e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Desembre de 2014

DESENCAPARRAR MAS I JONQUERAS

 Pablo Iglesias a Barcelona va dir que La Generalitat "no té competències per dur a terme una declaració unilateral d'independència (DUI)", i va insistir que "els processos han de respondre a la legalitat i la democràcia". Molt correcte l’home.

 

Es  va mostrar  convençut que "molts catalans" prefereixen "mil vegades estar a Espanya amb Podemos que a Catalunya amb CiU o amb Artur Mas", i es va definir com a "patriota" espanyol. A més, Iglesias  va explicar  que la proposta de Podemos a la crisi territorial és "obrir un procés constituent" que obri "portes i finestres del cadenat del 1978", en referència a la Constitució espanyola.

 

Tot i això, no va concretar  més i va reiterar  l'aposta de la seva formació per fer "una assemblea constituent en la qual els representants dels ciutadans puguin tornar a decidir com ens organitzem com a país i quin projecte de país volem". Penso que a Espanya els pot agradar.

 

Iglesias, que va ser escollit secretari general de Podemos, ha afegit que "no vull que Catalunya se'n vagi d'Espanya, que és un país de nacions", i ha reiterat que Podemos "pot construir un país en el qual els ciutadans se sentin a gust en un projecte plural".

 

Podem  es va fer un bany de masses amb el discurs a Barcelona. L'acte de la formació política al Centre d'Esports de la Vall d'Hebron va generar  gran expectació popular i mediàtica i va finalitzar  amb els titulars  donats  pel líder de la formació, Pablo Iglesias.

Iglesias va optar  per Catalunya al fer el seu primer míting després de ser escollit secretari general del partit, el 15 de novembre. El líder de Podem ha tornat a defensar el dret a decidir, però no només sobre el futur de Catalunya sinó sobre totes les coses.

En una declaració contundent, Pablo Iglesias ha deixat clar que no vol que Catalunya se'n vagi, però entén que ha estat insultada:

"No vull que Catalunya se'n vagi, però sé que la casta espanyola ha insultat els catalans"

El líder de Podem diu que ell el que vol és construir ponts i destruir els murs que altres han aixecat. 

Iglesias ha llançat un missatge a la CUP, ha explicat que no ha vingut a prometre res, però que si que pot prometre que no s'abraçaria "a Mas ni a Rajoy", en referència a l'abraçada entre el diputat de la CUP, David Fernández, i el president català. La Candidatura d'Unitat Popular li ha respost amb ironia al seu compte de Twitter.

El discurs de Pablo Iglesias ha girat també al voltant del canvi polític i social que espera que hi hagi el 2015. Ha demanat el suport dels catalans i ha deixat clar que volen superar la gestió política tradicional, enfocada a afavorir les classes altes i aquells que, diu, només miren per la seva butxaca.

Iglesias també ha acusat Rajoy i Mas de ser els màxims responsables de les retallades.

Al costat d'Iglesias ha intervingut la secretària de Plurinacionalitat de la formació, Gemma Ubasart. Que va explicar que Podem no es defineix com a unionista o independentista en el debat sobiranista, sinó com a demòcrata:

"No acceptarem lliçons de catalanitat d'aquells que s'han enriquit amb el 3%"

Sobre unes possibles eleccions avançades, Ubasart també ha advertit que "aquells que parlen de plebiscitàries, es trobaran amb l'únic plebiscit de fer-los fora, a ells i a les seves polítiques d'austeritat".

Els diputats que les enquestes donen a Podem, en unes eleccions convocades per Artur Mas, de manera i forma de consulta definitiva, mai no votaran a favor de la presidencia d’Artur Mas. Junqueras SÍ. Llavors, per què UDC dona tantes culpes a ERC?

Ja sé que és molt difícil l’entesa entre Mas i Junqueras, no podem oblidar que representen a la dreta i l’esquerra catalanes. Tanmateix,  per aconseguir fer de Catalunya un NOU ESTAT, és evident que tot això s’ha de considerar de manera diferent.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
517
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR