<![CDATA[ blogs e-noticies: Sebastiŗ Barrufet ]]> <![CDATA[ EL BREXIT HA COMEN«AT ]]>  PERIODISME DIGITAL//.-Comença el Brexit amb la notificació oficial britànica a la UE. L'ambaixador davant de la UE entrega al Consell Europeu la invocació de l'article 50 dels tractats.

El govern del Regne Unit ha notificat oficialment a la Unió Europea la seva sortida. L'ambaixador britànic davant de la UE, Tim Barrow, ha entregat aquest dimecres la carta que invoca l'article 50 del Tractat de la UE al president del Consell Europeu,... ]]> Thu, 30 Mar 2017 04:46:00 +0200 <![CDATA[ LA PERLA VERDA DEL MARESME ]]>  PERIODISME DIGITAL//.- El Maresme és una de les grans hortes del país, rica en productes de la terra, com ho demostren les més de 50 jornades gastronòmiques que hi ha programades al llarg de l’any, testimoni de la riquesa i la varietat de la cultura culinària de la comarca. Alguns dels seus productes han adquirit bona fama, com ara els pèsols de la floreta i els garrofal, al voltant de Sant Andreu de Llavaneres, Caldes d’Estrac i... ]]> Wed, 22 Mar 2017 11:24:00 +0200 <![CDATA[ JR CORREAL DIARI DE TARRAGONA ]]>  PERIODISME DIGITAL//.- La xarxa critica una columna «sexista» del director del «Diari de Tarragona».Josep Ramon Correal considera que aplicant la màxima "Només sí és sí", posaríem "en perill el futur de la raça humana". El director del «Diari de Tarragona»: «Si les dones es maquillen i vesteixen bé és per atraure el mascle».

Un article del director del... ]]> Wed, 22 Mar 2017 06:16:00 +0200 <![CDATA[ LA EXTREMA DERECHA FRENADA ]]>  PERIODISMO DIGITAL//.- Holanda frena a la extrema derecha. El primer ministro Mark Rutte supera con claridad al populista Geert Wilders. La calma renace en Europa. Holanda ha puesto el freno a la extrema derecha en Europa. Las urnas han dado como ganador al actual primer ministro, el liberal de derechas Mark Rutte, y revelan que Geert Wilders, el candidato racista y antieuropeísta que llegó a liderar las encuestas, no ha tenido tanto apoyo como el que se le... ]]> Thu, 16 Mar 2017 06:22:00 +0200 <![CDATA[ LA BOELLA LA CANONJA CATALUNYA HIST“RICA ]]>  PERIODISME DIGITAL//.- El jaciment arqueològic del Barranc de la Boella es localitza al terme municipal de la Canonja i se situa a 5 quilòmetres de la costa i a 50 metres d’alçada sobre el nivell del mar. Durant anys, el jaciment ha patit de forma freqüent grans torrentades d’aigua que han afectat greument la conservació de les restes arqueològiques.

L’any 2006 una nova i forta torrentada posà al descobert restes de... ]]> Tue, 14 Mar 2017 13:36:00 +0200 <![CDATA[ MONTESQUIEU HA MUERTO EN ESPA—A ]]>  PERIODISMO DIGITAL//.- Para que los ciudadanos de una organización política alcancen una verdadera libertad es indispensable que el poder del Estado se divida en varios poderes que sirvan de contrapeso y se frenen entre sí. Esta tesis, hoy constantemente recordada, se dio a conocer hace doscientos setenta años por el gran jurista francés Montesquieu en su obra El espíritu de las leyes.

La teoría no era absolutamente original. Muchos... ]]> Tue, 14 Mar 2017 02:44:00 +0200 <![CDATA[ EN MEMORIA DEL CARDENAL DE LA PAU ]]>  PERIODISME DIGITAL//.-Francesc d'Assís Vidal i Barraquer (Cambrils, Baix Camp, 3 d'octubre de 1868 - Friburg, Suïssa, 13 de setembre de 1943) fou bisbe de Solsona, arquebisbe de Tarragona i cardenal. Als dotze anys l'enviaren a estudiar al Col•legi de Sant Ignasi de Manresa, Bages, i aviat manifestà la seva intenció d'ingressar a la Companyia de Jesús, però el seu pare li ho prohibí tot instant-lo a primer acabar els estudis. El seu... ]]> Mon, 13 Mar 2017 12:20:00 +0200 <![CDATA[ SANTA AGATA DIA INTERNACIONAL DE LA DONA ]]>  PERIODISME DIGITAL//.- El 1975, l'assemblea general de l'ONU va declarar oficialment el 8 de març Dia Internacional de la Dona. ¿Per què aquest dia? L'origen no és gaire clar i existeixen diverses versions. La més versemblant és que va ser un 8 de març de l'any 1857 quan un grup de treballadores tèxtils va decidir sortir als carrers de Nova York per protestar per les miserables condicions en què treballaven. Va ser una de... ]]> Sun, 05 Mar 2017 18:32:00 +0200 <![CDATA[ VOLEM LA INDEPENDENCIA GUANYADA ]]>  PERIODISME DIGITAL//.- Si ens insulten no ens queixem. No hem d'anar a fer res a Madrid buscant el sensacionalisme d'una portada mes que presumible. Jo de Mas, que te mes raó que un sant, me'n hagués anat a el Tribunal internacional dels Drets Humans i hagués esperat pacientment a que la justícia de l'estat espanyol, s'hagués presentat amb totes les acusacions que volessin. Doncs es un cas de violació flagrant del dret democràtic, el que... ]]> Thu, 02 Mar 2017 06:00:00 +0200 <![CDATA[ MEMORIA HIST“RICA TRACTAT D'UTRECHT ]]>  PERIODISME DIGITAL//.- Despré de llegir el relat següent, podriem preguntar als espanyols més contraris a la independencia de Catalunya:

(QUE RESPONDE V. A ESTO SR. GARCIA MARGALLO?)

L’afirmació del govern espanyol que el Tractat d’Utrecht de 1713 ha prescrit, significa que la Nació Catalana és una altra vegada un Estat independent, segons el Consell Nacional Català a l’exili.

De conformitat amb aquell... ]]> Tue, 28 Feb 2017 09:39:00 +0200