e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 d'Agost de 2015

DESPRES DE GUANYAR EL 27S

 El president de la Generalitat, Artur Mas, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, i les entitats sobiranistes iniciaran el procés de “desconnexió” de Catalunya respecte a la resta d’Espanya si la seva candidatura unitària aconsegueix una majoria suficient després del 27S.

Ho va explicar  el líder de la candidatura unitària, Raül Romeva, a l’acte de presentació de la llista conjunta, on va admetre  que l’Estat farà tot el possible per impedir-ho, però va assegurar que això no frena el procés: “Anem a totes”.

“Si el 27S tenim la majoria suficient i necessària, el que volem és que el Parlament declari solemnement que en virtut d’aquest mandat que se li haurà concedit s’iniciï el procés d’independència”, va asegurar  Romeva,  avançant que la candidatura es dirà ‘Junts pel Sí’.

L’acord tancat, especialment pels agents que ho componen, és “estrany, extraordinari”, però, de la mateixa manera que Junqueras, ha dit que respon al moment excepcional que viu la política catalana.

Segons Romeva, la presència dels agents a la llista mostra la diversitat i la pluralitat no només de l’arc parlamentari, sinó també de l’arc ideològic i social, fet pel qual ha aclarit que “ningú deu renunciar ni un gram a la seva identitat”.

Romeva va detallar els passos pactats entre Artur Mas i Oriol Junqueras per arribar a la constitució d’un estat independent, que passa per fer el 27S “allò que l’Estat no va permetre fer el 9N”.

Així, van explicar que la intenció de fer de les eleccions catalanes un plebiscit per la independència els permetrà exercir el dret a vot i saber quantes persones volen la independència i si hi ha majoria per portar-la a terme.

“Si el 27S obtenim la majoria suficient, el que volem és que el Parlament declari solemnement que en virtut d’aquest mandat comença el procés d’independència”, va dir amb rotunditat, i va afegir que es pot dir més alt, però no més clar i que del ‘voler fer’ passarem al ‘fer’.

El següent pas consisteix en posar  en marxa les estructures d’Estat,  per aconseguir  “la desconnexió de l’àmbit jurídic espanyol” i es realitzaran els tràmits per dinamitzar una constitució catalana a través d’un procés que anirà de baix a dalt.

“Quan ho fem, proclamarem la independència i començarem el procés de desconnexió  aprovant una llei de transitorietat per dotar-nos d’àmbit jurídic propi”, i va asumir  els riscos que corren al prendre aquesta decisió.

Romeva va afirmar que són conscients que l’Estat no posarà les coses fàcils per als seus interessos, perquè si no, no s’hauria arribat fins a aquest punt: “Si bloquegen l’autogovern de Catalunya, el Govern o el Parlament, procedirem a la proclamació d’independència. Anem a per totes!”.

L’exeurodiputat ecosocialista, va ser  bel•ligerant en dissipar els dubtes entorn a aquells que tinguin incertesa sobre que realment la seva candidatura estigui disposada a fer aquesta fractura en el cas que des de l’Estat posin impediments per a la independència.

De fet, una constant del discurs del cap de llista, va ser la contundència per generar credibilitat al voltant del projecte: “La nostra voluntat és convertir les incerteses en certeses, els riscos en oportunitats i dotar-nos de les eines necessàries per portar-ho a terme”.

També va anunciar que l’acord recull un paquet de mesures urgents per aplicar, que preveu als més necessitats: “Se’ls ha de posar davant de tot, perquè si no, no tindria sentit”.

Romeva va recitar  un grup de mesures entre les quals destaca l’atenció a les necessitats urgents d’habitatge, pobresa energètica i de segona oportunitat, les necessitats de pobresa infantil, una escola catalana inclusiva i la reforma de la renda mínima d’inserció a un model de renda garantida de ciutadania, entre d’altres.

Una vegada ateses aquestes urgències, després de 18 mesos de govern de transició, es proclamaran una vegada més eleccions constituents en les que cadascun dels agents es presentarà per separat: “Que guanyi el millor”, va desitjar el líder de ‘Junts pel sí’. 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
679
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR