e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Gener del 2016

LA REPUBLICA: PROYECTO DE LIBERTAD

 VISTOOLEIDO//. Lo más increíble  es que la gente ha votado a los dos partidos más corruptos de la historia. Entonces qué podemos esperar.  Más de lo mismo. Podemos quiere pactar con el PSOE, Ciudadanos pactaría con cualquiera, otro de los que las promesas se las lleva el viento. Aquí los partidos nunca comienzan a cumplir lo que prometen. Las razones para querer irnos de España son interminables 

La pregunta es  ¿Quién puede darnos motivos para quedarnos en España? Sinceramente. Hay muchas razones para vivir en España: sol, comida, gastronomía, excelentes playas, dieta mediterránea, vida saludable, parques naturales, temperatura en el mediterráneo que nada tiene que ver con el resto de Europa.

Para vivir plácidamente quizás sea el mejor país de Europa. Cocinar con aceite de oliva y duisfrutar del jamón de jabugo,...

Continuar llegint...

27 de Gener del 2016

UN NOU ESPAI POLITIC

 VISTOLLEGIT//. Ada Colau i Barcelona en Comú van guanyar les eleccions municipals a Barcelona. En Comú Podem, amb el suport d’Ada Colau, va guanyar al Principat les eleccions espanyoles. Però Catalunya Sí que es Pot, sense el suport d’Ada Colau, va fracassar en les catalanes.

El suport d’Ada Colau a un projecte és important, per tant amb el resultat d’aquestes tres convocatòries, va veure la llum: el naixement d’un nou espai polític de futur. No es dirà partit polític ni será només d’Ada Colau. Tanmateix, ella en serà la figura integradora, perquè és ella qui ha trobat la manera d’articular un espai per l’esquerra catalana, sense rumb des de la irrupció de l’independentisme.

Un espai que abasta tot allò que s’identifica culturalment com a esquerra, refusa de considerar la batalla per la...

Continuar llegint...

26 de Gener del 2016

CATALA LLENGUA PROPIA A L'ARAGO

 VISTOLLEGIT//.El govern aragonès reconeix el català com a "llengua pròpia" de l'Aragó. I és que la Chunta Aragonesista (CHA), que forma part de la coalició que lidera Javier Lambán (PSOE) i amb el suport parlamentari de Podemos, va afegir una esmena a la Llei d'Acompanyament dels pressupostos, que suposa el reconeixement del català i l'aragonès com a 'llengües pròpies' de la comunitat autònoma. PSOE, Podemos, CHA i Izquierda Unida hi han votat a favor.

Aquesta esmena suposa la modificació de la llei de patrimoni cultural de 1999 i reinterpreta l'Estatut d'Autonomia, que no menciona ni el català ni l'aragonès. El president de l'Aragó, Javier Lambán, ja va anunciar que la prioritat del seu govern és l'elaboració d'una nova Llei de llengües. Es tractaria de la tercera que té l'Aragó, i la CHA ja la portava entre les...

Continuar llegint...

11 de Gener del 2016

ACORD D'INVESTIDURA I ESTABILITAT

 VISTOLLEGIT//. "Arribem just i tard però és un bon acord", deia el president de l’ANC, Jordi Sànchez, "Hem tornat a viure un moment com el que vam viure abans del 9-N o de la creació de Junts pel Sí", afegeix. Sànchez també ha assegurat que el procés "no perd el lideratge de Mas", que seguirà vinculat als compromisos del Parlament i el nou govern.

Artur Mas defensava amb vehemència que no retiraria la seva candidatura a la presidència de la Generalitat. La roda de premsa de dimarts passat, a la sortida de la reunió del Govern, havia contingut un to especialment dur contra la CUP. Divendres a la tarda, però, les coses van començar a canviar. I dissabte va fer un pas al costat i cedir a Carles Puigdemont, alcalde de Girona, la candidatura a la presidència de la Generalitat. Així ho va anunciar en una compareixença a la...

Continuar llegint...

07 de Gener del 2016

ARA ES L'HORA DE LA DUI

 VISTOLLEGIT//. <S’ha trencat novament el tòpic, no són les dretes les que sempre al final escunyen Catalunya sinó algunes esquerres radicals, el 1934 matant capellans i ara fent el ruc davant del procés. Si hem d’anar el març a votar, anem-hi a guanyar la Independència,amb la DUI com a compromís, amb un sol Candidat com per exemple la Forcadell -de consens per a tots- i amb el programa blindat d’antuvi. I finalment assegurar el vot exterior. 

Res de pactes post electorals. Hem d’anar a guanyar i no repetir errors com el Mas i els altres polítics que poden compartir la vicepresidència coral -per dir-ho d’alguna manera. Aquesta campanya l’hem de fer tots junts, cadascú a la seva manera amb total democràcia i respecte dels uns pels altres, un esperit que traspua en aquesta nova iniciativa “Compromesos per la DUI”.

Que els nostres...

Continuar llegint...