e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 de Juliol de 2015

CONVOCATORIA I CONSELL NACIONAL

 El president de la Generalitat, Artur Mas, presideix el consell executiu penúltim abans de les vacances d’estiu i l’últim abans de signar el decret de la convocatòria electoral del 27-S i de la dissolució del Parlament. Mas signarà dilluns dia 3 d’agost, un decret de tipus ordinari que formalitzarà el 27 de setembre com la data dels propers comicis. Un decret en què no quedaria recollit el caràcter de plebiscit que vol atorgar a la cita electoral. Tot a fi d’evitar un recurs del govern espanyol i, per tant, de reduir al màxim la possibilitat que l’Estat pugui impugnar les eleccions catalanes. 

En el Consell Nacional de CDC celebrat el 30 de juliol, Artur Mas recalca que el 27-S serà «inatacable legalment» però defensa que políticament serà «un plebiscit» 

Rull diu que si CDC no aposta per la independència «trairia» els seus orígens El coordinador general ha considerat que cal generar empatia amb la gent que té dubtes i esperances sobre el procés sobiranista | Neus Munté assegura que Catalunya milloraria el seu benestar social.

Artur Mas demana als del «sí-sí» el 9-N que donin suport a la llista unitària. El Consell Nacional de CDC ratifica per unanimitat l'acord amb ERC i les entitats sobiranistes.

Mas crida al vot útil sobiranista amb una Convergència renovada

La llista de CDC es nodreix de joves alcaldes i eleva Munté al segon lloc darrere el líder. El president sosté que Catalunya només tindrà força a Madrid si venç la llista de Junts pel Sí.

El revolucionat mapa polític de Catalunya ha sigut la palanca perfecta amb què Convergència ha pogut executar, aquest dijous, un progressiu (i gens fàcil internament) procés de renovació interna, fruit de les necessitats evidents d'un partit amb caiguda electoral i problemes de corrupció. La llista Junts pel Sí, en què el partit d'Artur Mas ocupa un espai notable però no tot l'espai, li ha permès a ell i al seu equip (Josep Rull, Jordi Turull i Lluís Corominas) procedir a un canvi de noms basat en la incorporació de cares joves radicalment sobiranistes, nous alcaldes i perfils progressistes, antítesi tots ells del pujolisme. Mas ha donat el tret de sortida a aquest canvi amb un breu discurs demanant el vot útil per a aquesta llista.

Després de Mas, el següent lloc dels noms de CDC en la llista l'ocupa la vicepresidenta i titular de Benestar i Família, Neus Munté. Una mostra paradigmàtica del relleu: afiliada a la UGT i gestora de polítiques socials al Govern català, ascendida fa poc a vicepresidenta. És jove i és dona, com també ho és l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, que darrere de Turull (president del grup al Parlament i peça clau per a les filigranes a la Cambra) i Rull, el número dos del partit, ocupa el cinquè lloc.

Darrere d'ella, l'exlíder de les joventuts i nova portaveu del partit, Marta Pascal. Un exemple més de canvis, respecte a etapes com la d'Oriol Pujol. Corominas, un altre dirigent clau que va pilotar el partit amb Rull durant mesos, també ocupa un lloc destacat. Cal subratllar figures emergents com l'alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, o la consolidació dels regidors de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; Girona, Carles Puigdemont, i Valls, Albert Batet. 

La presència de Rigau té molt a veure amb la querella que pesa sobre ella (i sobre Mas i l'exvicepresidenta Joana Ortega) per l'organització del 9-N. El cas de Gordó és més complex. El titular del departament de Justícia és una de les veus que a CDC segueixen reclamant una sortida negociada al contenciós amb l'Estat i fugen del xoc frontal i d'actuacions unilaterals immediates.

En clau interna, l'absència de Felip Puig, una de les persones amb més quotes de poder a CDC i el Govern durant anys en el partit des de l'etapa de Pujol, és una de les més significatives.

Exitós Consell Nacional. 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
657
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR