e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 d'Abril de 2017

ANC PER LA INDEPENDENCIA

 PERIODISME DIGITAL//.- L' Assemblea Nacional Catalana està elaborant el full de ruta fins a la consecució de l' estat independent, una fita que preveuen l' any 2017. Es tracta d'una proposta de full de ruta elaborada pel Secretariat Nacional que les territorials i les sectorials poden esmenar.

Una de les figures que preveia ja l' anterior full de ruta i que també inclou l'acord de Junts pel Sí i la CUP en aquesta legislatura és la creació de l' Assemblea de Càrrecs Electes (AdCE), que ha de reunir tots els representats catalans escollits a les eleccions municipals, europees, espanyoles i catalanes. Aquesta assemblea hauria de prendre el poder en cas que l'Estat suspengués l'autonomia. "L'AdCE hauria d'estar preparada si es produeix un buit institucional per poder donar legitimitat democràtica i continuïtat al procés d'independència", diu la proposta de full de ruta.

El primer tast d'aquesta unitat és la  recuperació de la Taula de forces polítiques i socials per l'estat propi, que està formada per tots els partits sobiranistes i les entitats.  S'havia reunit repetidament en l'anterior legislatura –també hi participava ICV i EUiA–, i ara es vol revifar per ampliar la base de l'independentisme a través de l 'espai Colau i el procés constituent. De fet, l'ANC vol que aquesta taula de partits sigui un primer embrió del sorgiment de l'assemblea de càrrecs electes –en què han d'estar representades el màxim possible de formacions. En aquest sentit, l'entitat preveu que els diputats i els representants municipals que "hauran d'integrar" aquesta assemblea es reuneixin "en els propers mesos" en un "acte d'afirmació de sobirania nacional d'alt contingut simbòlic".

Una de les prioritats que es marca l'ANC  és ampliar la base sobiranista. "La majoria social esdevé una prioritat per a la nostra organització", diu el full de ruta. Per fer-ho, es fixen diversos eixos: fixar polítiques sanitàries, laborals, educatives, culturals, econòmiques i internacionals que responguin a les necessitats de la societat catalana; el debat públic sobre els trets bàsics de la nova constitució republicana, i teixir aliances amb les forces polítiques partidàries del dret a decidir com sindicats, entitats empresarials i socials.

L’11 del 05 de 2016 es va publicar que l’esquerra es volia apropiar de l’ANC: “Sembla que estan dirigits secretament per la CUP, ERC i el maoisme internacional”. No pot ser que, fent-ho tan bé com ho fa l’Assemblea, hi hagi algú que vulgui canviar res; només pot ser que els partits d'esquerres ho vulguin controlar tot, carregar-se el procés, la pau mundial i assassinar gatets.

L'ANC no ha perdut força al carrer. No hem vist la direcció de l'Assemblea a les manifestacions que ha convocat la PAH en contra de la suspensió del decret de pobresa energètica català, ni a les manifestacions del Primer de Maig o a la manifestació que es va convocar per demanar la desobediència al Tribunal Constitucional. 

L'ANC va néixer i existeix per un objectiu molt concret, i per això pot agrupar tothom que s'hi identifiqui. I si ha d'estar al carrer, és per defensar aquest objectiu (independència política de Catalunya) i no cap altre. No té per que anar, com un actor més i de la maneta d'altres, a reivindicacions sectorials, socials o locals on alguns membres hi poden donar suport, però altres no.

Cal recordar  que l'única fita que té és recuperar la independència de Catalunya i prou. De manera que ha de romandre en la més estricta transversalitat.

Altra cosa és constatar que l’independentisme majoritari és d’esquerres. Recordo una trobada de politics i periodistes, d‘això ja fa molts anys, que un company periodista va preguntar al president Pujol què opinaba de l’independentisme. Pujol va dir que actualmente a Catalunya n’hi ha molt pocs d’independentistes. Avui entre nosaltres només un, senyalant l’Heriber Barrera.

Ho he escrit i repeteixo que sovint a Catalunya l’Esquerra i la Dreta han estat antagòniques. Llavors Barrera i ara JuntsxSí son excepcions.

Sebastià Barrufet Rialp, cronista transversal

Master en Periodisme Digital

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
60
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR