e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Gener del 2015

ELECCIONS EN ENTREDIT

 La setmana passada, en aquest mateix espai comentava que dir i repetir que les eleccions anunciades (no pas convocades) pel 27 del pròxim mes de setembre seran plebiscitàries era, a parer meu, convidar Mariano Rajoy a allò que sap fer molt bé: portar el decret de convocatoria al Tribunal Constitucional.

Tanmateix, avui cal parlar d’una comissió parlamentaria anomenada  comissió sobre frau fiscal, evasió fiscal i pràctiques de corrupció  política  però, darrere de la nomenclatura, la intenció real és desentranyar  fins on van arribar els possibles delictes comesos durant  les dues dècades de pujolisme. La majoria de portaveus han acusat  Pujol de faltar al respecte i menysprear els diputats durant la compareixença en la qual no va aclarir l'origen de la fortuna de la seva família i a més va reprendre els...

Continuar llegint...

29 de Gener del 2015

EL TICTAC DE AVISO ARAJOY

 El secretario general de Podemos, Pablo Iglesias, se ha referido a las elecciones en Grecia y ha asegurado que en el país heleno se escuchaba  hace tiempo 'tic, tac, tic, tac', por la victoria de Alexis Tsipras, líder de la izquierdista Syriza, frente al conservador Andonis Samarás, y ha deseado que el reloj del cambio "se escuche muy pronto en España". Iglesias ha usado el 'tic, tac' para afirmar que ya ha empezado la "cuenta atrás" para el presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, quien, con el acto que organizan para el 31 de enero y, tras repasar la situación económica actual de Grecia, ha dicho que no quiere que conviertan España en el país heleno. 

 

Durante un mitin en el pabellón de La Fonteta de Valencia, ante ocho mil personas que llenaban el Pabellón y que le recibieron  al grito de ¡presidente!, ¡presidente! Iglesias...

Continuar llegint...

26 de Gener del 2015

MOVIMENT D'ESQUERRES

 La fusió de Nova Esquerra Catalana (NECat) i el Moviment Catalunya  van  celebrar  el dissabte 24/01/15  l'assemblea constituent a la seu de l'Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI) de la UPF. El nou Moviment d'Esquerres es presentarà a les eleccions municipals del maig en solitari, amb ERC o altres formacions polítiques afins. 

L’assemblea fundacional d’aquest dissabte ha estat el segon acte públic del Moviment d’Esquerres (MES), després que el passat mes de novembre el partit es presentés en societat amb una trobada al Casinet d’Hostafrancs. El MES neix de dues escissions del PSC: el Moviment Catalunya i Nova Esquerra Catalana, que ja es va presentar a les darreres eleccions europees amb ERC. Per tant, a l’assemblea  constituent hi  han participat exconsellers socialistes com Ernest Maragall, Antoni Castells, Marina Geli o Montserrat Tura.

Una...

Continuar llegint...

26 de Gener del 2015

ELECCIONES EN GRECIA

 Syriza gana las elecciones y promete acabar con la austeridad. ¿Consecuencias para Europa?

La crisis económica internacional tiene una fecha de referencia, el 15 de septiembre de 2008. Ese día quebró Lehman Brothers. En Europa tiene además otra, el 10 de mayo de 2010. Fue el día en que la Unión Europea acordó el rescate a Grecia. Como condición para ayudarla a pagar su deuda se impuso a Grecia un duro programa de ajuste, que le ha llevado al empobrecimiento. Pero no se obligó sólo a Grecia. La Unión Europea renunció ese día a otras alternativas para superar la crisis y decretó la austeridad general. Nació la Europa de los recortes. Desde entonces la actividad económica en Grecia ha caído el 15%. El paro se ha disparado hasta afectar al 25% de la población activa. Y el riesgo de pobreza y exclusión llega a más de un tercio de...

Continuar llegint...

21 de Gener del 2015

LA REFUNDACIO DE CDC

 El coordinador general de Convergència, Josep Rull, ha anunciat un Consell Nacional extraordinari al febrer per “refundar” el partit, amb l’objectiu d’aconseguir la “corrupció zero”. “Aquest és el nostre compromís, la nostra determinació”, ha dit, a més d’assenyalar que els eixos nacionals i socials seran els altres dos principals objectius del partit.

 

D’altra banda, el dirigent de CDC ha reconegut que el full de ruta “no està definitivament consensuat, ens queda feina. Si el full de ruta és de construcción sòlida, donarà molta confiança a la gent i permetrà ampliar la majoria del sí a la independència. Per això és tan important pactar bé”. També ha explicat que “ens hauria agradat plantejar les eleccions en termes diferents per facilitar les coses...

Continuar llegint...

21 de Gener del 2015

SENSE ELECCIONS

 El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, adverteix que les eleccions plebiscitàries no existeixen i demana que no s'enganyi els catalans. En una entrevista a l'agència EFE, Mariano Rajoy subratlla que les eleccions al Parlament del 27 de setembre seran com qualsevol altra convocatòria autonòmica. Considera que el fet que Mas hagi convocat aquests comicis és "la constatació i l'evidència del fracàs d'una determinada política que només ha generat inestabilitat a Catalunya".

El president espanyol alerta que les eleccions catalanes del setembre només serviran per escollir un nou Parlament, però no per pronunciar-se  sobre la independència de Catalunya, i insisteix que s'han convocat  "per pur interès partidista."

El president espanyol no reconeix errors del seu govern en relació amb Catalunya i recorda que la presència de...

Continuar llegint...

15 de Gener del 2015

ELECCIONS EL 27 DE SETEMBRE 2015

 La setmana passada, en un dels meus comentaris, manifestava el convenciment que les relacions entre Artur Mas i Oriol Junqueras no donaven per més. El consens s'havia afeblit i es posava en dubte. La responsabilitat d’aquests dos polítics i la mediació de les associacions: ANC, OMNIUM i AMI han fet posible una mena de miracle que no esperaba.  Dimecres passat, 14/01/15, això va canviar, sortosament. El president  primer i Junqueras després van comparèixer dient més o menys això:  <Volia demanar disculpes perquè aquestes darreres setmanes no han estat les millors. A mi també m'ha dolgut de veure com el clima s'havia deteriorat. Tots, poc o molt, hi tenim la nostra responsabilitat. Avui podem dir que tot això ha estat un malson perquè s'ha refet el pacte d'unitat>.

 

 Mas també va dir, <Hem estat unes quantes hores plegats aquesta tarda...

Continuar llegint...

10 de Gener del 2015

CONDICIONAR LES LLISTES

 La vicepresidenta primera del Parlament i portaveu d'ERC, Anna Simó, creu que és "segrestar el procés" que es condicionés la convocatòria dels comicis a la creació d'una llista única de partits sobiranistes que liderés el president de la Generalitat, Artur Mas. Va assegurar que no li entra al cap que Mas es vulgui apropiar d'allò construït entre tots els partits sobiranistes que han impulsat el procés català, va indicar en una entrevista concedida a Radio Euskadi, recollida per Europa Press.

Carles Boix,  professor de la Universitat de Princeton, va sentenciar  en un article que l'elecció de llista o llistes és la qüestió "difícil de resoldre" i que hi ha arguments "a favor de cada solució": "Una sola llista acosta les eleccions a un referèndum, però un pacte conjunt amb llistes separades...

Continuar llegint...

08 de Gener del 2015

LO QUE SE PIENSA DE POLONIA

 En diversas partes del mundo,  escuchando la palabra ”polaco” se reacciona de distintas maneras. En el oeste de Europa se relaciona a los polacos con una nación de gente de segunda categoría. Los británicos se quejan que los inmigrantes de la orilla del Vístula les quitan el trabajo a la gente local (pero los empresarios aprecian su efectividad en el trabajo más que los británicos), en Holanda los polacos trabajan por el sueldo “esclavo”, en condiciones que no aceptaría ningún holandés y los alemanes están convencidos de que sus vecinos del este son unos ladrones.

En Estados Unidos domina una opinión positiva sobre los polacos, al contrario de las opiniones que hay en el viejo continente.  Estadounidenses  preguntados por los polacos, opinan:  “muy trabajadores”, “hogareños” y “creyentes”. ¿Por...

Continuar llegint...

03 de Gener del 2015

CAVALL DE TROIA O UNA ALTRA COSA

 Segons Virgili, les forces gregues no podien entrar a Troia a causa de les altes muralles i els sistemes de defensa que la protegien. La trampa, creada per Ulisses,  consistia a construir un enorme cavall de fusta a l'interior del qual s'hi amagaren els soldats grecs. Els habitants de Troia, en veure'l, van pensar que era un regal dels déus i el van acceptar, sense posar-lo en dubte. Un cop els habitants de Troia van haver introduït el cavall dins la ciutat, els soldats ocults varen sortir i van obrir-ne les portes, permetent que la força invasora pogués entrar, donant per finalitzada la Guerra de Troia. 

L'ambigüitat de Podem respecte al procés sobiranista català manté en suspens els partits independentistes, que han identificat el partit de Pablo Iglesias com una de les principals amenaces en el camí cap a la secessió. Encara que Podem no és avui, segons les enquestes, una alternativa...

Continuar llegint...

Inicio Anterior 1 2 SegŘent Final