e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Novembre de 2014

 

Demà votaré pel meu pare, Santiago Capellera i Pallàs, per la meva mare, Teresa Rabassó i Cunillera, i per la meva germana, Joana Capellera i Rabassó, que ja no hi són, que van ser uns defensors aferrissats d'aquest poble i van estar represaliats en diverses ocasions per ser-ho de manera molt evident. 

 

Votaré pel meu avi Pere Rabassó, de Bràfim, que era mestre de català i ensenyava els joves a emprar bé la llengua catalana, fins que els fills de puta dels franquistes li van arrabassar el títol oficial "por no afecto al Régimen". Es va haver de guanyar la vida venent llibretes, llapis, gomes d'esborrar i maquinetes per les escoles, entre elles, en les havia treballat de professor, i, humiliat i tot, se'n va sortir i va fe grans la meva mare i la meva tieta. Votaré per la iaia Paula Cunillera, mare de la meva mare i esposa del iaio Pere, també de Bràfim, per la seva obstinació i rigor en l'admnistració de l'economia domèstica i pel seu amor al país i al nostre idioma. 


Votaré pels tres germans de la meva iaia paterna, la Francesca Pallàs, d'Aldover, que van ser assassinats pel franquisme al Camp de la Bota i a Montjuïc, i votaré per ella, que es va estimar els executats, Catalunya de manera increïble i va estimar fins a la sacietat el meu avi patern, Pere Capellera, de Banyoles, militant d'Estat Català i fabricant de mobles de jonc i medul·la, que va morir a només 38 anys. 


Votaré per Joan Triadú, que va ser un gran amic del meu pare, militants tots dos del FNC, que em va ensenyar català a Òmnium sense interès econòmic i va acollir el meu fill a l'Escola Thau, on va assistir fins que va anar a la universitat. 


Votaré per tots ells, i també pel meu estimat Bruno, que fa dos mesos que em va deixar i que m'acompanyava arreu. Demà m'hagués acompanyat a l'Institut on faré de Gestor de Taula i hagués aguantat pacient dins el cotxe o en un raconet del pati. 


Votaré per tots ells, estimats meus, i per tota la gent que demà no podrà aportar el seu gra de sorra a la llibertat de Catalunya que tant ens cal.‪#‎Votaré‬ Ara la història ens convoca! Ara és l'hora ‪#‎9N2014‬

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Enviar a un amic  
924
0
TORNAR