e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 d'Abril del 2015

RATO BUMERAN

 Los casos de corrupción en España no sólo agrietan los cimientos de la democracia sino que, además, son un lastre que agravan más la crisis del país. Las encuestas de opinión atestiguan que la corrupción política, institucional y económica es el mayor cáncer de la democracia en España. 

 

Desde el año 2000 los  casos de corrupción que más fuertemente han golpeado se han cobrado 6.839 millones de euros, mil millones más que el presupuesto del Ministerio de Defensa para 2013 o cinco veces el valor la plantilla del Real Madrid.

 

Por ejemplo, el caso de los sellos 'fantasmas' de Afinsa y Fórum Filatélico supuso 4.400 millones al erario público. La trama de los ERE sisó por su aparte 900 millones, mientras que Nueva Rumasa se quedó con 500 y la 'Gürtel' con 201. Los 110 millones de 'Palma...

Continuar llegint...

20 d'Abril del 2015

ELS NO INDEPENDENTISTES PERDUTS

 Vaig llegir a La Vanguardia un article de Sergi Pàmies que pensó és força interessant, per això l’agafo de referencia.  Sabem quan seran les eleccions dites plebiscitàries, sempre que les forces polítiques espanyolistes del PPSOE no les impedeixin amb el joc del Tribunal Constitucional. Tanmateix,hi ha no independentistas que no saben què fer: del PP i del PSC no se’n poden refiar perquè, fins i tot analitzats amb indulgència, són els responsables d’haver-nos portat fins aquí.

El PP perquè, amb mala fe, ha alimentat la discòrdia des d’un constitucionalisme  autoritari. El PSC  perquè, com diu Sergi Pàmies, està en l’origen del bunyol pre i post estatutari.

De l’aparador actual d’escons sembla que només hauria de sobreviure C’s, que insisteix en una oferta basada en...

Continuar llegint...

13 d'Abril del 2015

VIATGE DE MAS ALS EUA

 A ningú li passa desapercebut que el viatge d’Artur Mas als EUA no és un viatge qualsevol. I això ho sap perfectament el President de la Generalitat, però també el govern espanyol i el seu ministre d’Exteriors. Les mostres d’inquietud i també els intents de tota mena de sabotejar un viatge  ho fan palés.

I és així perquè la internacionalització del procés sobiranista a Catalunya n’és una peça clau, i un viatge als Estats Units, per les implicacions de tot tipus que s’en poden derivar, representa sense dubte la baula clau d’aquesta peça.

I ho és per moltes i diferents raons. I una d’elles és l’existència de nombrosos grups ideològics coneguts com tancs de pensament, think tanks en anglès, alguns dels quals acumulen un poder i una influència en les altes esferes de...

Continuar llegint...

13 d'Abril del 2015

LA CUMBRE DE PANAMA

 Los jefes de Estado y de Gobierno de 35 países han estado reunidos en la VII Cumbre de las Américas, en Panamá. La cumbre se inauguró  con el esperado saludo entre Barack Obama y Raúl Castro, en el primer encuentro entre dos presidentes de Estados Unidos y Cuba desde 1958. Obama y Castro se saludaron con un celebrado apretón de manos en la entrada del acto inaugural de la cumbre en Panamá, después de que ambos países anunciaran en diciembre un histórico deshielo diplomático. Las imágenes dieron la vuelta al mundo.

La historia, a veces, se detiene en una fotografía. El tiempo queda atrapado en ella y aflora el espíritu de una época. Ocurre en pocas ocasiones, y la Cumbre de las Américas ha sido una de ellas. Por primera vez en más de cincuenta años, un presidente de Estados Unidos y otro de Cuba hablaron cara a cara en una reunión. El...

Continuar llegint...

08 d'Abril del 2015

CATALUÑA ES ESPAÑA POR LA FUERZA

 Los gobiernos extranjeros reaccionaron ante la amenaza secesionista catalana de una forma escalonada y gradual: lo primero fue la sorpresa (¿qué está ocurriendo con estos que llevan 500 años juntos?); luego fue la curiosidad (¿quiénes son estos catalanes que se quieren independizar?); de ahí se pasó a la preocupación (esta demanda es inoportuna porque fragiliza a una España ya debilitada por la crisis); y finalmente se ha llegado a la irritación (la secesión impediría la recuperación económica no ya de España sino de Europa) y aquí entramos en un terreno donde no se admiten bromas. En Europa saben que el virus nacionalista es peligroso porque es expansivo. 

Los responsables del Gobierno español y la oposición (PPSOE) han recordado de todas las maneras posibles que una Cataluña que se divorciara de España por las malas...

Continuar llegint...

08 d'Abril del 2015

INDEPENDENCIA SENSE RUPTURA IMPOSSIBLE

 És una afirmació que repeteixo sovint en els meus comentaris, referint-me a Espanya i Catalunya. Sempre després de constatar que és millor disposar dels instruments d'un estat ,  contra  confiar en les solucions que es puguin aportar des de Madrid a una futura Catalunya espanyola. Per ara, només coneixem els arguments dels partidaris de la Catalunya amb estat  propi, no pas els dels contraris. Els que defensen la Catalunya espanyola han de comparèixer i intentar convèncer, evitant  recórrer a la prohibició o l'amenaça, com correspon a una democràcia. Espanya no ha de voler fer por, entre d'altres raons perquè ja no en fa.

Hi ha cada vegada més gent que vol marxar de l’Espanya pura i dura amb els seus dos partits fins ara majoritaris PSOE I PP. Una Espanya que  segueix el seu full de ruta per esborrar la nostra identitat de la pell de brau, i...

Continuar llegint...

01 d'Abril del 2015

CONSTRUIR ESTAT PROPI

 Llegeixo  a VILA WEB: Com s'ha d'aconseguir la independència? La voluntat de respondre aquesta pregunta ha portat el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), el president Artur Mas, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i la Taula de les forces polítiques i socials per a l'estat propi (CDC, ERC, EUiA, RCat, MES, AMI, ANC i Òmnium) a preparar documents o fer conferències per traçar el camí cap a la creació d'un nou estat per Catalunya. Hem comparat aquests documents en relació a uns quants punts determinants com el moment de la declaració i la proclamació d'independència, la creació d'un govern d'unitat després del 27-S, la negociació amb l'estat espanyol, el reconeixement internacional, les estructures d'estat, el procés constituent i la relació entre els Països...

Continuar llegint...

01 d'Abril del 2015

LAMENTABLE ACCIDENTE

 Lo bautizaron con el nombre de 'Mannheim', en memoria de la tercera ciudad alemana del estado de Baden-Wurtemberg. Hace 25 años, Airbus le dio el número 147 de la serie de aviones A-320-211 fabricados por este consorcio aeronáutico, asignándole la matrícula D-AIPX. Su primer vuelo de pruebas lo realizó el 29 de noviembre de 1990, para ser adquirido después por la compañía alemana Lufthansa, que lo estrenó en vuelo comercial el 6 de febrero de 1991.

El 'Mannheim' se estrelló cerca de la localidad francesa de Barcelonette causando la muerte de 150 personas. El avión, operado por la aerolínea alemana Germanwings, contaba con 58.300 horas de vuelo y 46.700 vuelos operados. Despegó del aeropuerto de El Prat, en Barcelona, a las 10.01 horas del 24 de marzo con destino a Düsseldorf. Apenas 52 minutos después cayó en medio de los Alpes franceses. Sus...

Continuar llegint...

24 de Març del 2015

MARCANDO TENDENCIAS

 Los resultados de las elecciones autonómicas en Andalucía señalan que el PSOE ha ganado las elecciones pero no ha logrado la mayoría suficiente para gobernar en solitario y Susana Díaz se verá obligada a buscar apoyos.  El PSOE logró 47 escaños (el mismo resultado que José Antonio Griñán obtuvo en 2012); el PP, 33 (17 escaños menos que en 2012); Podemos, 15; Ciudadanos, 9 e IU, 5 escaños. 

El PSOE gana, pero Susana Díaz se queda a ocho diputados de los 55 que dan la mayoría absoluta. El PP se desploma al perder 17 diputados y medio millón de votos desde 2012. Podemos se estrena como tercera fuerza en Andalucía con 15 escaños.Ciudadanos entra con 9 diputados e IU se hunde hasta los 5 diputados. 

El trasvase del voto tradicional a emergentes, es  una visión que merece la pena considerar.  Andalucía puede...

Continuar llegint...

24 de Març del 2015

MUNICIPALS PER LA INDEPENDENCIA

 A Catalunya els municipis han estat i encara són molt més que una tria de governants locals. No fa pas massa temps ho vam constatar.

Tot va començar el dia 4 de juny de 2009, quan el consistori d'Arenys de Munt va donar suport a una moció presentada per la CUP que defensava l'organització d'una consulta per la independència de Catalunya. L'ajuntament havia de cedir espais per poder fer la consulta i facilitar-ne l'organització, però una sentència judicial va anul•lar l'acord del plenari, de manera que el consistori ja no podia donar suport a la comissió organitzadora. Els organitzadors van llogar el Centre Moral del poble per poder fer-hi la consulta. Malgrat tot, i tot i acatar la sentència judicial, l'ajuntament sempre va donar suport a la iniciativa, especialment l'alcalde, Carles Móra. La consulta d'Arenys de Munt va ser la detonant del seguit de consultes sobre la...

Continuar llegint...