e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Desembre de 2015

ASSEMBLEA DE LA CUP 27-D

 VISTOLLEGIT//. El diumenge 27 de desembre, els  cupaires amb dret a vot es van reunir a Sabadell i, abans de començar el debat, van decidir si votaven a mà alçada o en secret, a través de 50 urnes. Van fer-ho amb urnes. «És una decisió política» va dir una portaveu de la CUP després de cantar, l’empat, en la tercera votació, a 1.515 vots. I serà el consell polític  el que xutarà el penal decisiu. Abans hi haurà noves assemblees territorials per seguir debatent la qüestió. Quan Artur Mas va assenyalar, fa mesos, que s’entrava en zona desconeguda, no es referia, sens dubte, al fet que un diumenge en plenes festes de Nadal, un partit antisistema pogués arribar a tenir el poder d’aixecar o abaixar el seu polze sobre el seu propi cap. I que, per reblar encara més el clau de la incredulitat, les dues faccions en què s’ha partit la CUP, a favor i en contra d’investir el president en funcions, empatessin  a Sabadell. Segueix sent o Mas o març, però ara es va a la pròrroga i, presumiblement, als penals.

La igualtat entre blocs va ser la nota predominant de la jornada. Pel que fa a les intervencions, es van poder escoltar epítets adreçats a Mas i CDC com ara «cadàver polític» i també «la burgesia capitalista». A la paret del recinte, l’organització va tapar una pintada que deia «Fins mai Mas». En les intervencions, crítiques a Podem i també partidaris de l’aliança amb la força lila. També hi ha hagut qui ha recorregut com qui diu al discurs de coaching. No s’ho van creure del tot, ni uns ni altres. Ara, a la pròrroga. 

El president d'ERC, Oriol Junqueras, va comentar en declaracions a Catalunya Ràdio, la “qualitat humana i política extraordinària i fora de qualsevol dubte” dels deu diputats de la CUP, que “són imprescindibles” al nou Parlament.  Oriol Junqueras va escriure: <Junts pel Sí no és cap partit polític, ni aspira a ser-ho. Junts pel Sí és la suma puntual d'una munió de gent molt diversa, que transcendeix de molt les sigles de CDC o ERC o altres formacions polítiques. És difícil imaginar una coalició tan heterodoxa sense un punt en comú que respongui a la pulsió d'un país i una societat tan plural com la catalana. En cap cas es tracta d'una coalició pensada per guanyar amb garanties unes eleccions autonòmiques. I si algú ha fet aquesta lectura, des de dins o des de fora, erra de totes totes. Diguem-ho clar, doncs: Junts pel Sí no té cap més raó de ser que la voluntat inequívoca de fer la independència. Aquí radica la seva força i la seva excepcionalitat. Allò que anem a fer, que tenim la ferma determinació de fer, és un nou país, més just i més lliure, un país que tingui per bandera la voluntat de viure i conviure. I això només és possible amb la independència. I aquest és precisament el punt que ens distancia, si més no a bona part dels que formem part d'aquesta Llista pel Sí, d'altres opcions polítiques ben respectables com Catalunya Sí que es Pot. Podem compartir el sentit de justícia social, de regeneració democràtica. Ara bé, som conscients que només podrem guanyar un país més just i lliure fent primer la independència i construint, entre tots, la República Catalana: un estat plenament democràtic i que té l'oportunitat única de construir un estat veritablement al servei de la ciutadania. Fer-nos creure que la solució vindrà d'hipotètiques noves majories al govern de Madrid és foc d'encenalls. Tots sabem que aquestes majories no hi són. No només perquè requereixen el concurs del PP i/o el PSOE. També perquè en el millor dels casos les opcions polítiques emergents a Espanya no estan per la feina>.

Una DUI l'endemà del 27-S i un govern de "ruptura": les claus del full de ruta de la CUP. Ho recordo per alguns desmemoriats . 


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
618
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR