e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 d'Agost del 2016

SANTA ROSA DE LIMA

 VISTOOLEIDO//.- He leído en la revista RUMBOS de sol & piedra, 

Santa Rosa de Lima: una historia de milagros y sacrificios. El 30 de agosto es el día de Santa Rosa de Lima, Ante la proximidad de esa fiesta religiosa, Rumbos recorrió el santuario de la 'Patrona del Perú', visitado por fieles de todo el mundo.

 

Misticismo y veneración en el Santuario de Santa Rosa de Lima, donde hay un templo y se encuentra la remodelada casona que cobijó las ansias misioneras de una encantadora mujer de rostro ovalado y mejillas rosadas. Un remanso cultural que mantiene vivo el pasado de Isabel Flores Oliva, a través de reliquias y objetos históricos.

 

Una santa en vida. Pero qué podía darle a los menesterosos una hija de padres humildes durante los 31 años de vida. “Servir en sus dolencias. Rosa recibía en un pequeño espacio de su casa a pobres y...

Continuar llegint...

26 d'Agost del 2016

TERRATREMOL A ITALIA

 VISTOLLEGIT//.- El terratrèmol d’Itàlia, destructiu en 160 quilòmetres, és fruit de l’empenta d’Àfrica i Europa

El terratrèmol que s'ha produït a Accumoli, a Itàlia, ha provocat un elevat nivell de destrucció en un ràdio de 160 quilòmetres, ja que s'ha produït en una zona de falles i de gran activitat tectònica, fruit del xoc entre les plaques Euroasiàtica i Africana, segons geòlegs. 

 

El president de l’Il•lustre Col•legi de Geòlegs (ICOG), Manuel Regueiro, ha explicat que aquest sisme s’ha produït a uns 10 quilòmetres de profunditat entre les localitats d’Amatrice i Accumoli, dins de la regió del Lazio i té unes característiques similars al de L’Aquila, a uns 50 quilòmetres, on l’abril del 2009 es va registrar un terratrèmol de magnitud...

Continuar llegint...

24 d'Agost del 2016

ENTRE L'AMOR I LA LLUITA

VISTOLLEGIT//.- Oriol Junqueras ha dit: Trista notícia, la de la mort de l’amic Jordi Carbonell. I davant d’això no puc començar fent altra cosa que no sigui expressar el meu condol a la família, que ja va perdre l’Hortènsia Curell, la seva esposa, ara fa onze anys. També vull fer-lo extensiu a la meva formació política, Esquerra Republicana, i a la resta del país. Sobretot al país, precisament, perquè tota la seva vida va ser dedicada a Catalunya. Fa uns pocs anys ens obsequiava amb les seves memòries titulades Entre l’amor i la lluita i penso que no hi podria haver posat un títol més adient.

L’amor a una llengua i una cultura que va defensar com a filòleg i erudit, ja fos des de la universitat o al capdavant de la tasca titànica de l’Enciclopèdia Catalana, però també des de les trinxeres de...

Continuar llegint...

22 d'Agost del 2016

TRIBUNAL DELS DRETS HUMANS

 VISTOLLEGIT//.- Junts pel Sí encara no ha decidit si presentarà al•legacions al Tribunal Constitucional per evitar que s’inhabiliti la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. En el debat dels partits que l’integren hi ha el dubte de si es pot confiar en un tribunal deslegitimat i cal passar per l’adreçador del TC abans de portar el cas Forcadell a instàncies més elevades. Una de les accions que s’han plantejat alguns dirigents de la coalició és dur el cas al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), amb seu a Estrasburg. El debat, en tot cas, es tindrà després de decidir si es presentarà un recurs al TC -JxSí farà pública la seva decisió el 30 d’agost- i si la inhabilitació de la presidenta acaba sent un fet.

Com a resposta a la qüestió, el president del grup parlamentari i membre del Partit Demòcrata...

Continuar llegint...

15 d'Agost del 2016

ESPAĐOL DE IZQUIERDAS= ESPAĐOL DE DERECHAS

 VISTOOLEIDO//.-  He leído otro sabio artículo de Ramón Cotarelo. El independentismo catalán tiene desconcertada a la izquierda española. Esta se debate entre su alma de izquierda y, por tanto, universalista y cosmopolita y su alma española y, por  tanto, nacional y patriótica. Y predomina abrumadoramente la segunda.

El alma de izquierda es liviana. Se limita a repetir la jaculatoria de que no se puede ser nacionalista y de izquierda. Un argumento que no solo es falso en su enunciado sino hasta en su enunciador, que suele ser un nacionalista español que dice ser de izquierda, o sea, internacionalista, universalista, cosmopolita. Pues eso mismo. Es un punto de vista que, por naturaleza, considerará puras contingencias históricas que los Estados se separen, se junten, se multipliquen o dividan. Aunque sea el propio.Y tampoco tendrá inconveniente en reconocer como nación a todos los...

Continuar llegint...