e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Juliol del 2012

Jordi Pujol a l'Ara fa 20 anys..., de COM Ràdio

Durant aquest estiu tinc l'oportunitat d'explicar de viva veu a través de les ones hertzianes de COM Ràdio, què va passar a Barcelona, a Catalunya i a l'Estat en el context mundial de fa dues dècades. Barcelona va ser nominada i elegida seu dels XXV JJOO de la història moderna. Els nous responsables de la direcció de COM Ràdio m'han encarregat aquesta feina de recerca i reportatge afegits a una entrevista final que, em fa fruir del meu ofici i em fa sentir que el periodisme és una de les millors feines del món, malgrat els obstacles com la intolerància, la crítica sistemàtica en negatiu i la falsedat quotidianes, i contra els que sovint hem de lluitar per aconseguir fer bé la nostra feina, que moltes vegades és de titans.

La compensació econòmica que ens reporta la...

Continuar llegint...

13 de Juliol del 2012

De piercings i tatuatges al tren

Avui m'ha fet molta pena i m'ha deixat força preocupat, veure als FCG una colla de nois i noies d'una vintena d'anys, que parlaven català entre ells, alguns dels quals esgrimien trets diferencials físics orientals, llatins i àrabs, i que de Sant Joan a Muntaner, un trajecte de 40 minuts, només han parlat de piercings i tatuatges... I de l'IVA i de les mesures dràstiques dels espanyols cap a Catalunya, i amb el que ens -i els!- afecta, d'això no n'han dit ni un borrall.

Una gran majoria de joves estan narcotitzats per l'esport, la roba de marca o aquestes bajanades dels tatuatges o els piercings que l'únic que fan és marcar-los com a bens, i degradar-los com a éssers humans. I la resta, el pes del món, ni els va ni els ve; i em sap greu criticar la gent jove, perquè jo també ho he estat i quan em criticaven els vells m'emprenyava, però és que ara és una...

Continuar llegint...