e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Maig del 2017

ENTREVISTA AL PUNT AVUI

 PERIODISME DIGITAL: “Catalunya pot organitzar un referèndum si és consultiu”“Ningú el pot prohibir, però només si és per mostrar a Espanya i a la resta d'estats que hi ha el desig real de separar-se” “El primer pas perquè pogués ser vinculant hauria de ser esmenar la Constitució perquè ho permetés”.

El professor suís Giorgio Malinverni (Domodossola, Itàlia, 1941), doctor en dret per la Universitat de Ginebra, és un dels tres juristes a qui es va encarregar el Codi de Bones Pràctiques en Referèndums de la Comissió de Venècia, aprovat a finals del 2006, juntament amb l'holandès Pieter van Dijk i el francès, desaparegut el 2009, François Luchaire, nomenat per cert al seu dia per Andorra. Malinverni, que havia estat a la comissió des del 1990, va plegar el 2006 per ser jutge del Tribunal...

Continuar llegint...

18 de Maig del 2017

CARTA DE TARRADELLAS AL DR LA VAN.

 PERIODISMO DIGITAL: Mi querido amigo: Al día siguiente de nuestra conversación del 25 de marzo quería escribirle. Siendo como es usted castellano viejo y al mismo tiempo un ciutadà de Catalunya le escribo hoy.

Para empezar, sepa que al día siguiente de haber tomado posesión el nuevo presidente de la Generalitat, es decir, el 9 de mayo del año pasado, manifesté que se había roto una etapa que había comenzado con esplendor, confianza e ilusión el 24 de octubre de 1977, y que tenía el presentimiento de que iba a iniciarse otra que nos conduciría a la ruptura de los vínculos de comprensión, buen entendimiento y acuerdos constantes que durante mi mandato habían existido entre Cataluña y el Gobierno. Todo nos llevaría a una situación que nos haría recordar otros tiempos muy tristes y desgraciados para nuestro país. En primer lugar,...

Continuar llegint...

04 de Maig del 2017

RECORD D'ESGL╔SIA DE M└RTIRS

 PERIODISME DIGITAL//.-Francesc (en llatí: Franciscus) (Buenos Aires, 17 de desembre de 1936), nascut com a Jorge Mario Bergoglio, és el 266è Papa de l'Església Catòlica, el primer no europeu des de la mort del Papa Gregori III l'any 741, i el primer castellanoparlant.

Va resultar elegit el 13 de març de 2013, després de la renúncia al càrrec de Benet XVI, pels cardenals que van votar en el conclave. És el primer pontífex procedent del continent americà. Anteriorment, i després de la mort del papa Joan Pau II el 2 d'abril de 2005, havia estat considerat un dels candidats a Summe Pontífex, moment en què va ser escollit Benet XVI. Exercia d'arquebisbe de Buenos Aires des del 1998, i fou ordenat cardenal el 2001.Escollí el seu nom papal en honor a Francesc d'Assís.

En el marc de la Setmana Santa, fa memòria del testimoni de molts cristians que...

Continuar llegint...

02 de Maig del 2017

PRIMER DE MAIG A CATALUNYA

 PERIODISME DIGITAL//.- El Dia Internacional dels Treballadors, el Primer de Maig, és la jornada reivindicativa del moviment obrer mundial. Aquesta jornada de lluita pels drets de les persones treballadores fou establerta al congrés obrer socialista celebrat a París el 1889. Es decidí que, en homenatge als Màrtirs de Chicago, treballadors anarquistes executats als EUA acusats dels fets de Haymarket , l'1 de maig seria el dia de protesta i reclamacions obreres. En aquell moment, la gran reivindicació que s'establí fou la jornada de 8 hores. La vaga era l'instrument que es decidí d'emprar cada 1 de maig per forçar la patronal i els Estats liberals a acceptar la jornada de 8 hores.

La campanya tingué molt d'èxit i, a poc a poc, prengué importància i es consolidà com a jornada de lluita de tot el moviment obrer mundial, més enllà de les tendències i faccions...

Continuar llegint...

26 d'Abril del 2017

SER└ PUTIN AMIC DELS NEOFRANQUISTES?

 PERIODISME DIGITAL//.- La ultradreta admira Putin. El populisme europeu mira cap a Rússia com a contrapoder als EUA.

En un míting la setmana passada a prop del Palau de Versalles, el Front Nacional francès va desplegar tota la teatralitat familiar i els temes populistes habituals dels moviments nacionalistes d’arreu d’Europa. Però l’esdeveniment, que buscava un impuls de vots per a la creixent extrema dreta francesa de cara a les eleccions europees, també va promoure una agenda que distava de les preocupacions habituals dels votants conservadors: perquè Europa necessita trencar la seva “submissió” als Estats Units i mirar Rússia com una força per a la pau i un baluard contra la decadència moral.

Mentre que la Unió Europea s’ha unit a Washington en la denúncia de l’annexió russa de Crimea i el caos agitat pels separatistes pro-russos a...

Continuar llegint...

