e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 d'Abril del 2015

INTERNET Y PRENSA DIGITAL

 La aparición de INTERNET, con su filosofía que podríamos llamar libertaria, y con la facilidad técnica de los hiperenlaces, ha propiciado toda una serie de nuevos servicios para localizar una información y acceder a ella de forma técnicamente fácil.

Los sistemas digitales permiten lo que se denomina “inteligencia empresarial”, por las facilidades de gestión de esta información que facilitan. Los sistemas digitales ofrecen grandes ventajas en aspectos de manipulación, archivo, recuperación y distribución de la información, pero por el otro lado obligan al usuario a un cambio de hábitos. La información se visualiza en pantalla y normalmente en formatos ligados a la Base de Datos de la que proceden, perdiendo parte de dos aspectos de la información, su posicionamiento en la página y el aspecto de la presentación. 

Sin embargo,...

Continuar llegint...

29 d'Abril del 2015

CRONICA DE RAMON MUNTANER

 Escrita a Xirivella entre el 1325 i el 1328, és la crònica més llarga i narra els fets des de l'engendrament de Jaume el Conqueridor  (1207)  fins a la coronació d'Alfons el Benigne (1328). S'ha assenyalat el seu caràcter de «mirall de prínceps», i de «mirall de ciutadans». Explica coses que van succeir de veritat i que ell va veure i viure. Muntaner empra sovint el «jo hi era», que subratlla el seu paper de testimoni, i les dades que subministra ajuden a conèixer l’època de Jaume I. L’escriptor Joan Fuster va ser el principal intèrpret de l’obra d’aquest cronista medieval i el seu elogi és força eloqüent.

Ramon Muntaner va néixer a Peralada l'any 1265 i va morir a Eivissa, d'on era governador, el 1336. Tal i com ell mateix ens explica, l'any 1325, al seixanta anys, instal•lat a la seva alqueria de Xirivella,...

Continuar llegint...

25 d'Abril del 2015

ASOMA LA REPUBLICA CATALANA

 El presidente de la Generalitat,  Artur Mas, tras señalar  que en lo que de él depende “las elecciones catalanas serán el próximo 27-S”, apuntó que si el presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, optase por adelantar los comicios generales, podría incidir en el calendario electoral catalán.

El líder de CiU pidió lealtad a ERC para mantener la fecha de la convocatoria. Por su parte, el líder de ERC, Oriol Junqueras, dijo que el 27-S los catalanes “votarán por la independencia y por un nuevo país limpio y justo”. CiU es el centro derecha y ERC la izquierda.

El Palau Sant Jordi de Barcelona, de cara al 24M, acogió un multitudinario acto político de la Asamblea Nacional Catalana (ANC) y Omnium Cultural en favor de la independencia. Estuvieron  presentes los principales líderes de las fuerzas soberanistas como Oriol Junqueras,...

Continuar llegint...

20 d'Abril del 2015

RATO BUMERAN

 Los casos de corrupción en España no sólo agrietan los cimientos de la democracia sino que, además, son un lastre que agravan más la crisis del país. Las encuestas de opinión atestiguan que la corrupción política, institucional y económica es el mayor cáncer de la democracia en España. 

 

Desde el año 2000 los  casos de corrupción que más fuertemente han golpeado se han cobrado 6.839 millones de euros, mil millones más que el presupuesto del Ministerio de Defensa para 2013 o cinco veces el valor la plantilla del Real Madrid.

 

Por ejemplo, el caso de los sellos 'fantasmas' de Afinsa y Fórum Filatélico supuso 4.400 millones al erario público. La trama de los ERE sisó por su aparte 900 millones, mientras que Nueva Rumasa se quedó con 500 y la 'Gürtel' con 201. Los 110 millones de 'Palma...

Continuar llegint...

20 d'Abril del 2015

ELS NO INDEPENDENTISTES PERDUTS

 Vaig llegir a La Vanguardia un article de Sergi Pàmies que pensó és força interessant, per això l’agafo de referencia.  Sabem quan seran les eleccions dites plebiscitàries, sempre que les forces polítiques espanyolistes del PPSOE no les impedeixin amb el joc del Tribunal Constitucional. Tanmateix,hi ha no independentistas que no saben què fer: del PP i del PSC no se’n poden refiar perquè, fins i tot analitzats amb indulgència, són els responsables d’haver-nos portat fins aquí.

El PP perquè, amb mala fe, ha alimentat la discòrdia des d’un constitucionalisme  autoritari. El PSC  perquè, com diu Sergi Pàmies, està en l’origen del bunyol pre i post estatutari.

De l’aparador actual d’escons sembla que només hauria de sobreviure C’s, que insisteix en una oferta basada en...

Continuar llegint...

13 d'Abril del 2015

VIATGE DE MAS ALS EUA

 A ningú li passa desapercebut que el viatge d’Artur Mas als EUA no és un viatge qualsevol. I això ho sap perfectament el President de la Generalitat, però també el govern espanyol i el seu ministre d’Exteriors. Les mostres d’inquietud i també els intents de tota mena de sabotejar un viatge  ho fan palés.

I és així perquè la internacionalització del procés sobiranista a Catalunya n’és una peça clau, i un viatge als Estats Units, per les implicacions de tot tipus que s’en poden derivar, representa sense dubte la baula clau d’aquesta peça.

I ho és per moltes i diferents raons. I una d’elles és l’existència de nombrosos grups ideològics coneguts com tancs de pensament, think tanks en anglès, alguns dels quals acumulen un poder i una influència en les altes esferes de...

Continuar llegint...

13 d'Abril del 2015

LA CUMBRE DE PANAMA

 Los jefes de Estado y de Gobierno de 35 países han estado reunidos en la VII Cumbre de las Américas, en Panamá. La cumbre se inauguró  con el esperado saludo entre Barack Obama y Raúl Castro, en el primer encuentro entre dos presidentes de Estados Unidos y Cuba desde 1958. Obama y Castro se saludaron con un celebrado apretón de manos en la entrada del acto inaugural de la cumbre en Panamá, después de que ambos países anunciaran en diciembre un histórico deshielo diplomático. Las imágenes dieron la vuelta al mundo.

La historia, a veces, se detiene en una fotografía. El tiempo queda atrapado en ella y aflora el espíritu de una época. Ocurre en pocas ocasiones, y la Cumbre de las Américas ha sido una de ellas. Por primera vez en más de cincuenta años, un presidente de Estados Unidos y otro de Cuba hablaron cara a cara en una reunión. El...

Continuar llegint...

08 d'Abril del 2015

CATALUÑA ES ESPAÑA POR LA FUERZA

 Los gobiernos extranjeros reaccionaron ante la amenaza secesionista catalana de una forma escalonada y gradual: lo primero fue la sorpresa (¿qué está ocurriendo con estos que llevan 500 años juntos?); luego fue la curiosidad (¿quiénes son estos catalanes que se quieren independizar?); de ahí se pasó a la preocupación (esta demanda es inoportuna porque fragiliza a una España ya debilitada por la crisis); y finalmente se ha llegado a la irritación (la secesión impediría la recuperación económica no ya de España sino de Europa) y aquí entramos en un terreno donde no se admiten bromas. En Europa saben que el virus nacionalista es peligroso porque es expansivo. 

Los responsables del Gobierno español y la oposición (PPSOE) han recordado de todas las maneras posibles que una Cataluña que se divorciara de España por las malas...

Continuar llegint...

08 d'Abril del 2015

INDEPENDENCIA SENSE RUPTURA IMPOSSIBLE

 És una afirmació que repeteixo sovint en els meus comentaris, referint-me a Espanya i Catalunya. Sempre després de constatar que és millor disposar dels instruments d'un estat ,  contra  confiar en les solucions que es puguin aportar des de Madrid a una futura Catalunya espanyola. Per ara, només coneixem els arguments dels partidaris de la Catalunya amb estat  propi, no pas els dels contraris. Els que defensen la Catalunya espanyola han de comparèixer i intentar convèncer, evitant  recórrer a la prohibició o l'amenaça, com correspon a una democràcia. Espanya no ha de voler fer por, entre d'altres raons perquè ja no en fa.

Hi ha cada vegada més gent que vol marxar de l’Espanya pura i dura amb els seus dos partits fins ara majoritaris PSOE I PP. Una Espanya que  segueix el seu full de ruta per esborrar la nostra identitat de la pell de brau, i...

Continuar llegint...

01 d'Abril del 2015

CONSTRUIR ESTAT PROPI

 Llegeixo  a VILA WEB: Com s'ha d'aconseguir la independència? La voluntat de respondre aquesta pregunta ha portat el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), el president Artur Mas, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i la Taula de les forces polítiques i socials per a l'estat propi (CDC, ERC, EUiA, RCat, MES, AMI, ANC i Òmnium) a preparar documents o fer conferències per traçar el camí cap a la creació d'un nou estat per Catalunya. Hem comparat aquests documents en relació a uns quants punts determinants com el moment de la declaració i la proclamació d'independència, la creació d'un govern d'unitat després del 27-S, la negociació amb l'estat espanyol, el reconeixement internacional, les estructures d'estat, el procés constituent i la relació entre els Països...

Continuar llegint...

Inicio Anterior 1 2 Següent Final