<![CDATA[ blogs e-noticies: Mireia Canals ]]> <![CDATA[ Un futur compartit ]]> Mentre que el Govern francès prova de simplificar les regions a la meitat, per simplificar estructures i augmentar les arques de l'Estat, els francesos encara estan paint aquestes fusions. El nou mapa, fruit del paquet legislatiu que va aprovar la setmana passada l'Assemblea va comptar amb 95 vots a favor, 56 en contra i 11 abstencions. A favor, els socialistes, i en contra la UMP, els ecologistes, els radicals i el Front d'esquerres i l'UDI. D’entre les fusions més... ]]> Mon, 22 Dec 2014 09:30:00 +0200 <![CDATA[ El camí de la Llei de Consultes ]]> El camí de la Llei de Consultes treballa de la mà de la premissa que volem aixecar la suspensió de la Llei, i en aquest sentit estem treballant. Em sorprèn, però, la intervenció del president del Govern Espanyol aquesta setma al Senat, i cito textualment: "Si no hay ley o si los governantes no cumplen la ley, no hay democracia". El senador Cleries li recordava que no està escoltant la voluntat del poble i que no respecta la... ]]> Fri, 03 Oct 2014 07:51:00 +0200 <![CDATA[ Polling Place ]]> Avui és el dia del destí, els escocesos tenen el destí a les seves mans:  Escòcia hauria d’ésser un país independent?
Els rètols indicadors, curiosament, detallen: “Polling Place. Way in”, i la persona que exerceix el dret a vot s’endinsa cap a una nova dimensió de la realitat. De sobte, té el dret a decidir el seu futur. El catedràtic escocès David Mc Kie explica que hi ha un... ]]>
Fri, 19 Sep 2014 07:21:00 +0200
<![CDATA[ Des d'Europa, ens miren ]]> Arriba el diumenge 25 de Maig i diuen que farà bon temps. Un dia ideal per viure’l a l’aire lliure i respirar aire fresc. Hi haurà tantes coses per fer, aquest diumenge, i en tenim tantes ganes!

Potser a l’hora de la veritat anar a votar ens faci mandra.. Us convido a pensar-hi un moment:
L’Estat espanyol diu que no ens vol deixar votar per decidir sobre el nostre futur. No paren de repetir que vagarem per l’espai sideral, que no hem... ]]> Fri, 23 May 2014 08:45:00 +0200 <![CDATA[ La Comissió per al futur ]]> M'ha agradat sentir que a molts països europeus també detecten la necessitat imperiosa de construir una via directa entre els membres del Parlament, els centres de recerca i les empreses. Europa, gràcies a la iniciativa dels Estats Units, va orientar l’assessorament tecnològic dels policy-makers (TA) en aquest sentit. D'aquesta manera, uns quants països d’Europa s'han adherit a la proposta de proveir evidència científica, escenaris,... ]]> Wed, 09 Apr 2014 08:16:00 +0200 <![CDATA[ Ucraïna: A 600 km d'Alemanya ]]> A 600 kilòmetres d’Alemanya comença l’Estat d’Ucraïna, un territori de confrontacions on sembla que els acords aconseguits per Steinmeier, mostren una nova estratègia internacional més intervencionista d’Alemanya, amb voluntat expressa de seguir liderant el projecte europeu.

Però l’Associació d’Ucraïnesos a Catalunya és del parer que la situació dels darrers mesos a Ucraïna no... ]]> Fri, 21 Feb 2014 09:39:00 +0200 <![CDATA[ Novament ]]> Novament és un adverbi. Però, què és un adverbi? L'adverbi ve de "ad" (al costat) i "verb", ja que acostuma a modificar verbs. També pot modificar, però, adjectius i altres adverbis. A part de ser un modificador, pot exercir la funció de complement circumstancial.

Com els adverbis, Jose Manuel Durao Barroso (Partit Popular Europeu), novament és  al costat i vol modificar el procés que el poble de... ]]> Fri, 15 Nov 2013 08:04:00 +0200 <![CDATA[ Sobre les Regions i les Nacions a Europa ]]> En la International Liberal Conference de l'ALDE la setmana passada a Porec, Ístria, Croàcia, la sintonia comuna era la descentralització dels governs dels Estats. S'ha parlat de l'Europa de les regions per reforçar el paper de la proximitat dels ciutadans a la Unió Europea. Alguns del països participants, joves democràticament, reivindiquen l'oblit dels governants estatals pels territoris actius, progressistes i oberts al món.... ]]> Mon, 30 Sep 2013 10:07:00 +0200 <![CDATA[ Per una acció exterior de Catalunya participativa i compromesa ]]> Divendres passat  Núria Camps, Ricard Vilaregut i Francesc Mateu van comparèixer a la Comissió d’Exteriors i Cooperació del Parlament de Catalunya. Ens van explicar  la tasca que han dut a terme amb el “Pacte Nacional d’Acció Exterior”. El PNAE és una iniciativa per a impulsar un procés participatiu civil que vol incloure el debat i les propostes de com presentar-nos al món, com actuar, com ha de ser la... ]]> Tue, 16 Jul 2013 08:13:00 +0200 <![CDATA[ Sant Fancesc d'Assís ]]> Deia, "comença fent allò que és necessari, llavors fes allò que és possible i de sobte estaràs fent l'impossible". M'agrada començar amb un alè d'esperança i força. Ahir conversava amb ciutadans de diverses parts d'Europa, i les seves preguntes i els seus comentaris em van ajudar, una vegada mes, a entreveure el camí que hem començat, amb una altra llum, mes diversa i amb tonalitats diferents (com... ]]> Wed, 20 Mar 2013 07:46:00 +0200