e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Juny del 2016

LA BOH╚ME ALTRA VEGADA AL LICEU

 VISTOLLEGIT//.- amb la presència de NATASCHA METHERELL, directora de reposició de l’òpera; MARC PIOLLET, director musical; membres dels DOS REPARTIMENTS i un representant del departament artístic del Teatre, la premsa vam asistir a la presentación de LA BOHÈME, de Puccini, una de les òperes veristes més cèlebres del món, que es podrà veure al Liceu del 18 de juny al 8 de juliol amb una producció de JONATHAN MILLER tradicionalista i plena de realisme que s’inspira en les fotografies de Brassaï i Cartier-Bresson de la dècada dels anys 30 del segle XX. 

MARC PIOLLET, que ens va seduir amb la direcció musical de la Carmen de Calixto Bieito la temporada2010/11, dirigirà l’Orquestra del Liceu en una bohème que destaca per l’excel•lència en el seu repartiment: en el paper de Mimì s’alternaran les sopranos...

Continuar llegint...

11 de Juny del 2016

ESPAĐA VUELVE AL PRINCIPIO

  

    VISTOOLEIDO//.- De acuerdo con la Constitución, el castellano o español es la lengua oficial del Estado y todos los españoles tienen el deber de conocerla y el derecho a usarla. En 2006, era la lengua materna del 89 % de los españoles. Otras lenguas, también españolas, son reconocidas como cooficiales en diversas comunidades autónomas, conforme a los Estatutos de Autonomía.

El producto interior bruto coloca a la economía española en la decimotercera posición mundial. España es una potencia turística, siendo el tercer país más visitado del mundo, con 68,1 millones de turistas en 2015, y el segundo país del mundo en ingresos económicos provenientes del turismo. Es, además, el octavo país del mundo con mayor presencia de multinacionales. Tiene un índice de desarrollo humano muy alto (0,876), según el...

Continuar llegint...

22 de Maig del 2016

EL SUPERDISSABTE

 VISTOLLEGIT//.-Després de setmanes d’un debat intens i molt viu a tot el territori sobre el partit, es va arribar a una cita clau: la consulta del Superdissabte. És un Congrés Extraordinari en forma de consulta que es va celebrar als locals de Convergència d’arreu del país el  dissabte 21 de maig. Es tractava de respondre als reptes del futur de Catalunya,  impulsar des de CDC un nou partit polític o bé  renovar el partit actual.

Com ha de ser la Convergència del futur? Esborraran les sigles per fundar un nou partit? Quin paper hi tindrà Artur Mas? I més enllà de CDC: com veu les discrepàncies a Junts pel Sí? Es tornarà a presentar a unes eleccions? Xavi Coral, Tian Riba, Neus Tomàs i Montserrat Nebrera li van preguntar a Artur Mas, president de Convergència.

Preguntat sobre la possibilitat de tornar a ser president de la...

Continuar llegint...

21 de Maig del 2016

ESPAĐA ESTA MUY MAL

 VISTOOLEIDO//.- El diario New York Times ha publicado un reportaje titulado 'Hambre y austeridad en España' con fotos de fábricas abandonadas, comedores sociales, hileras de parados, protestas en las calles y viviendas a punto de ser arrebatadas a sus dueños. ¿Está España tan mal como lo cuenta el New York Times? Sí. La crisis y los recortes aumentan cada día más la pobreza y hay que denunciarlo. 66% 3520 votos No. Es exagerado, sesgado y sensacionalista. 16% 848 votos El diario pone el foco en los más afectados por la crisis, pero todavía no es la realidad de la mayoría.

La llamada depresión económica española, se refiere a la...

Continuar llegint...

16 de Maig del 2016

EL 15M ANTICATALANISME A BARCELONA

 VISTOLLEGIT//.- Els “indignats” van cloure ahir la seva revolució de primavera i estiu amb una gran manifestació a Madrid fins al km zero, on va néixer la protesta per la situació econòmica i el descontentament polític, a la plaça del Sol. El moviment va decidir ahir mateix incidir especialment en la necessitat de canviar el sistema econòmic i electoral en l'últim acte “indignat” abans de l'estiu.

Van reunir milers de persones, amb l'objectiu de recordar la vigència del moviment del 15-M. No van arribar, ni de bon tros, a les 200.000 que van sortir al carrer el 19 de juny a tot l'Estat. Però sí que van aconseguir omplir la plaça del Sol.Tot i que la concentració no estava permesa ni disposava del permís preceptiu, els agents de seguretat no hi van intervenir. 

La revolució del moviment 15M no es va quedar sol a la Puerta del...

Continuar llegint...

04 de Maig del 2016

CENTRO INVESTIGACIONES SOCIOLOGICAS

 VISTOOLEIDO//.-El Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) publicó, coincidiendo con la disolución de las Cortes y la convocatoria de elecciones para el 26 de junio, su barómetro postelectoral, pero no presenta datos claros sobre intención de voto. Según los resultados, el 24,9% de los españoles se siente más cercano al PP, el 23,8% al PSOE, el 17,1% a Podemos, el 8,3% a Ciudadanos y el 6,6% a Izquierda Unida. Si a Podemos se le suman las confluencias (En Comú Podem, Compromís y En Marea) el porcentaje sube hasta el 19,3% pero lo llamativo es que, si se añade Izquierda Unida, esa cantidad se elevaría hasta el 25,9%, superando así al PP en estimación de "cercanía", no en votos, porque no se pregunta por intención de voto en este barómetro.

 

El 78% de los españoles volvería a repetir su voto si hubiera sabido los...

Continuar llegint...

01 de Maig del 2016

EL 26J NO AFECTA EL PROCESO CATALAN

 VISTOOLEIDO//.-El deseado sorpasso, adelantar al PSOE en número de votos, está a la vuelta de la esquina. La unión de Podemos con Izquierda Unida para acudir juntos a las urnas el próximo 26-J obtendrá más votos que los socialistas, según la encuesta de Metroscopia para EL PAÍS. Las tensiones internas en la formación de Pablo Iglesias, provocadas en parte por el debate sobre la conveniencia o no de unir la imagen del partido emergente a un partido de corte clásico como IU, han quedado aparcadas ante la evidencia: juntos son más fuertes que por separado.

Eso no quiere decir que la alianza produzca el mismo entusiasmo entre los votantes de uno y otro partido. Si entre los seguidores de Iglesias es masivo el apoyo a esta coalición, no lo ven tan claro en las filas de Izquierda Unida. La imagen de obstruccionismo y dureza que ha transmitido Iglesias durante estos cuatro meses de bloqueo...

Continuar llegint...

29 d'Abril del 2016

CATALUNYA GUANYA I ESPANYA NO

 VISTOLLEGIT//.- Espanya s’encamina cap a la repetició d’eleccions el pròxim 26 de juny. I si hem de fer cas a les enquestes, obtindrem  uns resultats que podrien ser dramàticament semblants als del passat 20 de desembre. La ingovernabilitat espanyola corre un seriós perill d’esdevenir crònica. Com ara, probablement només hi haurà dues sortides: o la gran coalició que defensa Mariano Rajoy, amb PP, PSOE i C’s, o un govern d’esquerres PSOE-Podem apuntalat per l’independentisme català, cosa que suposaria l’acceptació d’un referèndum per a Catalunya. 

Aquesta segona possibilitat, tanmateix té pocs punts per imposar-se. El PSOE difícilment farà cap gir que suposi la més mínima via de reconeixement del dret a decidir català, tant si treu bons resultats com si Podem li passa al davant. Rajoy podrà...

Continuar llegint...

19 d'Abril del 2016

PLACIDO DOMINGO TORNA AL LICEU

 VISTO OLLEGIT//.- RODA DE PREMSA DE PLÁCIDO DOMINGO AMB MOTIU DEL 50è ANIVERSARI DEL SEU DEBUT AL LICEU. El dia de Sant Jordi, Domingo estrenarà 'Simon Boccanegra' de Verdi, que també representarà el 26 i 29 d'abril.

PLÁCIDO DOMINGO, torna al Gran Teatre per tercer any consecutiu, celebra el 50è aniversari del seu debut l'any 1966 amb _Simon Boccanegra_. Domingo va debutar al Liceu amb tres òperes mexicanes: _Carlota_de Luis Sandi, _Severino_ de Salvador Moreno, i _La mulata de Córdoba_de José Pablo Moncayo, quan el tenor formava part de l'Òpera Nacional de Mèxic. Aquest 2016, 50 anys després d'aquell moment, estrena una òpera de Verdi el dia de Sant Jordi per celebrar una carrera plena de repertoris contrastats i les nombroses ocasions que ha cantat al Liceu. 

PLÁCIDO DOMINGO TORNA AL LICEU AMB LA VERSIÓ CONCERT DE <DUE FOSCARI DE VERDI>...

Continuar llegint...

16 d'Abril del 2016

BARCELONA SITGES VIA MARITIMA

 VISTOLLEGIT//.BLUE MAR FERRIES posa a la nostra disposició un ferri amb capacitat per a 300 persones que cobreix el trajecte de Barcelona a Sitges. El dos municipis catalans, tradicionalment més turístics, per primera vegada estan units per via marítima. És un atractiu addicional tant per als barcelonins com per els turistes que visiten majoritàriament Barcelona.

Sitges i Barcelona estaran enllaçades per mar, des d'aquest estiu, quan la companyia Blue Mar preveu posar en funcionament 7 viatges diaris en cada direcció. El ferri tindrà una capacitat per a 300 persones i el preu pels sitgetans rondarà els 13 euros per un bitllet d'anada i tornada. El recorregut sortirà del Port de Barcelona fins Aiguadolç i es preveu un servei de llançadora des d'Aiguadolç fins al centre de Sitges. 

El Port de Sitges (Aiguadolç) ha firmat un conveni amb l‘empresa Bluemar...

Continuar llegint...