e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Desembre del 2015

PENSO EN EL 20D A CATALUNYA

 VISTOLLEGIT//. Convergència Democràtica de Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya han acordat, de cara les eleccions generals del 20 de desembre, unitat d’acció per defensar al Congrés el mandat democràtic del 27S. El coordinador general de CDC, Josep Rull, i la secretaria general d’ERC, Marta Rovira, van presentatr l’acord  a Barcelona.

Rull va afirmar que presentar dues candidatures és el “millor instrument per aconseguir el millor resultat,  per eixamplar la base del sobiranisme, cadascú des de la seva posició ideològica”. Es tracta, va dir, de “treure un resultat extraordinari a Corts Generals, que el sobiranisme tingui un nombre molt potent de diputats i diputades”. Aquest acord es materialitzarà en dues llistes que compartiran una part del programa, la que fa referència al full de ruta cap a l’Estat propi.

Aposto que...

Continuar llegint...

02 de Desembre del 2015

ENS EN SORTIREM

 VISTOLLEGIT//. L'independentisme català basa les seves tesis sobre el principi que Catalunya és una nació, al•ludint a una diversitat d'arguments, que tenen una base comuna en el dret a l'autogovern ple, l'autogestió financera, la capacitat de decidir sobre el model socioeconòmic, la defensa de la cultura i la llengua, la preservació del dret civil català, alhora que també la poden motivar sentiments de pertinença o motius històrics. 

L‘independentisme ha arribat per quedar-se perquè l'autonomia al si d'un Estat, el qual conserva en darrera instància l'autoritat suprema i la sobirania sobre Catalunya, ha significat sovint una inacceptable humiliació al poble català.

La maldestre manera com s’està negociant la investidura d’Artur Mas, candidat de Junts pel Si, ens situa en una probable celebració de noves eleccions si a primers...

Continuar llegint...

30 de Novembre del 2015

LES CULPES D'ARTUR MAS

 VISTOLLEGIT//.El passat diumenge 29 de novembre, a Manresa, La CUP arribava a dos objectius: definir el rumb a seguir pel que fa la investidura d’Artur Mas i oferir una imatge d’unitat i fortalesa de cara a l’etapa definitiva de les negociacions amb Junts pel Sí. Després d’un llarg debat, els cupaires van reforçar la posició de la comissió negociadora i van reafirmar l’estratègia que defensen des de fa mesos: explorar un acord amb Junts pel Sí que inclogui mesures del pla de xoc social, de ruptura i de procés constituent amb un president que no sigui Mas. Tanmateix, més enllà de l’enèsim veto al president, els cupaires van emplaçar-se a negociar fins al final. 

Els discursos, de to molt contundent, van servir per marcar perfil davant de Junts pel Sí, després que en el debat es fes “autocrítica” per no haver...

Continuar llegint...

23 de Novembre del 2015

LA OTRA CARA DEL CAUDILLO

 VISTOLEIDO//. Lo cuenta Ángel Viñas en su libro: <Franco se hizo multimillonario en la guerra civil. A mí la fortuna del caudillo nunca me interesó, no se me había ocurrido investigar. Quien me puso sobre la pista fue el periodista Javier Otero, con un reportaje que publicó en 2010 en la revista 'Tiempo'. Franco acumulaba en 1940 34 millones de pesetas (unos 388 millones de euros de hoy día) de fortuna personal. Franco entra en la guerra sin un duro, la República le retira el sueldo por ser un general rebelde y la retribución que se puso él durante la guerra no la conocemos. Sí se sabe que después de la victoria cobraba 50.000 pesetas al año. Incluso concediendo que cobrara el doble, 100.000 pesetas, difícilmente podría haber ahorrado esos 34 millones de pesetas en 1940. El libro explica con documentos varias fuentes de ingresos>.

<Formalmente, tenía...

Continuar llegint...

23 de Novembre del 2015

PRIMER LA DUI,DESPRES EL REFERENDUM

 VISTOLLEGIT//. Primer la DUI, després el referèndum. És el més democràtic. I cal preparar la població per aquesta seqüència del procés. Ho avala el Tribunal de La Haia. Mas s'equivoca o s'enganya: La DUI segons La Haia és plenament democràtica!. Mas afirma que una declaració unilateral d’independència és una acte poc democràtic.

Una DUI, Declaració Unilateral d’Independència, és un acte cent per cent democràtic com qualsevol acte realitzat pels representants del poble. Sobre tot si compleix les tres condicions del nostre cas. Primera, que els diputats hagin estat escollits en una contesa electoral en què el principal punt del programa era la transició cap a un estat propi. Segona, que tal voluntat popular hagi estat expressada també per altres mitjans, com la manifestació massiva de l'11-S últim....

Continuar llegint...

23 de Novembre del 2015

ESMENA ABSOLUTA

 VISTOLLEGIT//. Que se sàpiga, escriu això qui en defensa de la Independència ha atacat acarnissadament en Carod, en Pujol, en Mas..  sempre que ha convingut i aquestes ferotges crítiques no són secretes sinó públiques a totes les hemeroteques. No és anar contra algú sinó contra la traïció a la llibertat i a l’anhel del nostre Poble. Parlo de Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, català pro DUI, català pro UPDIC, soci de l’ANC i soci de l’ÒMNIUM. 

<Els catalans una vegada més la hem cagada, hem aixafat una pell de plàtan, algú ho ha de dir i val més que s’aclareixi la cosa abans del 29N, perquè està clar que els catalans no tenim pas pressa. Les retallades a que ens imposa el fet d’estar dins d’Espanya cada minut que passa, milions de les antigues pessetes cada dia...

Continuar llegint...

16 de Novembre del 2015

SOBERANIA NACIONAL

 VISTO O LEIDO//.La palabra nación tiene dos acepciones: la nación política, en el ámbito jurídico-político, es un sujeto político en el que reside la soberanía constituyente de un Estado; la nación cultural, concepto socio-ideológico más subjetivo y ambiguo que el anterior, se puede definir a grandes rasgos, como una comunidad humana con ciertas características culturales comunes, a las que dota de un sentido ético-político. En sentido lato nación se emplea con variados significados: Estado, país, territorio o habitantes de ellos, etnia, pueblo y otros. Este concepto ha sido definido de muy diferentes maneras por los estudiosos en esta cuestión sin que se haya llegado a un consenso al respecto.

 Entre otros, uno de los españolistas catalanes, Xavier Vidal Folch, escribió: Lamento traer desde Europa esta noticia: la independencia es...

Continuar llegint...

16 de Novembre del 2015

MUSICA BALSAMICA AL TIBIDABO

 VISTOLLEGIT//. El Tibidabo és un indret màgic i emblemàtic de la ciutat de Barcelona. Fer una ruta per aquest parc centenari i antic (és un dels més antics del món), en constant evolució, és aprendre de la seva història,  conèixer l’encant dels seus espais, a gaudir de les seves atraccions, des de les emblemàtiques  fins a les d’última generació i a sentir un plegat d’emocions, pensades per a nens, joves i grans. I tot això, amb la ciutat de Barcelona com a espectadora d’excepció.

Hi descobrireu  atraccions per a totes les edats, espectacles de primera línia i animació itinerant que converteix la ruta d’atracció en  un espectacle més del parc. D’altra banda, el parc també posa a disposició dels seus visitants diferents serveis com centres de restauració amb...

Continuar llegint...

13 de Novembre del 2015

INFORME DIAGONAL I FIL A L'AGULLA

 VIST O LLEGIT//.L'Increment de l'independentisme a Catalunya ha encès les alarmes a Madrid, ja fa temps d‘això. Llavors, un grup de persones rellevants de la societat catalana rep, des de la capital espanyola, l’encàrrec d’escriure un informe per aturar i ensorrar aquesta voluntat rupturista”. Així comença Informe Diagonal, el segon llibre del periodista de Cugat.cat Josep Gimeno.

Des d'un despatx situat a l'avinguda Diagonal de Barcelona, uns quants “escollits” per esferes influents de Madrid han de presentar propostes fermes per aturar l'onada creixent de partidaris d'un Estat Propi. “No vull que ningú se senti etiquetat”, assegura l'autor, “per això parlo en tot moment de col•lectius anònims”. Inspirat en “l'estructura” del best-seller Informe Lugano, de l'escriptora nord-americana Susan George, el llibre comença amb unes cartes...

Continuar llegint...

12 de Novembre del 2015

DESCONNEXIË DEMOCR└TICA

 VISTOLLEGIT//La resolució d'inici del procés de "desconnexió democràtica" de l'Estat espanyol ha estat aprovada amb els vots de Junts pel Sí i la CUP i la negativa de la resta de grups.

El Parlament aprova iniciar el procés. La votació va acabar entre aplaudiments, però també amb banderes espanyoles a la banda dreta de l'hemicicle. La resta de grups parlamentaris, C's, PSC, PPC i Catalunya Sí que es Pot, hi van votar en contra. 

Raül Romeva va destacar la voluntat massiva, clara i incontestable a favor d'exercir el dret a decidir. Anna Gabriel, de la CUP, va refermar l'inequívoc mandat democràtic de les urnes i va reivindicar la necessitat d'un pla de xoc davant la injustícia social.

Mentre els grups de l'oposició neguen als independentistes la legitimitat democràtica per iniciar el camí cap a la independència. Junts pel...

Continuar llegint...