e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 d'Agost del 2016

ENTRE L'AMOR I LA LLUITA

VISTOLLEGIT//.- Oriol Junqueras ha dit: Trista notícia, la de la mort de l’amic Jordi Carbonell. I davant d’això no puc començar fent altra cosa que no sigui expressar el meu condol a la família, que ja va perdre l’Hortènsia Curell, la seva esposa, ara fa onze anys. També vull fer-lo extensiu a la meva formació política, Esquerra Republicana, i a la resta del país. Sobretot al país, precisament, perquè tota la seva vida va ser dedicada a Catalunya. Fa uns pocs anys ens obsequiava amb les seves memòries titulades Entre l’amor i la lluita i penso que no hi podria haver posat un títol més adient.

L’amor a una llengua i una cultura que va defensar com a filòleg i erudit, ja fos des de la universitat o al capdavant de la tasca titànica de l’Enciclopèdia Catalana, però també des de les trinxeres de...

Continuar llegint...

22 d'Agost del 2016

TRIBUNAL DELS DRETS HUMANS

 VISTOLLEGIT//.- Junts pel Sí encara no ha decidit si presentarà al•legacions al Tribunal Constitucional per evitar que s’inhabiliti la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. En el debat dels partits que l’integren hi ha el dubte de si es pot confiar en un tribunal deslegitimat i cal passar per l’adreçador del TC abans de portar el cas Forcadell a instàncies més elevades. Una de les accions que s’han plantejat alguns dirigents de la coalició és dur el cas al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), amb seu a Estrasburg. El debat, en tot cas, es tindrà després de decidir si es presentarà un recurs al TC -JxSí farà pública la seva decisió el 30 d’agost- i si la inhabilitació de la presidenta acaba sent un fet.

Com a resposta a la qüestió, el president del grup parlamentari i membre del Partit Demòcrata...

Continuar llegint...

15 d'Agost del 2016

ESPAÑOL DE IZQUIERDAS= ESPAÑOL DE DERECHAS

 VISTOOLEIDO//.-  He leído otro sabio artículo de Ramón Cotarelo. El independentismo catalán tiene desconcertada a la izquierda española. Esta se debate entre su alma de izquierda y, por tanto, universalista y cosmopolita y su alma española y, por  tanto, nacional y patriótica. Y predomina abrumadoramente la segunda.

El alma de izquierda es liviana. Se limita a repetir la jaculatoria de que no se puede ser nacionalista y de izquierda. Un argumento que no solo es falso en su enunciado sino hasta en su enunciador, que suele ser un nacionalista español que dice ser de izquierda, o sea, internacionalista, universalista, cosmopolita. Pues eso mismo. Es un punto de vista que, por naturaleza, considerará puras contingencias históricas que los Estados se separen, se junten, se multipliquen o dividan. Aunque sea el propio.Y tampoco tendrá inconveniente en reconocer como nación a todos los...

Continuar llegint...

30 de Juliol del 2016

UNITS PER LA INDEPENDENCIA

 VISTOLLEGIT//. L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència han fet públic un comunicat on expressen rebuig al que consideren “amenaces” del govern espanyol “que avui es tornen a evidenciar amb la iniciativa de demanar al TC que anul•li la resolució aprovada pel Parlament. Les entitats independentistes adverteixen “que aquestes actituds i comportaments expulsen les solucions acordades i aboquen a vies unilaterals”. Ho comparteixo, perquè vull la independencia, perquè vull ser lliure, perquè el català sigui l´única llengua oficial de l´Estat Català, que no serà nou. L´any 900 ja teníem Estat Català, i ara alguns en diuen "el nou Estat Català".

Tal com ha escrit Josep Pinyol: No hi ha manera, d´entendre que 72 diputats, poden exercir i fer...

Continuar llegint...

13 de Juny del 2016

ESQUERRA I DRETA CATALANES

 VISTOLLEGIT//: Veurem si el (RUI) Referèndum Uniletaral per La Independència, proposat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) se celebra i què hi diuen els catalans.

La darrera setmana ha suposat un punt d’inflexió en el procés d’independència. Els partits polítics no han estat capaços de mantenir la unitat que sempre els hem reclamat, de manera que l’acord de governabilitat pactat al gener de 2016 queda en entredit.

Per l’ANC, el full de ruta que va sortir de les eleccions del 27 de setembre ha quedat manifestament erosionat. Per això, proposem avançar cap a la convocatòria d’un referèndum d’independència, la via més democràtica, legítima i efectiva per arribar a la proclamació de la República Catalana, recuperant la iniciativa política de la majoria independentista i finalitzant el...

Continuar llegint...

11 de Juny del 2016

LA BOHÈME ALTRA VEGADA AL LICEU

 VISTOLLEGIT//.- amb la presència de NATASCHA METHERELL, directora de reposició de l’òpera; MARC PIOLLET, director musical; membres dels DOS REPARTIMENTS i un representant del departament artístic del Teatre, la premsa vam asistir a la presentación de LA BOHÈME, de Puccini, una de les òperes veristes més cèlebres del món, que es podrà veure al Liceu del 18 de juny al 8 de juliol amb una producció de JONATHAN MILLER tradicionalista i plena de realisme que s’inspira en les fotografies de Brassaï i Cartier-Bresson de la dècada dels anys 30 del segle XX. 

MARC PIOLLET, que ens va seduir amb la direcció musical de la Carmen de Calixto Bieito la temporada2010/11, dirigirà l’Orquestra del Liceu en una bohème que destaca per l’excel•lència en el seu repartiment: en el paper de Mimì s’alternaran les sopranos...

Continuar llegint...

11 de Juny del 2016

ESPAÑA VUELVE AL PRINCIPIO

  

    VISTOOLEIDO//.- De acuerdo con la Constitución, el castellano o español es la lengua oficial del Estado y todos los españoles tienen el deber de conocerla y el derecho a usarla. En 2006, era la lengua materna del 89 % de los españoles. Otras lenguas, también españolas, son reconocidas como cooficiales en diversas comunidades autónomas, conforme a los Estatutos de Autonomía.

El producto interior bruto coloca a la economía española en la decimotercera posición mundial. España es una potencia turística, siendo el tercer país más visitado del mundo, con 68,1 millones de turistas en 2015, y el segundo país del mundo en ingresos económicos provenientes del turismo. Es, además, el octavo país del mundo con mayor presencia de multinacionales. Tiene un índice de desarrollo humano muy alto (0,876), según el...

Continuar llegint...

22 de Maig del 2016

EL SUPERDISSABTE

 VISTOLLEGIT//.-Després de setmanes d’un debat intens i molt viu a tot el territori sobre el partit, es va arribar a una cita clau: la consulta del Superdissabte. És un Congrés Extraordinari en forma de consulta que es va celebrar als locals de Convergència d’arreu del país el  dissabte 21 de maig. Es tractava de respondre als reptes del futur de Catalunya,  impulsar des de CDC un nou partit polític o bé  renovar el partit actual.

Com ha de ser la Convergència del futur? Esborraran les sigles per fundar un nou partit? Quin paper hi tindrà Artur Mas? I més enllà de CDC: com veu les discrepàncies a Junts pel Sí? Es tornarà a presentar a unes eleccions? Xavi Coral, Tian Riba, Neus Tomàs i Montserrat Nebrera li van preguntar a Artur Mas, president de Convergència.

Preguntat sobre la possibilitat de tornar a ser president de la...

Continuar llegint...

21 de Maig del 2016

ESPAÑA ESTA MUY MAL

 VISTOOLEIDO//.- El diario New York Times ha publicado un reportaje titulado 'Hambre y austeridad en España' con fotos de fábricas abandonadas, comedores sociales, hileras de parados, protestas en las calles y viviendas a punto de ser arrebatadas a sus dueños. ¿Está España tan mal como lo cuenta el New York Times? Sí. La crisis y los recortes aumentan cada día más la pobreza y hay que denunciarlo. 66% 3520 votos No. Es exagerado, sesgado y sensacionalista. 16% 848 votos El diario pone el foco en los más afectados por la crisis, pero todavía no es la realidad de la mayoría.

La llamada depresión económica española, se refiere a la...

Continuar llegint...

16 de Maig del 2016

EL 15M ANTICATALANISME A BARCELONA

 VISTOLLEGIT//.- Els “indignats” van cloure ahir la seva revolució de primavera i estiu amb una gran manifestació a Madrid fins al km zero, on va néixer la protesta per la situació econòmica i el descontentament polític, a la plaça del Sol. El moviment va decidir ahir mateix incidir especialment en la necessitat de canviar el sistema econòmic i electoral en l'últim acte “indignat” abans de l'estiu.

Van reunir milers de persones, amb l'objectiu de recordar la vigència del moviment del 15-M. No van arribar, ni de bon tros, a les 200.000 que van sortir al carrer el 19 de juny a tot l'Estat. Però sí que van aconseguir omplir la plaça del Sol.Tot i que la concentració no estava permesa ni disposava del permís preceptiu, els agents de seguretat no hi van intervenir. 

La revolució del moviment 15M no es va quedar sol a la Puerta del...

Continuar llegint...