<![CDATA[ blogs e-noticies: Roger Montaņola ]]> <![CDATA[ No ens intimidaran ]]> Començava l'any amb el món mirant a París. Dos jihadistes van atacar el setmanari Charlie Hebdo. Ara a Tunis, a pocs quilòmetres de la UE s’ha repetit la tragèdia. En paral·lel, en països llunyans, els mateixos "sonats" (no trobo manera més educada de definir-los) sembren el terror amb assassinats i matances que tenen un element en comú: la magnificació mediàtica.

Precisament, aquesta... ]]>
Fri, 20 Mar 2015 07:23:00 +0200
<![CDATA[ Sobre estructures d'estat ]]> L’afirmació que els serveis públics catalans podrien ésser de més qualitat és una qüestió que un alt percentatge dels ciutadans –per no dir tots- donen com a vàlida. L’afirmació que les raons per les quals els serveis públics actuals podrien ésser millors si Catalunya disposés dels recursos que produeix és també una qüestió que donen com a vàlida una gran... ]]> Fri, 06 Mar 2015 09:33:00 +0200 <![CDATA[ Per si de cas, no a tot ]]> Aquest matí, a un dia del debat final al ple del Parlament dels projectes de llei de pressupostos i de mesures fiscals (la coneguda com llei d’acompanyament), el Partit Popular ha decidit enviar al Consell de Garanties Estatutàries els dos projectes de llei.

A partir d’aquest fet es podria arribar a una primera conclusió: estan en el seu dret i, per tant, endavant. Ara bé, no deixa de ser curiós que tots els dubtes sobre... ]]> Tue, 03 Feb 2015 13:48:00 +0200 <![CDATA[ MonCat, una via de retorn per als joves ]]> La situació dels joves, en aquest context de crisi econòmica, s'ha agreujat de forma dramàtica aquests darrers anys: 50% d’atur juvenil en la generació més ben preparada, però que no troba feina. Per aquest motiu, molts joves s'han de veure abocats a marxar del seu país per trobar oportunitats laborals.

El Parlament de Catalunya va fer l’any passat un ple monogràfic sobre la situació de la joventut; un debat... ]]> Fri, 24 Oct 2014 11:02:00 +0200