19 d'Abril del 2017

EN MEMORIA DE DOMINGO BAD═A

 PERIODISMO DIGITAL//.- Domingo Francisco Jorge Badía y Leblich (Domènec Badia i Leblich en catalán; Barcelona, 1 de abril de 1767 - Damasco, 1818) fue un militar, espía, arabista y aventurero español, conocido también como Alí Bey o Alí Bey el-Abbassi.

Hijo de Pedro Badía y Catherine Leblich, natural de Wavre (Bélgica). Tuvo una hermana llamada Gregoria María del Carmen, esposa de Antonio del Rosal y Henríquez de Luna. En 1778 se trasladó a Cuevas de Almanzora (Almería) a causa del nombramiento de su padre como contador de guerra y tesorero del partido judicial de Vera. Allí comenzó a interesarse por el mundo musulmán. En 1791 se casó con María Luisa Burruezo y Campoy y tuvo una hija llamada María de la Asunción. En 1792 se mudó, junto con su esposa Mariquita, a Córdoba para desempeñar su empleo como...

Continuar llegint...

19 d'Abril del 2017

250 ANYS DEL NEIXEMENT D'ALI BEI

 PERIODISME DIGITAL//. Domènec Badia i Leblich (Barcelona, 1 d'abril 1767 - vora Damasc, 1818, fou un espia, arabista i aventurer català, conegut també com a Alí Bey ben Uthman al-Abbasí o Alí Bei l'Abbassí. Badia, que mai va estudiar a la universitat, fou un magnífic exemple d'un erudit de l'època il•lustrada que va mostrar una àmplia i sorprenent formació en coneixements molt diversos: era tan capaç d'aixecar un mapa d'una àrea geogràfica, com de descriure científicament aspectes de fauna i flora, de la vida social i religiosa, de la música, de la geologia, l'arquitectura, l'arqueologia o les tècniques militars. La seva obra principal fou Voyages d'Ali-Bey el Abbasi en Afrique et en Asie pendant les années 1803, 1804, 1805, 1806 et 1807, editada a París el 1814.

Domènec Badia va nàixer a Barcelona al si d'una...

Continuar llegint...

19 d'Abril del 2017

LA DUI EST└ PREVISTA

 PERIODISME DIGITAL//.- El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha obert avui la porta a una declaració unilateral d'independència si l'Estat impedeix un referèndum, mentre que el coordinador organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí, ha donat marxa enrere i no denunciarà davant la Fiscalia la gravació de la seva conversa.

En un dinar-col•loqui dins del cicle "El moment zero", al Born Centre Cultural de Barcelona, en conversa amb l'economista Xavier Sala Martín, Junqueras ha abonat la hipòtesi d'una declaració unilateral d'independència en cas que l'Estat no permeti a la Generalitat organitzar un referèndum d'independència.

Després que Sala Martín s'hagi mostrat partidari de plantejar un "ultimàtum" a l'Estat en el sentit de "o hi ha referèndum o hi ha independència", Junqueras ha puntualitzat que...

Continuar llegint...

13 d'Abril del 2017

MIEDO A PUTIN Y TRUMP

 PERIODISMO DIGITAL//.- En las últimas horas, la aviación rusa ha bombardeado el territorio de Siria. Bajo el pretexto de golpear “objetivos precisos” de las fuerzas islamistas radicales, Moscú no se ha limitado a atacar sólo al Estado Islámico (EI), sino también ha actuado contra grupos de oposición a Bashar el Asad apoyados por EE UU y también contra instalaciones civiles. La tensión aumenta en la Casa Blanca, tras asegurar que lo pactado por Vladimir Putin y Barack Obama fue que los militares de ambos países trabajarían para ofrecer una solución urgente al conflicto. Desde los think tanks intelectuales y políticos rusos se incita a Putin para que enarbole la bandera de la regeneración comunista, frente al `mundo corrompido de Occidente´. ¿Estamos al borde de un nuevo conflicto geopolítico, al estilo de la Guerra Fría?.

Ya es oficial:...

Continuar llegint...

10 d'Abril del 2017

INDEPENDENTISME TAMB╔ AL PA═S BASC

 http://blogs.e-noticies.com/sebPERIODISME DIGITAL//.- El govern espanyol no fa cap valoració de l'entrega d'armament d'ETA ni sobre la seva integritat "fins que no hagi sigut analitzat per les autoritats i la justícia franceses". En un comunicat l'executiu espanyol manté que l'entrega d'armes és "conseqüència de la seva derrota definitiva", assegura que "no canviarà la seva posició" i que espera l'anunci de la seva "dissolució definitiva" i desaparició "per comptes de muntar operacions mediàtiques per dissimular la seva derrota i intentar treure'n un rèdit polític".

El ministre de l'interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, ha comparegut públicament per llegir el comunicat oficial. L'actuació d'aquest dissabte, ha dit, és fruït de la "derrota definitiva" d'ETA, amb les "armes de la llei, la unitat...

Continuar llegint...