e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Juny del 2011

Montserrat recupera aspectes molt més que religiosos

Quan sembla que el pes de les altres crisis mundanes -d'altra banda  socialment letals- poden afectar greument els valors del catolicisme i de la fe cristiana, i quan de fet les ordenacions sacerdotals de l'Església catòlica ja fa anys que a Catalunya i a Europa en general perden pes, Montserrat continua conreant la llavor de la dedicació eclesiàstica, que el Monestir va veure fructificar el dia mateix de la carismàtica revetlla de Sant Joan, celebrada amb grandiloqüència a la totalitat dels Països Catalans.   L'arquebisbe d'Urgell, Monsenyor Joan Enric Vives, va ordenar el mateix capvespre de la nit del foc de la Flama del Canigó, dos nous sacerdots i dos nous diaques, tots ells membres de la comunitat benedictina de Montserrat, en una cerimònia que s'ha celebrat a la Basílica de Santa Maria.

Els candidats, Josep Miquel Bausset i Manel...

Continuar llegint...

25 de Juny del 2011

La crisi global dels indignats i el Govern de Catalunya

Una gran part de ciutadans i treballadors creuen que aquesta en la que estem immersos  i contra la que batallem cada dia, és una crisi més, que durarà més o menys, i de la qual en sortirem tard o d'hora per retornar a l'estadi anterior.  Res més allunyat de la realitat, perquè la majoria de la gent encara no és conscient del que està passant.

Els anys anteriors a l'actual crisi han estat marcats per bombolles financeres, immobiliàries i de tota mena, que han acabat per deixar sota mínims l'economia real a nivell global. Crear riquesa, esdevenir ric en definitiva, no era qüestió d'esforç, ni de treball constant, ni de res semblant, sinó que aquesta abundància en dividends es va basar en les transaccions financeres, que eren deu vegades superiors a les dels intercanvis comercials, o dit d'una altra manera: especulant.

L'any 2008, i amb...

Continuar llegint...

01 de Juny del 2011

La plaça Catalunya: avui la seu d'uns indignats

Els que han pretès fer una revolució social pel facebook, a cop de piulada del twitter i via SMS, han optat per ocupar la via pública com a mètode de queixa per les injustícies socials imperants, i que també patim molta altra gent en silenci i cada dia, que malgrat aquestes dificultats seguim a casa i a les nostres feines, si és que les tenim, esperançats en un avenç positiu.

Hi ha qui ha volgut comparar aquesta “#spanishrevolution” amb el mític Maig del 68, i personalment diria que cal matisar les dues situacions, i molt. Aquell mes de maig del 1968, pels joves de Praga i de Mèxic va ser realment important i impactant, ja que allà ho patien també en silenci obligat, a causa de la repressió de les sengles dictadures que feia feredat. Paradoxalment, però, les manifestacions es materialitzaven a França de la mà dels joves parisencs de la...

Continuar llegint...