e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Maig del 2017

ENTREVISTA AL PUNT AVUI

 PERIODISME DIGITAL: “Catalunya pot organitzar un referèndum si és consultiu”“Ningú el pot prohibir, però només si és per mostrar a Espanya i a la resta d'estats que hi ha el desig real de separar-se” “El primer pas perquè pogués ser vinculant hauria de ser esmenar la Constitució perquè ho permetés”.

El professor suís Giorgio Malinverni (Domodossola, Itàlia, 1941), doctor en dret per la Universitat de Ginebra, és un dels tres juristes a qui es va encarregar el Codi de Bones Pràctiques en Referèndums de la Comissió de Venècia, aprovat a finals del 2006, juntament amb l'holandès Pieter van Dijk i el francès, desaparegut el 2009, François Luchaire, nomenat per cert al seu dia per Andorra. Malinverni, que havia estat a la comissió des del 1990, va plegar el 2006 per ser jutge del Tribunal...

Continuar llegint...

18 de Maig del 2017

CARTA DE TARRADELLAS AL DR LA VAN.

 PERIODISMO DIGITAL: Mi querido amigo: Al día siguiente de nuestra conversación del 25 de marzo quería escribirle. Siendo como es usted castellano viejo y al mismo tiempo un ciutadà de Catalunya le escribo hoy.

Para empezar, sepa que al día siguiente de haber tomado posesión el nuevo presidente de la Generalitat, es decir, el 9 de mayo del año pasado, manifesté que se había roto una etapa que había comenzado con esplendor, confianza e ilusión el 24 de octubre de 1977, y que tenía el presentimiento de que iba a iniciarse otra que nos conduciría a la ruptura de los vínculos de comprensión, buen entendimiento y acuerdos constantes que durante mi mandato habían existido entre Cataluña y el Gobierno. Todo nos llevaría a una situación que nos haría recordar otros tiempos muy tristes y desgraciados para nuestro país. En primer lugar,...

Continuar llegint...

04 de Maig del 2017

RECORD D'ESGL╔SIA DE M└RTIRS

 PERIODISME DIGITAL//.-Francesc (en llatí: Franciscus) (Buenos Aires, 17 de desembre de 1936), nascut com a Jorge Mario Bergoglio, és el 266è Papa de l'Església Catòlica, el primer no europeu des de la mort del Papa Gregori III l'any 741, i el primer castellanoparlant.

Va resultar elegit el 13 de març de 2013, després de la renúncia al càrrec de Benet XVI, pels cardenals que van votar en el conclave. És el primer pontífex procedent del continent americà. Anteriorment, i després de la mort del papa Joan Pau II el 2 d'abril de 2005, havia estat considerat un dels candidats a Summe Pontífex, moment en què va ser escollit Benet XVI. Exercia d'arquebisbe de Buenos Aires des del 1998, i fou ordenat cardenal el 2001.Escollí el seu nom papal en honor a Francesc d'Assís.

En el marc de la Setmana Santa, fa memòria del testimoni de molts cristians que...

Continuar llegint...

02 de Maig del 2017

PRIMER DE MAIG A CATALUNYA

 PERIODISME DIGITAL//.- El Dia Internacional dels Treballadors, el Primer de Maig, és la jornada reivindicativa del moviment obrer mundial. Aquesta jornada de lluita pels drets de les persones treballadores fou establerta al congrés obrer socialista celebrat a París el 1889. Es decidí que, en homenatge als Màrtirs de Chicago, treballadors anarquistes executats als EUA acusats dels fets de Haymarket , l'1 de maig seria el dia de protesta i reclamacions obreres. En aquell moment, la gran reivindicació que s'establí fou la jornada de 8 hores. La vaga era l'instrument que es decidí d'emprar cada 1 de maig per forçar la patronal i els Estats liberals a acceptar la jornada de 8 hores.

La campanya tingué molt d'èxit i, a poc a poc, prengué importància i es consolidà com a jornada de lluita de tot el moviment obrer mundial, més enllà de les tendències i faccions...

Continuar llegint...