e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 d'Agost del 2015

CRISTIANS PER LA INDEPENDENCIA

 A la Conferència de l'Assemblea sectorial <Cristians per la Independència> a Sants La sectorial  de Cristians per la Independència, constituïda bàsicament per membres catòlics d'obediència a Roma, recorda a la parròquia de Santa Maria de Sants que ser independentista "no és un pecat" 

Es va celebrar a la parròquia de Santa Maria de Sants la conferència de l'Assemblea sectorial Cristians per la Independència (ANC), a la seu del Centre Catòlic de Sants. L'acte tenia com a lema "Església, autodeterminació i independència" i va comptar amb la paricipació de Concepció Huerta i Arnau Figueras, de Cristians per la Independència, presentats per M. Carme Planas, en nom de Sants-Montjuïc per la Independència. 

M. Carme Planasva va recordar els antecedents de l'Assemblea Nacional Catalana als...

Continuar llegint...

18 d'Agost del 2015

TARRACO VALOR UNIVERSAL EXCEPCIONAL

 La Unesco ha concedido al conjunto arqueológico de la Tarraco Romana la catalogación de Lugar de Valor Universal Excepcional, que es el reconocimiento máximo que puede lograr un bien que ya estaba considerado Patrimonio de la Humanidad desde el año 2000. La decisión fue tomada semanas atrás en la reunión que el Comité de Patrimonio Mundial celebró en la ciudad alemana de Bonn y, de hecho, el Ayuntamiento no fue informado de la decisión hasta el pasado 5 de agosto.

El Ministerio de Educación, Cultura y Deporte envió ese día una carta al alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en la que anunciaba la designación internacional. «Estas declaraciones permiten que aquellos bienes que no disponían de una en el momento de su inclusión en la Lista de Patrimonio Mundial puedan tener un documento de referencia en el que se defina el Valor Universal...

Continuar llegint...

18 d'Agost del 2015

EL BOICOT D'ESPANYA A CATALUNYA

 Amb una clara intenció de fer por, es parla d’una realitat futura: el creixement del boicot espanyol a l’economia catalana si passa a la independencia.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) assegura que les empreses catalanes fa cinc anys que pateixen el boicot de la resta d’Espanya. “El boicot no és un fenomen de futur, sinó que avui ja és present”, ha assegurat Josep Maria Vázquez, un dels autors de l’informe Impacte de la independència en l’empresa. Vázquez,  ha afegit que les empreses catalanes “compensen” el boicot amb les exportacions, fins i tot ha afirmat que les companyies “estan prenent mesures per seguir a l’Estat sense ensenyar la seva identitat catalana”, com ara obrint filials per amagar que tenen la seu social a Catalunya.

Per demostrar que existeix el boicot, l’ANC fa servir la gràfica de les vendes de...

Continuar llegint...

11 d'Agost del 2015

┐PROHIBIR LA DIADA DE CATALUNYA?

 La candidata de Ciudadanos en Barcelona, Carina Mejías, defiende que se pongan los "impedimentos posibles" a que se celebre en la avenida de Meridiana de Barcelona el acto que impulsa la ANC en favor de la independencia con motivo de la Diada. Este año, la Diada coincide con el primer día de la campaña de las elecciones catalanas. "Estos actos", ha justificado Mejías, "deben acabar erradicándose de Barcelona porque la ciudad no los siente como suyos, y además mucho menos si estos actos absolutamente partidistas, se pagan con dinero público". En opinión de la candidata de Ciudadanos a la alcaldía de Barcelona, la organización de una manifestación en la Meridiana en pleno inicio de campaña hace "exaltación de un discurso de enfrentamiento y división entre barceloneses y catalanes, y entre catalanes hacia el resto de...

Continuar llegint...

11 d'Agost del 2015

EWA COPAKZ CONEIX MES HISTORIA QUE MARIANO RAJOY

 El cap del Govern , Mariano Rajoy , va rebre al Palau de la Moncloa a la seva homòloga polonesa , Ewa Kopacz , per presidir la XI cimera entre els dos països.

Kopacz va arribar al Complex de la Presidència del Govern on va ser rebuda per Rajoy al peu del vehicle . Al costat de Rajoy i Kopacz van participar en la cimera els respectius ministres de Justícia, Foment, Economia i Exteriors. Espanya i Polònia celebren una cimera anual i aquesta va ser la primera a la qual assisteix Kopacz ja que en l'anterior , celebrada el juny de l'any passat a Gdansk , va estar present el seu predecessor en el càrrec i actual president del Consell Europeu, Donald Tusk.

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va advertir, en presencia de Kopacz, el president de la Generalitat, Artur Mas, que l'Estat està "absolutament preparat per fer complir la llei", després que CDC i ERC hagin pactat establir la...

