e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Març del 2015

ANC AL PEU DEL CANO

 El pavelló de la Fira de Cornellà s’omplia a vessar per assistir a l’acte27-09-2015: On tot comença, en què l’ANC feia públic, després de dos mesos de feina interna, les diferents propostes que permetran que tota la maquinària de l’organització es posi de nou en marxa amb un sol objectiu : que l’independentisme guanyi clarament les properes eleccions del 27 de setembre.

El passat 4 de març, el plenari del Secretariat Nacional de l’ANC va debatre i aprovar, amb un sol vot en contra, el Full de ruta 2015-2016 i la Ponència marc complementària. Des de l’endemà mateix, les assemblees territorials i exteriors de l’ANC disposen d’ambdós textos per tal de poder debatre’ls i presentar-hi esmenes, si ho creuen convenient. Els textos definitius els aprovarà l’Assemblea General del proper 12 d’abril.

La...

Continuar llegint...

12 de Març del 2015

ANDALUCIA 2015

 Andalucía, una comunidad que es históricamente el principal fortín del PSOE, inicia el próximo 22 de marzo el vertiginoso ciclo electoral de 2015, donde se vaticinan cambios notables. Los socialistas, que gobiernan la autonomía más poblada desde 1982, ganarán las elecciones del 22-M, pero perderán apoyos respecto a los comicios de hace tres años y se quedarán lejos de la mayoría absoluta, según una encuesta de Metroscopia  para EL PAÍS. La atomización del voto hunde al PP, castiga a Izquierda Unida y lleva en volandas a Podemos y Ciudadanos, que entrarían con fuerza en un Parlamento fragmentado en el que podrían tener la llave de la gobernabilidad.

 

El PSOE ganará los comicios  con el 34,6% de los votos, cinco puntos menos que hace tres años. Pese a esta caída que apunta el sondeo, la victoria en Andalucía...

Continuar llegint...

12 de Març del 2015

NACIONALISTES INDEPENDENTISTES

 El consell nacional de Convergència Democràtica de Catalunya ha encarat la refundació del partit posant al davant la justícia social com a objectiu i amb el nacionalisme com a instrument necessari. La refundació culminarà en un congrés que es farà a finals d'aquest any o principis del que ve.

Josep Rull ha reivindicat la feina feta però un cop assolits els objectius ha dit que s'ha de seguir endavant. Afegeix que és un partit que ha d'actuar amb moderació i ha insistit que la formació no és un partit independentista, tot i que la independència és la millor eina per millorar el benestar dels catalans:

"No ens definirem com a independentistes. Nosaltres som nacionalistes catalans. El nostre objectiu és la nació i la nació són les persones concretes d'aquest país."

El coordinador general ha assenyalat per primer...

Continuar llegint...

05 de Març del 2015

MOBILE WORLD CONGRESS 2015

 El Barcelona Mobile World Congress és l'esdeveniment més important del món pel que fa a tecnologies per a la telefonia mòbil, sent el lloc on empreses proveïdores de serveis mòbils, fabricadors de telèfons mòbils, distribuïdors de continguts... mostran totes les novetats presents i futures en aquest inquiet món de la telefonia mòbil. En definitiva un esdeveniment referent del sector de la telefonia mòbil a nivell mundial i una cita gairebé imperdible per als millors professionals i empreses del mateix. 

L’actual revolució tecnològica ens porta a parlar del Mobile com a sector estratègic de la ciutat de Barcelona, anomenada per la GSMA (Groupe Speciale Mobile Association) primera Capital Mundial de les Comunicacions Mòbils (Mobile World Capital) fins l’any 2018. Els objectius prioritaris de la MWC durant aquests anys són: promoure la...

Continuar llegint...

03 de Març del 2015

EL MAL ESTADO DE UNA NACION

 El portavoz de ERC en el Congreso, Alfred Bosch,  entonó  un discurso de despedida en su último debate del estado de la nación en el Congreso, ya que en mayo concurrirá a las municipales de Barcelona. 

"Seguro que seguiremos siendo grandes amigos. Usted en el reino maravillo del Candy Crush, yo volveré a Barcelona. Adiós Mariano Rajoy, nos vamos a un país mejor, más justo y próspero. Nada, que nos vemos en la ONU, bon vent i barca nova", dijo  el diputado republicano, en referencia al episodio protagonizado la víspera por la vicepresidenta del Congreso Celia Villalobos, que fue pillada 'in fraganti' jugando con la 'tablet' mientras intervenía Rajoy. 

Asimismo, Bosch emplazó al Gobierno a aceptar una comisión de investigación sobre corrupción como la abierta en el Parlament sobre el 'caso Pujol'. Finalmente, el diputado de...

Continuar llegint...

25 de Febrer del 2015

FINAL DEL BIPARTIDISMO

 “Las leyes y los acuerdos legislativos son como las salchichas: mejor no saber de qué están hechas”. Algo así exclamaba un día el personaje interpretado por John Spencer como jefe de gabinete en la Casa Blanca. A la actual dirección del PSOE le está costando explicar de qué está hecho el pacto antiterrorista que ha firmado con el PP. Pedro Sánchez  tiene muy difícil convencer a su electorado de la necesidad de este 'Acuerdo para afianzar la unidad en defensa de las libertades y en contra del terrorismo'. 

Con la reforma será posible que los que cometan ahora atentados con resultado de muerte sean condenados a prisión permanente revisable lo que, según la oposición, es un eufemismo de la cadena perpetua. Todo apunta al final del bipartidismo, entendido como hegemonía alternativa de PP y PSOE, y también de ausencia futura de mayorías...

Continuar llegint...

25 de Febrer del 2015

LES IMPORTANTS MUNICIPALS 2015

 Ho va dir l’ANC, ho han repetit el president Mas i Oriol Junqueras: cal que les municipals del mes de maig siguin com una mena de primera volta de les definitives del 27 de setembre. Si els resultats del maig signifiquen un triomf dels partits sobiranistes, perfecte, si no és així l’esforç que s’haurà de fer de cara al setembre será molt més gran. 

Amb el calendari electoral nítid d'aquí al 27 de setembre, els partits han coincidit en afirmar que, ara, se centraran en les eleccions municipals del 24 de maig. Unes eleccions que, més enllà de la composició dels 947 ajuntaments del país, també determinaran la composició de les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. I, si bé les diputacions de Girona, Lleida i Tarragona tradicionalment han estat controlades per l'actual "bloc del Sí", la de Barcelona sempre havia...

Continuar llegint...

21 de Febrer del 2015

CONCRETANT FULL DE RUTA

El procés sobiranista surt del sotrac i fixa un rumb encara per definir. Però el fixa. El president  Artur Mas i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, juntament amb les principals cares del sobiranisme ciutadà, van arribar  a un acord pel qual les dues parts cedeixen a canvi de tornar a convocar a les urnes el pròxim 27 de setembre per buscar una majoria absoluta de diputats a favor de la independència. Abans, es culminarà la preparació de les «estructures d'Estat». Mas va acceptar  que no hi haurà una llista conjunta. Junqueras assumeix que les  eleccions no seran immediatament, com exigien tant ERC com l'ANC, Òmnium i els municipis independentistes, i s'ha  empassat un bon marró: el suport als pressupostos d'aquest any, injuriats pel seu partit per «incomplibles» i dependents de l'Estat.

El líder d'ERC, però, va aigualir un altre acord...

Continuar llegint...

21 de Febrer del 2015

NUEVA DERECHA ESPAÑOLA

 El dato que sobresale de entre los ofrecidos por las encuestas, además del ascenso de Podemos, es la estrepitosa caída del Partido Popular. Según la estimación de voto ofrecida por el CIS, por ejemplo, el PP perdería casi la mitad de su porcentaje de apoyos, del 44% al 27%. Es un descenso sin precedentes para una formación que se considera hegemónica en el espectro ideológico que va del centro a la derecha en España. Además, el hueco que está abriendo el PP es en el centro, y no en el extremo. Lo cual lo hace no solo más grande, sino también mucho más importante: probablemente estos votos, al alcance de todos los  partidos, decidirán las siguientes elecciones. 

Pero las encuestas nos están hablando de otras cosas. Resulta que un partido que hace solo tres años consiguió acaparar el mayor poder en democracia que ninguna formación...

Continuar llegint...

18 de Febrer del 2015

ACUERDO DE GRECIA CON EUROPA

 El presidente del Gobierno español, Mariano Rajoy, confía en que Grecia cumpla  todos sus compromisos con la Unión Europea, y espera  que actúe con sensatez y sentido común. Si bien no estaba en el orden del día, los jefes de Estado y de Gobierno de la UE, que mantuvieron  una reunión informal en Bruselas, trataron la situación en Grecia. Rajoy  elogió  la solidaridad de los socios europeos, y por eso  dijo que es imprescindible cumplir los compromisos: «A España tampoco nos sobra el dinero». 

La primera cumbre europea tras la victoria de Syriza concluyó con una abierta batalla dialéctica entre Alexis Tsipras y Mariano Rajoy. El primer ministro griego, en una larga rueda de prensa en la que se mostró conciliador y evitó criticar a Angela Merkel, cuando le preguntaron por la actitud de Rajoy, el único primer ministro...

Continuar llegint...