e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Maig de 2016

EL SUPERDISSABTE

 VISTOLLEGIT//.-Després de setmanes d’un debat intens i molt viu a tot el territori sobre el partit, es va arribar a una cita clau: la consulta del Superdissabte. És un Congrés Extraordinari en forma de consulta que es va celebrar als locals de Convergència d’arreu del país el  dissabte 21 de maig. Es tractava de respondre als reptes del futur de Catalunya,  impulsar des de CDC un nou partit polític o bé  renovar el partit actual.

Com ha de ser la Convergència del futur? Esborraran les sigles per fundar un nou partit? Quin paper hi tindrà Artur Mas? I més enllà de CDC: com veu les discrepàncies a Junts pel Sí? Es tornarà a presentar a unes eleccions? Xavi Coral, Tian Riba, Neus Tomàs i Montserrat Nebrera li van preguntar a Artur Mas, president de Convergència.

Preguntat sobre la possibilitat de tornar a ser president de la Generalitat, Artur Mas va asegurar  que no hi aspira. Amb tot, ha reconegut que podria tornar-hi si el procés surt malament o en el cas que s'aconseguís la independencia "No descarto ser president d'una futura república“.

La denominació SUPERDISSABTE la va idear Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), tanmateix, ho aprofito per a emprarla també per a l’elecció de la presidencia de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Els militants de Convergència Democràtica (CDC) i simpatitzants del partit han decidit que al juliol Convergència haurà de deixar pas a una nova formació política. A més, els militants tornen a escollir Francesc Homs com a candidat al Congrés dels Diputats, per sobre de Silvia Requena.

Jordi Sànchez tornarà a ser president de l'ANC per als propers dos anys. Així ho ha escollit el secretariat nacional de l'entitat, reunit a Ripoll, després de gairebé set hores de debat per triar els càrrecs de l'entitat (presidència, vicepresidència, secretaria i tresoreria). El càrrec que ha comportat més debat ha estat el de president, que, com l'any passat, s'ha disputat entre Liz Castro i Sànchez.

Tot i que l'editora nord-americana va ser la més votada a les eleccions al secretariat de la setmana passada només per una trentena de vots més que Jordi Sànchez, el secretariat ha acabat optant per l'actual president després de diverses votacions. Castro ha presentat la seva candidatura davant la direcció però no ha obtingut el suport del secretariat. Els estatuts marquen que s'han de succeir les votacions fins que un dels candidats obté la majoria dels dos terços dels vots però per acord del secretariat s'ha decidit que sigui el més votat el que obtingui el càrrec. Sànchez ha obtingut 40 vots enfront de 35 de Castro.

A diferència dels anys anteriors, aquests càrrecs s'han escollit per a dos anys de mandat, a causa del canvi d'estatuts de l'anterior assemblea general.

La vicepresidència se l'ha emportat Natàlia Esteve, que va ser la representant territorial més votada de la regió de Barcelona, mentre que Marcel Padrós s'ha imposat a David Ros en el càrrec de tresorer i Eulàlia Subirà assumirà el paper de secretària.

Tant Sànchez com Castro, que han comparegut al monestir de Ripoll, s'han mostrat disposats a superar les pugnes internes per garantir la unitat en el futur. "Dividits només ens barallem, hem de parar de fer això", ha dit Castro, que ha afegit que accepta "plenament" el nou secretariat i els nous càrrecs orgànics escollits. Ha remarcat, també, que el sistema d'elecció del president de l'ANC és indirecte, ja que els socis escullen la direcció i és la direcció qui tria la presidència, la vicepresidència, la tresoreria i la secretaria. Sànchez ha afegit que "tots hem fet coses que no han estat encertades però per sobre d'aquests errors hi ha la voluntat inequívoca de saber encarar el repte que tenim en el futur".


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
805
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR