e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Febrer del 2017

EL DIA DELS ENAMORATS

 PERIODISME DIGITAL//.- El Dia de Sant Valentí és una celebració tradicional en alguns països anglosaxons, exportada a altres cultures, en la qual els nuvis, enamorats o esposos s'expressen el seu amor o afecte mútuament que se celebra el 14 de febrer. En molts països és considerat el Dia dels Enamorats, celebrat en aquesta data perquè es creia que era el dia en què les aus triaven parella. A Colòmbia, per motius comercials, aquesta festa se celebra el tercer cap de setmana de setembre i es coneix com a Dia de l'Amor i l'Amistat. En l'actualitat, se celebra mitjançant l'intercanvi de notes d'amor conegudes com a "valentines", amb símbols com la forma simbòlica del cor i Cupido.

Des del segle XIX es va introduir l'intercanvi de postals produïdes massivament. A aquesta pràctica s'hi va afegir la de donar altres tipus de regals com ara roses i xocolates, normalment...

Continuar llegint...

13 de Febrer del 2017

SANTA EULALIA VERGE I MARTIR

 PERIODISME DIGITAL//.- Celebrem avui la festa de santa Eulàlia, copatrona de la nostra ciutat de Barcelona. Primer, farem un comentari sobre l’evangeli, i després sobre la festivitat del dia d’avui, santa Eulàlia.

Jesús es va inspirar en una senzilla festa de unes noces. A Galilea, en un poble petit, unes noces eren tota una festa major. Tot el poble en participava, perquè la majoria dels habitants eren parents i amics del nuvi, o de la núvia. Hi havia música, cants, les noies belles s'abillaven per fer la cort d'honor a la núvia, els carrers estaven guarnits i també les cases. El nuvi anava a la casa de la núvia, on aquesta l'esperava, i les amigues de la núvia, i, quan arribava el nuvi, sortien a rebre'l. Quan el sol anava cap a la posta, amb gran gatzara, els acompanyaven a la casa del nuvi amb torxes enceses d'oli.

Jesús el presenta en unes noces, on hi ha molta...

Continuar llegint...

11 de Febrer del 2017

ACORD D'ESQUERRES PER LA REPUBLICA CATALANA

 Joan Comorera i Soler (Cervera 5 de setembre de 1894-Burgos 7 de maig de 1958

 

 

ACORD D’ESQUERRES PER LA REPÚBLICA CATALANA

 

PERIODISME DIGITAL//. Els sobiranistes d'ICV i EUiA s'organitzen per pressionar per un procés constituent des de l'esquerra. L'Acord d'Esquerres per la República Catalana es presenta amb una proposta de full de ruta que aspira a sumar al procés tots els partidaris del dret a decidir.

 

Com que estic convençut de que la nova República Catalana es proclamarà des de l’esquerra o no es proclamarà, ahir divendres 10 de febrer vaig asistir a l‘acte celebrat a la Via Laietana 16 de Barcelona. A més a més, tenia interès en conèixer l’edifici, ara l’ocupa CCOO, on va treballar el meu pare a les ordres del conseller Joan Comorera. Després de les eleccions generals de 1933, que van...

Continuar llegint...

09 de Febrer del 2017

RAJOY SERVIDOR DE TRUMP

 PERIODISMO DIGITAL//.- El jefe del Gobierno español, Mariano Rajoy, se ha ofrecido esta noche al presidente de Estados Unidos, Donald Trump, como "interlocutor en Europa, América Latina y también en el Norte de África y Oriente Medio", según ha informado La Moncloa. Rajoy le ha transmitido además su convicción de que, a pesar del Brexit, "en los próximos meses se fortalecerá el proceso de integración europea", un objetivo por el que trabajará el Gobierno español.

La conversación entre ambos ha durado 15 minutos, cinco menos de lo previsto, con la mediación de traductores, y se ha inscrito en la ronda de llamadas que el nuevo inquilino de la Casa Blanca está haciendo a los mandatarios de los principales países aliados (y algunos no tanto, como Rusia). Inmediatamente después de hablar con Rajoy, Trump conversó con el presidente...

Continuar llegint...

09 de Febrer del 2017

ESPANYA SENSE SEPARACIO DE PODERS

 PERIODISME DIGITAL//.- Tres informes internacionals col•loquen la justícia espanyola com una de les pitjors del món. Ocupa posicions pitjors que el Pakistan, el Marroc i Costa Rica entre altres.

La justícia espanyola és ràpida, quan vol i li interessa. La parcialitat en assumptes polítics, recentment amb la judicialització de polítics independentistes, amb el destacat judici a l'expresident Mas i les exconselleres Ortega i Rigau, amplien encara més la mala imatge internacional de la justícia espanyola.

Segons es pot recollir en diferents informes internacionals es pot constatar com la justícia espanyola no pot erigir-se com de qualitat, per exemple, segons recull el' World Economic Forum Global Competitiveness Index 2015-2016', publicat el setembre del 2015, en independència judicial Espanya ocupa al 84è lloc de 140 posicions que hi ha al rànquing. Situat just per...

Continuar llegint...

09 de Febrer del 2017

RAONS CATALANES CONTRA ESPANYA

 PERIODISME DIGITAL//.- El Govern de la Generalitat ha denunciat aquest matí l'incompliment per part de l'Estat de 34 sentències fermes del Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem favorables a Catalunya, 34 raons que deixen en evidència a unes institucions que pretenen fer valdre una falsa superioritat moral contra el moviment independentista.

De les 34 sentències en ferm incomplertes per l'Estat, destaquen les d'àmbit de beques universitàries, la concessió de subvencions a càrrec del 0,7% de l’IRPF, el medi ambient o cultura. Un incompliment, però, que no ha de ser cap sorpresa ja que segons un informe del Parlament europeu del 2016 Espanya és el tercer Estat amb més expedients oberts per incomplir la llei europea.

En la roda de premsa del Govern, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha quantificat en 34 les sentències fermes...

Continuar llegint...

06 de Febrer del 2017

MAI HO HEM TINGUT TAN BE

 PERIODISME DIGITAL//.-(El periodisme digital consisteix en la redacció i distribució de notícies en el ciberespai, és a dir, a Internet. Avui dia, se'l considera el periodisme amb més futur, per això tots els mitjans de comunicació tradicionals ( la ràdio, la premsa i la televisió) han hagut de fer un gran esforç per adaptar-se a la revolució informàtica i convertir-se en mitjans de comunicació digitals).

Antoni Abat Ninet. Quaranta-un any. Ara és professor de dret a la Universitat de Copenhaguen. Però també ho ha estat a Stanford, Georgetown i ESADE. La setmana passada va anar al Parlament de Catalunya a parlar del moment polític. La intervenció, molt crítica amb la lentitud del procés, va impressionar. El seu full de ruta és anar de cara al gra: fer una DUI demà mateix, com aquell qui diu, i exactament el mateix dia...

Continuar llegint...

03 de Febrer del 2017

TODO EL MUNDO CONTRA TRUMP

 PERIODISMO DIGITAL//.- DonaldTrump, político de vasta incultura general, seguramente no recuerda que un tercio del territorio actual de Estados Unidos pertenecía a México. La fuerza de las armas despojó en el siglo XIX a los mexicanos de un número considerable de los Estados que conforman hoy a la primera potencia del mundo, desde California a Texas. Levantar un muro para impedir la inmigración de los hispanos es como poner puertas a la Historia. Donald Trump, verborrea incontrolable, pelo cardado y gualda, cara de político tardío, machista empedernido, con guiños a la tortura, a la xenofobia y al racismo antimigratorio, no podrá impedir que el idioma español continúe prosperando en Estados Unidos ni que los mexicanos y demás iberoamericanos contribuyan con su trabajo a engrandecer a la nación de Lincoln y Kennedy.

Merkel, Tusk, Hollande y Trudeau, entre otros líderes...

Continuar llegint...

30 de Gener del 2017

ERC L'ESQUERRA DE SEMPRE

 PERIODISME DIGITAL//.- El març de 1931 es crea Esquerra Republicana de Catalunya. Els  anys d’història d’Esquerra són un bon fil conductor per a una narració dels esdeveniments polítics de la Catalunya.

El formidable esclat polític del 14 d’abril de 1931 significa l’aflorament de la voluntat d’emancipació social i nacional que durant dècades no s’ha pogut expressar amb plenitud, però la desfeta del 1939 avorta el procés de construcció democràtica de Catalunya. El tall és aclaparador. Però la llarga dictadura feixista tampoc no aconsegueix eliminar la voluntat d’afirmació nacional del poble català. Amb tot, l’evident progrés aconseguit amb la recuperació de l’autogovern, després del franquisme, no oculta les seves mancances.

Esquerra entén que cal obrir nous camins per...

Continuar llegint...

30 de Gener del 2017

TRUMP CUMPLE LO PROMETIDO

 PERIODISMO DIGITAL//.- Donald Trump ha dado otro portazo a la comunidad hispana de Estados Unidos, la primera minoría del país. Además de no contar con ningún hispano para su gabinete, algo que no sucedía desde hacía casi 30 años, el nuevo equipo en la Casa Blanca ha cerrado las cuentas en español que el Gobierno tenía en las redes sociales. Por el momento, carece también de un interlocutor directo para temas hispanos, como sí lo tuvo la Administración Obama. La Casa Blanca ya es solo la White House.

Al mediodía del viernes 20, mientras el recién investido Trump pronunciaba su discurso inaugural, la nueva Casa Blanca cambiaba rápidamente de manos, analógica y digitalmente. La cuenta de Twitter del presidente Obama pasó a ser la de Trump, y lo mismo sucedió con la página web de la Casa Blanca, que rápidamente colocó en portada...

Continuar llegint...