<![CDATA[ blogs e-noticies: Benet Maimí ]]> <![CDATA[ A 80 dies ]]> A 80 dies de les eleccions a Catalunya, el panorama electoral està més convuls que mai. Encara no tenim clar si hi haurà llista del president, de la societat civil, mixta, sense o amb polítics... D’altra banda, el bloc de les esquerres sembla que es vol articular, però encara no ha definit l’abast i el posicionament davant temes clau. Òbviament, la ciutadania en general, la no polititzada, observa atònita aquesta situació i... ]]> Tue, 14 Jul 2015 07:21:00 +0200 <![CDATA[ 7 dies de juny ]]> En 7 dies de juny  Unió ha fet un gir de 180 graus. El14 de juny vam ser el partit pioner a Catalunya en fer una consulta a tota la militància per decidir el nostre full de ruta davant del procés en el qual esta immers el país. Per cert, se’ns ha criticat que érem pocs militants. A mi m’agradaria saber quants en tenen la resta de partits al corrent de pagament i aleshores veuríem si som molts o pocs. Fa poc vam fer un congrés... ]]> Mon, 29 Jun 2015 07:44:00 +0200 <![CDATA[ Una setmana després ]]> Ja ha passat un setmana des que es van conèixer els resultats de les eleccions municipals a Catalunya i a la resta de l'Estat. Per tant, podem analitzar més fredament els seus resultats. Queda clar que han servit per posar en evidencia que Catalunya i l'Estat espanyol són molt més plurals pel que fa a les preferències polítiques que ara fa quatre anys.

Els partits amb responsabilitat de govern durant la crisi econòmica més... ]]>
Tue, 02 Jun 2015 10:58:00 +0200
<![CDATA[ Ara prosperitat ]]> Amb independència del procés polític que viu Catalunya, el que és evident és que el nostre país té un potencial econòmic i de creixement inqüestionables. Aquest cap de setmana hem conegut, per esmentar dos exemples, que el gran premi de la Formula 1 al circuit de Barcelona-Catalunya renova fins el 2019 i que Volkswagen invertirà més de dos mil milions d'euros en la fàbrica automobilística de Martorell.... ]]> Tue, 12 May 2015 07:52:00 +0200 <![CDATA[ Municipals 2015 ]]> Demà passat dijous a mitjanit comença la campanya de les eleccions municipals a Catalunya i a la restat de l'Estat espanyol. Són unes eleccions que venen marcades per les moltes llistes i per les noves opcions polítiques que es presenten als diferents municipis del nostre país i arreu. Aquest fet demostra que la política viu immersa entre nous paradigmes que no existien fins ara.

Com a secretari d'Organització d'Unió i membre... ]]>
Tue, 05 May 2015 10:46:00 +0200
<![CDATA[ La vida... ]]> Avui he decidit escriure aquest article a partir d'una reflexió molt personal i d'uns fets que m'han impactat darrerament. En poc menys d'un mes, he perdut dos amics del batxillerat. Els dos es deien Ramon i eren de la meva edat. Un va perdre la vida en el dramàtic accident de Germanwings i l'altre se'l va endur una malaltia que arrossegava des de feia mesos.

Aquest fet, que m'ha entristit molt, em comporta una reflexió vital: tots nosaltres estem en aquest... ]]>
Tue, 28 Apr 2015 07:40:00 +0200
<![CDATA[ Visca Sant Jordi! ]]> S'acosta Sant Jordi i, com cada 23 d'abril tornarem a celebrar aquesta festivitat tan nostre. Representa les essències més pròpies del poble català. El llibre i la rosa que regalem cada any escenifica l'amor de tot un poble a la seva cultura i a les seves tradicions.

En qualsevol altre indret Sant Jordi seria festiu, però nosaltres el preferim així. Ens agrada celebrar-lo combinant el deure de la feina amb un passeig de matí, migdia... ]]>
Wed, 22 Apr 2015 07:13:00 +0200
<![CDATA[ Hillary! ]]> Ahir vam saber que Hillary Clinton es presenta a les eleccions per optar a la presidència dels Estats Units d'Amèrica. Hi ha moltes coses que envejo sanament dels americans, però una és, sens dubte, el seu sistema electoral i la transparència amb la qual afronten totes les prèvies al dia de les eleccions a la presidència.

Me n’alegro que Hillary es presenti. Crec que ara és el seu moment. La experiència en clau... ]]>
Tue, 14 Apr 2015 07:47:00 +0200
<![CDATA[ La llum al final del túnel ]]> Segons la majoria dels indicadors econòmics, sembla que la recuperació econòmica a Catalunya –i a la resta de l’Estat- comença a ser una realitat. Amb aquesta afirmació no vull dir, ni molt ni menys, que s’hagi acabat la crisi econòmica que, malauradament, encara impacta durament sobre moltes famílies de casa nostra.
 
Si que és cert però que comencem a veure la llum al final del túnel. El... ]]>
Tue, 07 Apr 2015 12:12:00 +0200
<![CDATA[ Comença la Santa Setmana o Setmana Santa ]]> No és casualitat que en els països occidentals i sobretot a Europa el calendari que marca el nostre temps de lleure i de feina ve definit pels moments més transcendentals de la vida de Crist: naixement, és a dir, Nadal i mort, la Setmana Santa -a banda d’altres dies que tenen relació amb diversos moments desenvolupats al llarg del Nou Testament .

A poc a poc, hem anat desvirtuant aquestes dates del seu més pur sentit religiós per... ]]>
Wed, 01 Apr 2015 07:53:00 +0200