e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Febrer del 2017

MENTIDERS IGNORANTS

 PERIODISME DIGITAL//.- L'ambaixador d'Espanya a Israel, Fernando Cardenera, s'ha molestat per un article del diari Jerusalem Post que defensava que Israel ajudi Catalunya en la reivindicació sobiranista i presentava el cas català com una contradicció europea que podria ser utilitzada per les autoritats israelianes en la seva geoestratègia. L'article ha encès els llums d'alarma de l'ambaixada.

L'article de Michael Freund, que va ser cap de comunicació del primer ministre Bejamin Netanyahu als anys 90, recomanava fer que Europa tastés "una mica de la seva medicina", per entendre que hi regna una certa hipocresia respecte al dret d'autodeterminació, i donava suport en aquest sentit al procés català. "Després de l'aprovació de la llei destinada a regular certes qüestions del sòl de Judea i Samària (Cisjordània per als àrabs) de dilluns, amics...

Continuar llegint...

19 de Febrer del 2017

VIOLENCIA D'ATAC O DEFENSA

 PERIODISME DIGITAL//.- El diari Público informa que “o s’aturen les investigacions judicials sobre la brigada política que va muntar l’anterior cúpula d’Interior o sortiran a la llum escàndols que poden enfonsar la Casa Reial. Segons fonts del diari d’esquerres, les amenaces haurien sortit de l’exdirector adjunt operatiu que hi havia a l’època del ministre Jorge Fernández Díaz. No és la primera vegada que es repeteixen noms en assumptes obscurs de les clavegueres de l’Estat. A l’Operació Catalunya també hi apareixen.

El PP diu que Catalunya no será mai independent, tanmateix,la historia diu tot el contrari. En total són 92 els territoris perduts per Espanya. Pot Catalunya ser el 93? I tant! En el cas dels països de les Amèriques va ser pel tracte vexatori i fins i tot despòtic que es feia des de la "capital del...

Continuar llegint...

17 de Febrer del 2017

TRUMP ESTALLA CONTRA LA PRENSA

 PERIODISMO DIGITAL//.-"No tengo préstamos en Rusia, no poseo nada en Rusia, no tengo acuerdos en Rusia. Son informaciones falsas" . La culpa es de los periodistas. Ése es el mensaje que ha transmitido el presidente de Estados Unidos, Donald Trump, en una rueda de prensa de una hora y 20 minutos en la Casa Blanca. Justo en el día en el que uno de los diarios que hasta ahora habían sido más favorables a Trump, 'The Wall Street Journal', ponía en su primera página que los servicios de espionaje de EEUU no le dan toda la información que poseen por temor a que ésta pueda acabar en manos de Rusia, y apenas 60 horas después de que su consejero de Seguridad Nacional, Michael Flynn, tuviera que dimitir por sus vínculos con Moscú, Trump echaba la culpa de todos sus problemas a los medios de comunicación.

El presidente llegó al extremo de declarar que, si Moscú ha...

Continuar llegint...

16 de Febrer del 2017

DONALD TRUMP ENFERMO MENTAL?

   PERIODISMO DIGITAL//.-De gradar, ridiculizar y disminuir a sus rivales; promover una cultura de “hombre fuerte” haciendo referencia al miedo y a la ira; prometer que resolverá los problemas con solo confiar en él; no disculparse ni admitir errores; usar como “chivo expiatorio” y amenazar con segregar a inmigrantes y minorías religiosas.

¿Les suenan familiares estas características? Si su respuesta es sí, es lógico. Las anteriores son algunas de las que los psicólogos le atribuyen al presidente Donald Trump, y, según los expertos, son reflejo de psicosis.

Profesionales de la salud mental advirtieron que el mandatario republicano muestra “signos clásicos” de tener problemas psicológicos, particularmente, “narcisismo maligno”. Con las medidas antipopulares y “discriminatorias” que ha firmado en su primera semana como...

Continuar llegint...

15 de Febrer del 2017

LA VEU DEL PAIS VALENCIA

 PERIODISME DIGITAL//.-  Eurodiputada es pregunta si 'Franco ha tornat?' per l'anul•lació del referèndum català. Redacta La Veu del Pais Valencià. Arran de la decisió del Tribunal Constitucional (TC) espanyol que anul•la definitivament, per unanimitat, la resolució de Junts pel Sí. Efectívament, el TC assenyala de nou Forcadell. Obre la porta a un nou setge judicial contra la presidenta del Parlament i contra quatre membres més de la mesa. Anul•la el referèndum i adverteix el govern de les conseqüències de dur-lo a terme.

La Veu està demostrant que és viable un diari de qualitat en català al PV. Moisès Vizcaino és editor de La Veu del País Valencià un mitjà digital d’informació general en català d’àmbit valencià i de tendència valencianista i de progrés....

Continuar llegint...

14 de Febrer del 2017

EL DIA DELS ENAMORATS

 PERIODISME DIGITAL//.- El Dia de Sant Valentí és una celebració tradicional en alguns països anglosaxons, exportada a altres cultures, en la qual els nuvis, enamorats o esposos s'expressen el seu amor o afecte mútuament que se celebra el 14 de febrer. En molts països és considerat el Dia dels Enamorats, celebrat en aquesta data perquè es creia que era el dia en què les aus triaven parella. A Colòmbia, per motius comercials, aquesta festa se celebra el tercer cap de setmana de setembre i es coneix com a Dia de l'Amor i l'Amistat. En l'actualitat, se celebra mitjançant l'intercanvi de notes d'amor conegudes com a "valentines", amb símbols com la forma simbòlica del cor i Cupido.

Des del segle XIX es va introduir l'intercanvi de postals produïdes massivament. A aquesta pràctica s'hi va afegir la de donar altres tipus de regals com ara roses i xocolates, normalment...

Continuar llegint...

13 de Febrer del 2017

SANTA EULALIA VERGE I MARTIR

 PERIODISME DIGITAL//.- Celebrem avui la festa de santa Eulàlia, copatrona de la nostra ciutat de Barcelona. Primer, farem un comentari sobre l’evangeli, i després sobre la festivitat del dia d’avui, santa Eulàlia.

Jesús es va inspirar en una senzilla festa de unes noces. A Galilea, en un poble petit, unes noces eren tota una festa major. Tot el poble en participava, perquè la majoria dels habitants eren parents i amics del nuvi, o de la núvia. Hi havia música, cants, les noies belles s'abillaven per fer la cort d'honor a la núvia, els carrers estaven guarnits i també les cases. El nuvi anava a la casa de la núvia, on aquesta l'esperava, i les amigues de la núvia, i, quan arribava el nuvi, sortien a rebre'l. Quan el sol anava cap a la posta, amb gran gatzara, els acompanyaven a la casa del nuvi amb torxes enceses d'oli.

Jesús el presenta en unes noces, on hi ha molta...

Continuar llegint...

11 de Febrer del 2017

ACORD D'ESQUERRES PER LA REPUBLICA CATALANA

 Joan Comorera i Soler (Cervera 5 de setembre de 1894-Burgos 7 de maig de 1958

 

 

ACORD D’ESQUERRES PER LA REPÚBLICA CATALANA

 

PERIODISME DIGITAL//. Els sobiranistes d'ICV i EUiA s'organitzen per pressionar per un procés constituent des de l'esquerra. L'Acord d'Esquerres per la República Catalana es presenta amb una proposta de full de ruta que aspira a sumar al procés tots els partidaris del dret a decidir.

 

Com que estic convençut de que la nova República Catalana es proclamarà des de l’esquerra o no es proclamarà, ahir divendres 10 de febrer vaig asistir a l‘acte celebrat a la Via Laietana 16 de Barcelona. A més a més, tenia interès en conèixer l’edifici, ara l’ocupa CCOO, on va treballar el meu pare a les ordres del conseller Joan Comorera. Després de les eleccions generals de 1933, que van...

Continuar llegint...

09 de Febrer del 2017

RAJOY SERVIDOR DE TRUMP

 PERIODISMO DIGITAL//.- El jefe del Gobierno español, Mariano Rajoy, se ha ofrecido esta noche al presidente de Estados Unidos, Donald Trump, como "interlocutor en Europa, América Latina y también en el Norte de África y Oriente Medio", según ha informado La Moncloa. Rajoy le ha transmitido además su convicción de que, a pesar del Brexit, "en los próximos meses se fortalecerá el proceso de integración europea", un objetivo por el que trabajará el Gobierno español.

La conversación entre ambos ha durado 15 minutos, cinco menos de lo previsto, con la mediación de traductores, y se ha inscrito en la ronda de llamadas que el nuevo inquilino de la Casa Blanca está haciendo a los mandatarios de los principales países aliados (y algunos no tanto, como Rusia). Inmediatamente después de hablar con Rajoy, Trump conversó con el presidente...

Continuar llegint...

09 de Febrer del 2017

ESPANYA SENSE SEPARACIO DE PODERS

 PERIODISME DIGITAL//.- Tres informes internacionals col•loquen la justícia espanyola com una de les pitjors del món. Ocupa posicions pitjors que el Pakistan, el Marroc i Costa Rica entre altres.

La justícia espanyola és ràpida, quan vol i li interessa. La parcialitat en assumptes polítics, recentment amb la judicialització de polítics independentistes, amb el destacat judici a l'expresident Mas i les exconselleres Ortega i Rigau, amplien encara més la mala imatge internacional de la justícia espanyola.

Segons es pot recollir en diferents informes internacionals es pot constatar com la justícia espanyola no pot erigir-se com de qualitat, per exemple, segons recull el' World Economic Forum Global Competitiveness Index 2015-2016', publicat el setembre del 2015, en independència judicial Espanya ocupa al 84è lloc de 140 posicions que hi ha al rànquing. Situat just per...

Continuar llegint...