e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Novembre del 2012

Duran no pot aixafar la guitarra a Catalunya

La Diada de 11 de Setembre d'enguany va marcar un punt d'inflexió en el recorregut del nostre país en les darreres dècades. Més d'un milió i mig de persones van sortir als carrers de Barcelona i van demanar des de calçades, voreres, balconades i terrasses que Catalunya havia de fer camí sola, perquè ja era major d'edat i perquè els greuges arribats des de l'Estat en forma de retallades de drets, llengua i del mateix Estatut van sembrar la llavor del que es dóna avui.
...

Continuar llegint...

11 de Novembre del 2012

Espanya ordena i Brussel·les obeeix, clar!

Miro i remiro informacions i cròniques, i trobo francament curiós el cas dels independentistes escocesos i d'Escòcia. A nosaltres, pel fet de voler arribar a la mateixa autodeterminació que ells, els espanyols ens acusen de tot i més, i de mirar la pela i voler la independència per qüestions crematístiques: els escocesos, en canvi, són molt més pobres que els anglesos, i igualment la volen la independència, com la volem molts catalans que no tenim cap mena de patrimoni ni altra riquesa que la nostra il·lusió de ser i de fer, i la nostra empenta per oferir al país. 

Jo, per exemple, sóc immensament més pobre que el "Planetari" Lara Bosch, o que...

Continuar llegint...

13 de Desembre del 2012

Llengua, identitat i poble, fets indestriables

En aquest país anomenat Catalunya, i per extensió els Països Catalans, tothom té una gran capacitat d’aguantar moltes eventualitats a la contra, que, habitualment i passat un temps, sempre es transformen en reforç i en fonaments més sòlids de l’edifici comú: el de la llengua, el de la cultura, el de la identitat i, ara també el de l’Ensenyament.  

Si desconeguéssim la realitat del nostre dia a dia, i ens desplacéssim  uns quilòmetres al sud del Principat, ens adonaríem que les terres del País Valencià han estat cinc llargs anys desconnectats de les emissions de TV3. També descobriríem que aquesta clausura es va donar per mor d’una “alcaldada”...

Continuar llegint...

27 de Març del 2014

Mitjans públics catalans i pluralitat informativa

 

La sempre controvertida opinió dels diversos actors, de diferents tendències i pensaments polítics distints, ens porten a l’eterna discussió sobre la pluralitat informativa dels mitjans de comunicació en referència als mitjans de titularitat publica, ja que els privats evidentment poden editorialitzar i informar de manera lliure, i convidar o deixar de fer-ho a qui els plagui sense haver de donar explicacions a ningú, ja que, en la majoria dels casos, aquests mitjans es distingeixen per ser paral·lels a pensaments polítics d'actors amb els quals tenen afinitat, o que, directament, en reben ajuts i subvencions del caire que sigui, per la qual cosa solen seguir línies editorials i informatives molt...

Continuar llegint...