Continuar llegint...

08 d'Agost del 2015

JUNTS PEL SI PER ARRIBAR A TOT L'ELECTORAT

 La candidatura transversal del sobiranisme català:  CDC, ERC i les entitats del sobiranisme civil,  amb el cantautor Lluís Llach, cap de llista per Girona, i el de l’economista Germà Bel, que lidera la de Tarragona, s’hi va sumar el també economista Oriol Amat, que ocuparà el número set per Barcelona com a independent en la llista liderada per Raül Romeva, que  va confirmar públicament que Eduardo Reyes, president de Súmate, ocuparà el sisè lloc.

Els estrategs de CDC tenen detectat que la captació d’indecisos cap al projecte sobiranista ha de venir marcada per la “reducció al màxim” de les incerteses de la transició. Per això s’ha buscat, per al número set per Barcelona, l’economista Oriol Amat -fins al mes passat conseller de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV)-, defensor de la...

Continuar llegint...

01 d'Agost del 2015

DESPRES DE GUANYAR EL 27S

 El president de la Generalitat, Artur Mas, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, i les entitats sobiranistes iniciaran el procés de “desconnexió” de Catalunya respecte a la resta d’Espanya si la seva candidatura unitària aconsegueix una majoria suficient després del 27S.

Ho va explicar  el líder de la candidatura unitària, Raül Romeva, a l’acte de presentació de la llista conjunta, on va admetre  que l’Estat farà tot el possible per impedir-ho, però va assegurar que això no frena el procés: “Anem a totes”.

“Si el 27S tenim la majoria suficient i necessària, el que volem és que el Parlament declari solemnement que en virtut d’aquest mandat que se li haurà concedit s’iniciï el procés d’independència”, va asegurar  Romeva,  avançant que la...

Continuar llegint...

31 de Juliol del 2015

CONVOCATORIA I CONSELL NACIONAL

 El president de la Generalitat, Artur Mas, presideix el consell executiu penúltim abans de les vacances d’estiu i l’últim abans de signar el decret de la convocatòria electoral del 27-S i de la dissolució del Parlament. Mas signarà dilluns dia 3 d’agost, un decret de tipus ordinari que formalitzarà el 27 de setembre com la data dels propers comicis. Un decret en què no quedaria recollit el caràcter de plebiscit que vol atorgar a la cita electoral. Tot a fi d’evitar un recurs del govern espanyol i, per tant, de reduir al màxim la possibilitat que l’Estat pugui impugnar les eleccions catalanes. 

En el Consell Nacional de CDC celebrat el 30 de juliol, Artur Mas recalca que el 27-S serà «inatacable legalment» però defensa que políticament serà «un plebiscit» 

Rull diu que si CDC no aposta per la independència...

Continuar llegint...

30 de Juliol del 2015

CATALANES POLACOS

 ¿POR QUÉ A LOS CATALANES NOS LLAMAN POLACOS? 

A finales del 1300, Polonia formó una coalición con su vecino, el Gran Ducado de Lituania. La nación pasó por su edad de oro durante el siglo XVI, después del nacimiento de la Commonwealth Polaco-Lituana. Durante este período, Polonia fue el país más grande de Europa. Pero una invasión sueca, conocida como “El Diluvio” y el Levantamiento de los Cosacos de Chmielnicki marcaron el final del florecimiento de Polonia. En consecuencia, a mediados del siglo XVIII nacieron Rusia, Austria y Prusia a partir de los territorios de Polonia. 

En 1807, Napoleón revivió un estado polaco, el Gran Ducado de Varsovia, pero en 1815 fue dividido como consecuencia del éxito de los aliados en el Congreso de Viena. Después de la Primera Guerra Mundial, Polonia recuperó su libertad como la Segunda...

Continuar llegint...

28 de Juliol del 2015

EL PANCATALANISMO

 Es un fuerte sentimiento nacionalista e independentista de los territorios de habla catalana en España.

Países Catalanes  hace referencia a los territorios en los cuales la lengua catalana es autóctona. Comprende los territorios de España (Cataluña, Islas Baleares, y la Comunidad Valenciana).

El término se encuentra documentado por primera vez en la monumental obra Historia del Derecho en Cataluña, Mallorca y Valencia. Código de las Costumbres de Tortosa, del valenciano Bienvenido Oliver i Esteller, natural de Catarroja e historiador del Derecho, y enseguida hace fortuna durante la Renaixença catalana de finales del siglo XIX como sinónimo de «territorios de habla catalana».

Acuñado a finales del siglo XIX con enfoque más cultural que político, sus defensores mantienen su relevancia descriptiva neutra y no necesariamente ideológica, por...

Continuar llegint...