e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Març del 2017

EL BREXIT HA COMENÇAT

 PERIODISME DIGITAL//.-Comença el Brexit amb la notificació oficial britànica a la UE. L'ambaixador davant de la UE entrega al Consell Europeu la invocació de l'article 50 dels tractats.

El govern del Regne Unit ha notificat oficialment a la Unió Europea la seva sortida. L'ambaixador britànic davant de la UE, Tim Barrow, ha entregat aquest dimecres la carta que invoca l'article 50 del Tractat de la UE al president del Consell Europeu, Donald Tusk. A partir d'ara, s'obre un període de negociacions que es pot allargar fins a dos anys per pactar les condicions de la sortida. En les properes 48 hores es preveu que Tusk presenti les directrius de negociació pel Brexit que seguiran els 27 estats membres, que s'hauran d'aprovar en una cimera extraordinària el 29 d'abril, entre la primera i la segona volta de les eleccions franceses.

Un cop els estats membres hagin negociat i pactat les seves línies de...

Continuar llegint...

22 de Març del 2017

LA PERLA VERDA DEL MARESME

 PERIODISME DIGITAL//.- El Maresme és una de les grans hortes del país, rica en productes de la terra, com ho demostren les més de 50 jornades gastronòmiques que hi ha programades al llarg de l’any, testimoni de la riquesa i la varietat de la cultura culinària de la comarca. Alguns dels seus productes han adquirit bona fama, com ara els pèsols de la floreta i els garrofal, al voltant de Sant Andreu de Llavaneres, Caldes d’Estrac i Mataró.

Els municipis que participen en aquestes Jornades Gastronòmiques del Pèsol del Maresme són Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt  i Vilassar de Mar.

Amb l'arribada de la primavera, els pèsols tornen a ser protagonistes...

Continuar llegint...

22 de Març del 2017

JR CORREAL DIARI DE TARRAGONA

 PERIODISME DIGITAL//.- La xarxa critica una columna «sexista» del director del «Diari de Tarragona».Josep Ramon Correal considera que aplicant la màxima "Només sí és sí", posaríem "en perill el futur de la raça humana". El director del «Diari de Tarragona»: «Si les dones es maquillen i vesteixen bé és per atraure el mascle».

Un article del director del Diari de Tarragona, Josep Ramon Correal, ha creat un important rebombori a les xarxes socials. Aquest reflexiona sobre l'eslògan d'una campanya que ha presentat l'Ajuntament de Tarragona per evitar conductes masclistes en l'oci nocturn: "Només el sí és sí". En l'article, titulat Sí és sí, o no, Correal comença remarcant "una màxima del donjoanisme que afirma que si una senyora diu que no, és que potser...

Continuar llegint...

16 de Març del 2017

LA EXTREMA DERECHA FRENADA

 PERIODISMO DIGITAL//.- Holanda frena a la extrema derecha. El primer ministro Mark Rutte supera con claridad al populista Geert Wilders. La calma renace en Europa. Holanda ha puesto el freno a la extrema derecha en Europa. Las urnas han dado como ganador al actual primer ministro, el liberal de derechas Mark Rutte, y revelan que Geert Wilders, el candidato racista y antieuropeísta que llegó a liderar las encuestas, no ha tenido tanto apoyo como el que se le presuponía. Después del Brexit y el éxito que supuso la llegada de Donald Trump a la Casa Blanca, el populismo xenófobo ha recibido su primera gran derrota en Occidente.

Rutte ha quedado en primer lugar con 32 escaños, lejos de los 76 que se necesitan para formar Gobierno. "Hemos parado al populismo equivocado", dijo el ganador en referencia a Wilders tras conocer los primeros sondeos en La Haya. De todos modos el liberal tendrá que entenderse con tres...

Continuar llegint...

14 de Març del 2017

LA BOELLA LA CANONJA CATALUNYA HISTÒRICA

 PERIODISME DIGITAL//.- El jaciment arqueològic del Barranc de la Boella es localitza al terme municipal de la Canonja i se situa a 5 quilòmetres de la costa i a 50 metres d’alçada sobre el nivell del mar. Durant anys, el jaciment ha patit de forma freqüent grans torrentades d’aigua que han afectat greument la conservació de les restes arqueològiques.

L’any 2006 una nova i forta torrentada posà al descobert restes de dents i defenses de mamut. Aquest fet motivà la realització, a l’any 2007, d’una campanya d’excavació arqueològica duta a terme per l’Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) en col•laboració amb la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Aquest jaciment es va descobrir a principis del segle XX, però no va ser fins l’any 1970 quan el va excavar per primera vegada l’arqueòleg...

Continuar llegint...

14 de Març del 2017

MONTESQUIEU HA MUERTO EN ESPAÑA

 PERIODISMO DIGITAL//.- Para que los ciudadanos de una organización política alcancen una verdadera libertad es indispensable que el poder del Estado se divida en varios poderes que sirvan de contrapeso y se frenen entre sí. Esta tesis, hoy constantemente recordada, se dio a conocer hace doscientos setenta años por el gran jurista francés Montesquieu en su obra El espíritu de las leyes.

La teoría no era absolutamente original. Muchos siglos antes, Aristóteles había mantenido de forma clara que el poder concentrado se convierte en tiranía. Para el Estagirita el ideal de gobierno debe ejercerse en tres ramas: la primera será el poder deliberante, es decir el legislativo, la segunda corresponde a la gestión administrativa y la tercera, la Judicatura, que ha de desempeñarse por magistrados independientes elegidos entre miembros del pueblo o de otra forma más selectiva.

Hay...

Continuar llegint...

13 de Març del 2017

EN MEMORIA DEL CARDENAL DE LA PAU

 PERIODISME DIGITAL//.-Francesc d'Assís Vidal i Barraquer (Cambrils, Baix Camp, 3 d'octubre de 1868 - Friburg, Suïssa, 13 de setembre de 1943) fou bisbe de Solsona, arquebisbe de Tarragona i cardenal. Als dotze anys l'enviaren a estudiar al Col•legi de Sant Ignasi de Manresa, Bages, i aviat manifestà la seva intenció d'ingressar a la Companyia de Jesús, però el seu pare li ho prohibí tot instant-lo a primer acabar els estudis. El seu mentor, el bisbe de Vic Josep Torras i Bages, el dissuadí de fer-se jesuïta per a consagrar-se al servei de l'Església del país.

El 1885 obtingué el batxillerat i ingressà simultàniament al Seminari de Barcelona, que abandonà aviat, i a la Universitat de Barcelona, per la qual es llicencià en Dret el 1890. A aquesta ciutat exercí d'advocat poc més d'un any, perquè el 1895 es traslladà a Tarragona, en el...

Continuar llegint...

05 de Març del 2017

SANTA AGATA DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

 PERIODISME DIGITAL//.- El 1975, l'assemblea general de l'ONU va declarar oficialment el 8 de març Dia Internacional de la Dona. ¿Per què aquest dia? L'origen no és gaire clar i existeixen diverses versions. La més versemblant és que va ser un 8 de març de l'any 1857 quan un grup de treballadores tèxtils va decidir sortir als carrers de Nova York per protestar per les miserables condicions en què treballaven. Va ser una de les primeres manifestacions per lluitar pels seus drets laborals. Diferents moviments es van succeir a partir d'aquesta data.

Un dels més destacats va tenir lloc el 25 de març de 1911, quan es va incendiar la fàbrica de camises Shirtwaist de Nova York. Un total de 123 dones i 23 homes van morir. La majoria eren joves immigrants que tenien entre 14 i 23 anys. Va ser el desastre industrial més mortífer de la història de la ciutat i va suposar la...

Continuar llegint...

02 de Març del 2017

VOLEM LA INDEPENDENCIA GUANYADA

 PERIODISME DIGITAL//.- Si ens insulten no ens queixem. No hem d'anar a fer res a Madrid buscant el sensacionalisme d'una portada mes que presumible. Jo de Mas, que te mes raó que un sant, me'n hagués anat a el Tribunal internacional dels Drets Humans i hagués esperat pacientment a que la justícia de l'estat espanyol, s'hagués presentat amb totes les acusacions que volessin. Doncs es un cas de violació flagrant del dret democràtic, el que se l'imputa a Mas. I es que no en volem saber, ni aprofitem que la justícia espanyola, en cas de dubte, hauria de anar a resoldre els conflictes a on la DEMOCRÀCIA amb plena experiència, els hi podes aclarir. I punt. Que per això el van nombrar "soci" del club de la DEMOCRÀCIA. Però per lo vist, ens agrada adornar-ho amb grans titulars, que de tant i tant que veiem, per res resolen el que volem els catalans. Doncs els catalans VOLEM LA...

Continuar llegint...