, veu més inconvenients que beneficis a la proposta cupaire : "La consulta ha de tenir un reconeixement i una legitimitat a nivell internacional. No pot ser que ens diguin que és una consulta de pa sucat amb oli."

 

La cancellera alemanya, Angela Merkel, va lloar a Galicia els arguments del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, contra el procés català.  Per la seva banda, el cap de l'executiu espanyol  ha insistit en què "no se celebrarà cap consulta il•legal" i ha volgut destacar la divisió del Consell de Garanties Estatutàries sobre la Llei de Consultes que ha aprovat  el Parlament de Catalunya.

Segons Iceta, suspès el 9-N pel Tribunal Constitucional,  Artur Mas "haurà de decidir" si opta per "l'estratègia fora de l'Estat de dret" o busca el pacte amb l'Estat per fer una consulta.  Iceta diu que si trenca amb ERC, Mas "podrà comptar amb nosaltres per a un nou acord" lligat a una consulta "legal i acordada". I és que el líder del PSC creu que votar sense l'aval del Constitucional "posaria en risc l'autogovern" i confia que Mas "no farà res fora de l'Estat de dret". 

Un gallec,  amb el suport  alemany, vol  destruir-nos  una altra vegada. Espero que no ho aconsegueixi, i que el president Mas no accepti cap  ajut  enverinat. Cal posar  l’accent en la Sobirania Històrica de Catalunya i en la il•legalitat del Decret de Nova Planta.

Abans que l’estat espanyol faci més animalades, potser el president hauria de convocar eleccions, amb l’acord que sigui necessari. Un parlament amb una majoria independentista, pensó que  podría proclamar la DUI sense cap problema. Amb tots els entrebancs posats per l’estat, la comunitat internacional ho veuria bé. És important.

Imatge obtinguda a Google

Sebastià Barrufet Rialp, periodista      


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
578
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR