e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 d'Abril del 2015

INDEPENDENCIA SENSE RUPTURA IMPOSSIBLE

 És una afirmació que repeteixo sovint en els meus comentaris, referint-me a Espanya i Catalunya. Sempre després de constatar que és millor disposar dels instruments d'un estat ,  contra  confiar en les solucions que es puguin aportar des de Madrid a una futura Catalunya espanyola. Per ara, només coneixem els arguments dels partidaris de la Catalunya amb estat  propi, no pas els dels contraris. Els que defensen la Catalunya espanyola han de comparèixer i intentar convèncer, evitant  recórrer a la prohibició o l'amenaça, com correspon a una democràcia. Espanya no ha de voler fer por, entre d'altres raons perquè ja no en fa.

Hi ha cada vegada més gent que vol marxar de l’Espanya pura i dura amb els seus dos partits fins ara majoritaris PSOE I PP. Una Espanya que  segueix el seu full de ruta per esborrar la nostra identitat de la pell de brau, i...

Continuar llegint...

01 d'Abril del 2015

CONSTRUIR ESTAT PROPI

 Llegeixo  a VILA WEB: Com s'ha d'aconseguir la independència? La voluntat de respondre aquesta pregunta ha portat el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), el president Artur Mas, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i la Taula de les forces polítiques i socials per a l'estat propi (CDC, ERC, EUiA, RCat, MES, AMI, ANC i Òmnium) a preparar documents o fer conferències per traçar el camí cap a la creació d'un nou estat per Catalunya. Hem comparat aquests documents en relació a uns quants punts determinants com el moment de la declaració i la proclamació d'independència, la creació d'un govern d'unitat després del 27-S, la negociació amb l'estat espanyol, el reconeixement internacional, les estructures d'estat, el procés constituent i la relació entre els Països...

Continuar llegint...

01 d'Abril del 2015

LAMENTABLE ACCIDENTE

 Lo bautizaron con el nombre de 'Mannheim', en memoria de la tercera ciudad alemana del estado de Baden-Wurtemberg. Hace 25 años, Airbus le dio el número 147 de la serie de aviones A-320-211 fabricados por este consorcio aeronáutico, asignándole la matrícula D-AIPX. Su primer vuelo de pruebas lo realizó el 29 de noviembre de 1990, para ser adquirido después por la compañía alemana Lufthansa, que lo estrenó en vuelo comercial el 6 de febrero de 1991.

El 'Mannheim' se estrelló cerca de la localidad francesa de Barcelonette causando la muerte de 150 personas. El avión, operado por la aerolínea alemana Germanwings, contaba con 58.300 horas de vuelo y 46.700 vuelos operados. Despegó del aeropuerto de El Prat, en Barcelona, a las 10.01 horas del 24 de marzo con destino a Düsseldorf. Apenas 52 minutos después cayó en medio de los Alpes franceses. Sus...

Continuar llegint...

24 de Març del 2015

MARCANDO TENDENCIAS

 Los resultados de las elecciones autonómicas en Andalucía señalan que el PSOE ha ganado las elecciones pero no ha logrado la mayoría suficiente para gobernar en solitario y Susana Díaz se verá obligada a buscar apoyos.  El PSOE logró 47 escaños (el mismo resultado que José Antonio Griñán obtuvo en 2012); el PP, 33 (17 escaños menos que en 2012); Podemos, 15; Ciudadanos, 9 e IU, 5 escaños. 

El PSOE gana, pero Susana Díaz se queda a ocho diputados de los 55 que dan la mayoría absoluta. El PP se desploma al perder 17 diputados y medio millón de votos desde 2012. Podemos se estrena como tercera fuerza en Andalucía con 15 escaños.Ciudadanos entra con 9 diputados e IU se hunde hasta los 5 diputados. 

El trasvase del voto tradicional a emergentes, es  una visión que merece la pena considerar.  Andalucía puede...

Continuar llegint...

24 de Març del 2015

MUNICIPALS PER LA INDEPENDENCIA

 A Catalunya els municipis han estat i encara són molt més que una tria de governants locals. No fa pas massa temps ho vam constatar.

Tot va començar el dia 4 de juny de 2009, quan el consistori d'Arenys de Munt va donar suport a una moció presentada per la CUP que defensava l'organització d'una consulta per la independència de Catalunya. L'ajuntament havia de cedir espais per poder fer la consulta i facilitar-ne l'organització, però una sentència judicial va anul•lar l'acord del plenari, de manera que el consistori ja no podia donar suport a la comissió organitzadora. Els organitzadors van llogar el Centre Moral del poble per poder fer-hi la consulta. Malgrat tot, i tot i acatar la sentència judicial, l'ajuntament sempre va donar suport a la iniciativa, especialment l'alcalde, Carles Móra. La consulta d'Arenys de Munt va ser la detonant del seguit de consultes sobre la...

Continuar llegint...

18 de Març del 2015

ANC AL PEU DEL CANO

 El pavelló de la Fira de Cornellà s’omplia a vessar per assistir a l’acte27-09-2015: On tot comença, en què l’ANC feia públic, després de dos mesos de feina interna, les diferents propostes que permetran que tota la maquinària de l’organització es posi de nou en marxa amb un sol objectiu : que l’independentisme guanyi clarament les properes eleccions del 27 de setembre.

El passat 4 de març, el plenari del Secretariat Nacional de l’ANC va debatre i aprovar, amb un sol vot en contra, el Full de ruta 2015-2016 i la Ponència marc complementària. Des de l’endemà mateix, les assemblees territorials i exteriors de l’ANC disposen d’ambdós textos per tal de poder debatre’ls i presentar-hi esmenes, si ho creuen convenient. Els textos definitius els aprovarà l’Assemblea General del proper 12 d’abril.

La...

Continuar llegint...

12 de Març del 2015

ANDALUCIA 2015

 Andalucía, una comunidad que es históricamente el principal fortín del PSOE, inicia el próximo 22 de marzo el vertiginoso ciclo electoral de 2015, donde se vaticinan cambios notables. Los socialistas, que gobiernan la autonomía más poblada desde 1982, ganarán las elecciones del 22-M, pero perderán apoyos respecto a los comicios de hace tres años y se quedarán lejos de la mayoría absoluta, según una encuesta de Metroscopia  para EL PAÍS. La atomización del voto hunde al PP, castiga a Izquierda Unida y lleva en volandas a Podemos y Ciudadanos, que entrarían con fuerza en un Parlamento fragmentado en el que podrían tener la llave de la gobernabilidad.

 

El PSOE ganará los comicios  con el 34,6% de los votos, cinco puntos menos que hace tres años. Pese a esta caída que apunta el sondeo, la victoria en Andalucía...

Continuar llegint...

12 de Març del 2015

NACIONALISTES INDEPENDENTISTES

 El consell nacional de Convergència Democràtica de Catalunya ha encarat la refundació del partit posant al davant la justícia social com a objectiu i amb el nacionalisme com a instrument necessari. La refundació culminarà en un congrés que es farà a finals d'aquest any o principis del que ve.

Josep Rull ha reivindicat la feina feta però un cop assolits els objectius ha dit que s'ha de seguir endavant. Afegeix que és un partit que ha d'actuar amb moderació i ha insistit que la formació no és un partit independentista, tot i que la independència és la millor eina per millorar el benestar dels catalans:

"No ens definirem com a independentistes. Nosaltres som nacionalistes catalans. El nostre objectiu és la nació i la nació són les persones concretes d'aquest país."

El coordinador general ha assenyalat per primer...

Continuar llegint...

05 de Març del 2015

MOBILE WORLD CONGRESS 2015

 El Barcelona Mobile World Congress és l'esdeveniment més important del món pel que fa a tecnologies per a la telefonia mòbil, sent el lloc on empreses proveïdores de serveis mòbils, fabricadors de telèfons mòbils, distribuïdors de continguts... mostran totes les novetats presents i futures en aquest inquiet món de la telefonia mòbil. En definitiva un esdeveniment referent del sector de la telefonia mòbil a nivell mundial i una cita gairebé imperdible per als millors professionals i empreses del mateix. 

L’actual revolució tecnològica ens porta a parlar del Mobile com a sector estratègic de la ciutat de Barcelona, anomenada per la GSMA (Groupe Speciale Mobile Association) primera Capital Mundial de les Comunicacions Mòbils (Mobile World Capital) fins l’any 2018. Els objectius prioritaris de la MWC durant aquests anys són: promoure la...

Continuar llegint...

03 de Març del 2015

EL MAL ESTADO DE UNA NACION

 El portavoz de ERC en el Congreso, Alfred Bosch,  entonó  un discurso de despedida en su último debate del estado de la nación en el Congreso, ya que en mayo concurrirá a las municipales de Barcelona. 

"Seguro que seguiremos siendo grandes amigos. Usted en el reino maravillo del Candy Crush, yo volveré a Barcelona. Adiós Mariano Rajoy, nos vamos a un país mejor, más justo y próspero. Nada, que nos vemos en la ONU, bon vent i barca nova", dijo  el diputado republicano, en referencia al episodio protagonizado la víspera por la vicepresidenta del Congreso Celia Villalobos, que fue pillada 'in fraganti' jugando con la 'tablet' mientras intervenía Rajoy. 

Asimismo, Bosch emplazó al Gobierno a aceptar una comisión de investigación sobre corrupción como la abierta en el Parlament sobre el 'caso Pujol'. Finalmente, el diputado de...

Continuar llegint...