e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Desembre de 2015

A ESPANYA GUANYA L'ESPANYOLISME

 VISTOLLEGIT//. Segons l’últim baròmetre els espanyols tanquen la porta al diàleg amb un augment de PP, Ciudadanos i PSOE en menor mesura. L’últim baròmetre del CIS parla clar: els espanyols cada vegada volen partits més espanyolistes i menys oberts a celebrar un referèndum d’autodeterminació a Catalunya a l’escocesa. 

L’aproximació trimestral dóna un 69,1% de vots a la tríada PP-PSOE-Ciudadanos, les formacions que van portar els seus líders a Catalunya al Tribunal Constitucional  per placar la declaració d’inici del procés d’independència català. Una xifra que puja al 70,3% si s’hi suma UPyD. Mentrestant, Podemos i IU només comptarien amb el 15,5% dels sufragis junts.

Guanya L'espanyolisme ranci, a nivells d'abril de 2012. Es tracta d’un augment de 5 punts respecte fa tres mesos i junts ja sobrepassen els dos terços d’estimació de vot, cosa que no passava des del baròmetre d’abril de 2012, quan sense C’s, PP i PSOE sumaven un 70,2% dels sufragis. L’aposta dels ciutadans espanyols és cada vegada més la de blindar la unitat de l’Estat des de la intransigència de no deixar votar. A més, són el PP i Ciudadanos els que més pugen, amb el partit que ocupa La Moncloa mantenint la primera plaça amb un 29,1% dels vots (28,2% fa tres mesos) i el d’Albert Rivera amb un 14,7% (10,8% el juliol). Pedro Sánchez només rasca quatre dècimes respecte a l’anterior baròmetre i tindria el 25,3% dels sufragis.

Per contra, l’única formació que defensa una solució via dret a decidir, Podemos, registra la seva pitjor marca des que s’inclou als baròmetres del Centre d’Investigacions Sociològiques amb un 10,8%, mentre que IU tindria el 4,7%. Un desnivell que fa més difícil que mai les tesis de la tercera via que formacions com Catalunya Sí que es Pot defensaven a la campanya pel 27S. D’altra banda, Convergència ja sense Unió per primera vegada al CIS s’endura el 2,9% dels suports, mentre que ERC continuaria a prop amb el 2,2%. Duran i Lleida tindria gairebé impossible mantenir-se al Congrés quatre anys més amb un 0,1%.

Arrimadas ha qualificat de "nou episodi d'una sèrie de terror" la situació política a Catalunya, després que les bases de la CUP han refermat el seu 'no' a la investidura d'Artur Mas. La dirigent de Ciutadans ha instat Mas a fer un pas enrere: "L'únic digne que pot fer és dimitir i reconèixer que el seu pla ha fracassat i no té majoria social", ha apuntat. Amb les enquestes de cara, Arrimadas ha advertit que "aniran a totes" en uns hipotètics comicis al març perquè tenen el convenciment que poden governar a Catalunya.

La rebaixa d’impostos anunciada  per Rajoy és mentida perquè quedarà a nivells del 2011. El líder de C’s, Albert Rivera,  basa  bona part del seu discurs en la necessitat d’una millora en l’educació a Espanya “que seria la base de la recuperació econòmica” i ha tornat a defensar amb vehemència un Pacte Nacional per a l’Educació. Un acord que hauria de servir per lluitar contra el fracàs escolar, el desconeixement de l’anglès i per inculcar valors “com la igualtat, la llibertat i la fraternitat”. “Amb gent educada en el respecte i amb valors no es xiularien himnes ni banderes”, ha assenyalat Rivera, que aquí ha fet un incís sobre l’escola catalana. De fet, el líder de C’s ha arribat a assegurar que a Catalunya no es fomenten aquests valors cívics. “Aquí es fomenta el contrari: amb una educació que no respecta els decrets lingüístics de l’Estat, ni les sentències judicials i amb uns llibres de text que fomenten la desunió”, ha enumerat.Rivera també ha carregat contra els qui veuen en un referèndum la sortida a la relació entre Catalunya i Espanya. “La millor manera de continuar junts no serà oferir referèndum separatistes”, ha assenyalat el candidat de C’s. “Això no va de preguntar-se cada dia què som sinó què volem ser. No va de trencar un país sinó de com arreglar-lo”, ha conclòs Rivera. 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
606
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR