e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Juliol del 2011

El blanc i el negre de mestres que van marxant

Era el periodista en actiu més vell de la nostra època, i un home emblemàtic en molts aspectes, recordat per franquista i conservador, però també per afavoridor de Catalunya i el catalanisme, ens ha deixat sense veure complert el seu somni d'arribar a cent anys, encara que només n'hi ha faltat mig. Carles Sentís (Barcelona, 9 de desembre de 1911 - 19 de juliol de 2011)  ha traspassat a les portes del centenari que tanta l'il·lusió li feia assolir.

Pels que ens mirem, calibrem i valorem la història i els homenots de la nostra història des del punt de vista del país i de la fidelitat al país, ni Sentís, ni Pla, ni Sagarra entre altres i exclusivament en aquest aspecte, poden ser mai sants de la nostra devoció. Després però, un cop destriat el gra de la palla, cal reconèixer que, precisament aquests tres...

Continuar llegint...

26 de Setembre del 2011

Clausurar mitjans de comunicació incòmodes

Malgrat que "prohibir" sona malament i sempre és un acte desagradable, és obvi que és inevitable per mor dels comportaments incívics i insolidaris de molts, alguns dels quals s'autodenominen racionals i assenyats.

Igual que a Catalunya molt encertadament hem hagut de prohibir la cafrada dels toros, caldria també prohibir, des dels parlaments i la judicatura, el tancament de mitjans de comunicació legalment establerts i consolidats, que donen feina a molts professionals i augmenten la diversitat informativa i editorial, més si com en cas de Ràdio Televisió de Mallorca tal tancament es vol portar a terme per evitar aquesta pluralitat.

I encara més si qui promou aquest tancament és l'ens públic -controlat pel PP- del qual depèn aquest mitjà en concret: tot un acte de totalitarisme i intolerància.

...

Continuar llegint...

08 d'Abril del 2013

La @LoliValderrama i el poder xarnego

Diu clarament la catalana @LoliValderrama a twitter: "Segun @Ciutadans_Cs a Cataluña no vino emigración española, porque Cataluña es España. Igual mis familiares vinieron a hacer turismo...". 
Allò de...

Continuar llegint...

27 de Març del 2014

Mitjans públics catalans i pluralitat informativa

 

La sempre controvertida opinió dels diversos actors, de diferents tendències i pensaments polítics distints, ens porten a l’eterna discussió sobre la pluralitat informativa dels mitjans de comunicació en referència als mitjans de titularitat publica, ja que els privats evidentment poden editorialitzar i informar de manera lliure, i convidar o deixar de fer-ho a qui els plagui sense haver de donar explicacions a ningú, ja que, en la majoria dels casos, aquests mitjans es distingeixen per ser paral·lels a pensaments polítics d'actors amb els quals tenen afinitat, o que, directament, en reben ajuts i subvencions del caire que sigui, per la qual cosa solen seguir línies editorials i informatives molt...

Continuar llegint...