e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Juny del 2011

Montserrat recupera aspectes molt més que religiosos

Quan sembla que el pes de les altres crisis mundanes -d'altra banda  socialment letals- poden afectar greument els valors del catolicisme i de la fe cristiana, i quan de fet les ordenacions sacerdotals de l'Església catòlica ja fa anys que a Catalunya i a Europa en general perden pes, Montserrat continua conreant la llavor de la dedicació eclesiàstica, que el Monestir va veure fructificar el dia mateix de la carismàtica revetlla de Sant Joan, celebrada amb grandiloqüència a la totalitat dels Països Catalans.   L'arquebisbe d'Urgell, Monsenyor Joan Enric Vives, va ordenar el mateix capvespre de la nit del foc de la Flama del Canigó, dos nous sacerdots i dos nous diaques, tots ells membres de la comunitat benedictina de Montserrat, en una cerimònia que s'ha celebrat a la Basílica de Santa Maria.

Els candidats, Josep Miquel Bausset i Manel...

Continuar llegint...

19 de Juliol del 2011

Aquella maleïda guerra, encara...

Entre els dies 17 i 19 de juliol s'han complert els 75 anys del cop d'Estat militar que va portar Espanya a una contesa civil que va durar tres anys i que va fer un milió de morts.

L'alçament feixista contra la República va tenir lloc arran de la sublevació del general Mola i uns quants militars més al Nord d'Àfrica, entre ells en Franco, incentivats per la dreta espanyola més reaccionària davant el possibilisme republicà, pels abusos comesos per les esquerres més extremes, i, sobretot, per la por ancestral dels governs espanyols davant la possibilitat de secessió de Catalunya, que -com passa ara- se sentia injustament tractada per un Estat centralista que la munyia fiscalment fins a la sacietat. 

Són els 75 anys del cop militar que va desembocar en aquella maleïda Guerra Civil, que va acabar amb la pèrdua i trencament de moltes...

Continuar llegint...

29 de Març del 2013

L'antisemitisme també fereix Catalunya

Vergonyantment llegeixo que una llibreria jueva de Girona ha estat impunement atacada i pintats amb eslògans de "Palestina lliure" els seus aparadors, més l’emblema comunista de la falç i el martell i una estelada. Més que una llibreria, l'objecte de l'agressió judeofòbica és el museu i centre cultural hebreu de Girona, Bonastruc ça Porta. Un grup de desconeguts ha signat l’acció en nom del col·lectiu d’extrema esquerra "Arran", la qual cosa aquesta organització independentista radical ja s'ha afanyat a desmentir a través d'un ...

Continuar llegint...