<![CDATA[ blogs e-noticies: Josep Lluis Cleries ]]> <![CDATA[ Un projecte legítim i il·lusionant ]]> Els catalans i les catalanes vivim uns temps il·lusionants i esperançadors perquè tenim la possibilitat de construir una nova Catalunya, que sigui més justa i on les persones hi visquem millor. Tenim davant el nou repte de com encarem el futur polític del nostre país. Vivim, doncs, una nova etapa que, com a tal, requereix canvis per poder-la afrontar.

Un d’ells ha estat posar fi al projecte comú de la federació de... ]]> Fri, 26 Jun 2015 12:54:00 +0200 <![CDATA[ No ens despistem, fem camí ]]> Al costat dels incompliments del govern espanyol cap a Catalunya, com la desinversió històrica cap a les nostres infraestructures, que fa que disposem del pitjor servei de Rodalies de tot l’Estat espanyol i que es generin col·lapses com el d’aquest dijous que ha afectat milers de persones, ens trobem amb la voluntat manifesta de Mariano Rajoy de voler crear inestabilitat a casa nostra.

Fixem-nos, sinó, amb les tres querelles presentades... ]]>
Fri, 22 May 2015 11:20:00 +0200
<![CDATA[ Radicalitat ]]> Rajoy ha tornat a Catalunya, aquest cap de setmana passat. I no ho hem notat –més enllà del que hem llegit a través dels mitjans de comunicació-. Va venir, una vegada més, a parlar als seus i no a escoltar ningú més que no fossin els seus. Va demostrar que governa donant l’esquena a Catalunya i va aprofitar per tornar a criticar el president Mas i el procés sobiranista. Va dir que el President ha convocat eleccions per... ]]> Fri, 06 Feb 2015 10:15:00 +0200 <![CDATA[ Cal que tirem endavant els pressupostos ]]> Política i compromís social són indissociables. Fer política és estar a prop de les persones, arremangar-se per copsar-ne i respondre a les seves necessitats; és treballar per garantir l'estat del benestar, per atendre les persones i famílies més vulnerables i construir una societat justa, inclusiva i cohesionada. Així es fa política amb ànima social, que és posar a les persones al centre de totes les... ]]> Mon, 15 Dec 2014 11:43:00 +0200 <![CDATA[ Un 9N i una consulta transcendentals ]]> La importància de la consulta rau en un fet de vital importància amb el qual hem de ser coherents: s’havia de produir durant aquesta legislatura, perquè CiU es va presentar a les darreres eleccions al Parlament de Catalunya defensant aquest punt al seu programa electoral. A més, el Pacte de Govern CiU-ERC especificava que es duria a terme. Per si no ens havia quedat clar que estava tot ben lligat, la declaració de sobirania i el dret a decidir del... ]]> Wed, 22 Oct 2014 13:17:00 +0200 <![CDATA[ Contra la pobresa infantil ]]> Des del Govern espanyol, s'estan donant en els darrers temps missatges positius sobre creixement econòmic i sortida de la crisi. Des de CiU, lògicament, ho celebrem però també constatem que el Govern central peca d'un excessiu triomfalisme en aquests termes, més quan hi ha milers de persones i famílies que estan en una situació de gran vulnerabilitat. 

I és que només cal que contraposem aquestes dades amb les... ]]> Fri, 27 Jun 2014 11:17:00 +0200 <![CDATA[ Obsessionats amb Catalunya ]]> El Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans defineix el mot obsessió com un “apoderament de l’esperit per una idea, una preocupació persistent”. I, malauradament, Catalunya s’ha convertit en una obsessió per al Govern espanyol i els seus representants. Els provoca agitació, i més encara des que saben del cert que el 9 de novembre se celebrarà la consulta, que exercirem el nostre dret a decidir. No poden frenar... ]]> Wed, 14 May 2014 13:05:00 +0200 <![CDATA[ Les idees no es poden impugnar ]]> "El poble de Catalunya té, per raons de legitimitat democràtica, caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà". Aquestes paraules recollides en la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya el 23 de gener de 2013 amb 85 vots a favor, 41 en contra i dues abstencions, expressen la voluntat manifestada a les darreres eleccions catalanes per fer efectiu el dret a decidir.

La Declaració de Sobirania és... ]]> Mon, 31 Mar 2014 08:37:00 +0200 <![CDATA[ Compromesos amb les persones ]]> ... ]]> Mon, 17 Feb 2014 10:30:00 +0200 <![CDATA[ Escola catalana i convivència ]]> García, López, Rovira, Al-Qudsi, Bermúdez, Gispert, Virgili, Pérez o Codines... tots i cadascun d’aquests cognoms configuren la societat de la Catalunya d’avui. Avui Catalunya és el que és gràcies a la suma de tots però posant en valor també el que és cadascú, els que conformem aquesta nació. L’escola catalana és un bressol de convivència, de cohesió i de civisme i la... ]]> Wed, 12 Feb 2014 11:53:00 +0200