<![CDATA[ blogs e-noticies: Victor Terradellas ]]> <![CDATA[ Units fem força ]]> L’any 1937, l’artista Cristóbal Arteche va ser l’autor d’un cartell de propaganda publicat per Esquerra Republicana de Catalunya. El cartell presentava una sola llegenda que deia: ‘Pare, que no veieu que ens maten? No discutiu més i uniu-vos tots!’.

El cartell és el resultat del desànim provocat pels Fets de Maig del 1937 que havien provocat centenars de morts i l’empresonament de molts militants arran de... ]]>
Mon, 08 Jun 2015 12:10:00 +0200
<![CDATA[ La mort de la vella política ]]> Existeix una torna de la nova manera de viure, entendre i practicar la política a Catalunya. Un fet que implica entendre que hi ha persones i maneres de fer que estan obsoletes per a aquest país nou que estem construint.

Cognoms i persones que s’han considerat determinants durant anys en les decisions que es prenen sobre el nostre país, observen com els nous actors, les noves formes de fer política, i,... ]]>
Tue, 25 Nov 2014 07:06:00 +0200
<![CDATA[ Mal que els pesi: pacífic, cívic i democràtic ]]> Quan sóc a Barcelona em toca travessar sovint el carrer Mallorca a l’alçada de Roger de Llúria. És un paisatge amable que darrerament es veu alterat de forma quotidiana per la fortificació hiperbòlica de l’edifici de la seu de la Delegación del Gobierno (espanyol) ocupada –és un dir, ja m’entendran- per la senyora Llanos de Luna.

Ja em va sorprendre que l’11 de setembre el mateix edifici... ]]>
Wed, 08 Oct 2014 11:01:00 +0200
<![CDATA[ Aixeca’t i vota ]]> Ha estat el darrer servei. El més generós i el menys habitual en les grans figures. Saber que et volen fer servir, que guarden aquell drap brut d’una bugada antiga i, abans no l’emprin contra tot allò que estimes, obres el finestral i el penges a l’estenedor. No tocava, com han fet tants, reclamar un tancament de files, defenses irades o lectures excepcionals.

El darrer servei ha estat d’una generositat extrema perquè podria posar... ]]>
Tue, 29 Jul 2014 15:09:00 +0200
<![CDATA[ Jaume Sastre i les evidències predemocràtiques ]]> He visitat Jaume Sastre en el trenta-sisè dia de la seva vaga de fam. M'ha impressionat la sana determinació d'aquest mestre de secundària i la claredat i humilitat amb què presenta la seva acció no violenta.

I he pensat que calia escriure aquest article perquè potser massa gent no té prou clar el perquè de la protesta de Jaume Sastre. Perquè si bé és evident que ell defensa el sistema educatiu que... ]]> Mon, 16 Jun 2014 12:41:00 +0200 <![CDATA[ El títol que hem de guanyar ]]> Fa setmanes que tinc aquest article al cap i ha estat precisament el decés de Tito Vilanova el que m’ha empès a escriure’l. Perquè més enllà de la tragèdia d’una mort jove, propera i coneguda, la seva mort ha posat de relleu l’impacte immens que té l’esport -i els seus protagonistes- en la nostra societat. En primer lloc, però, el meu condol a la família, als amics i a tota la família... ]]> Wed, 30 Apr 2014 09:34:00 +0200 <![CDATA[ Garantir drets, no subsidis ]]> Ens podem sentir satisfets amb el procés que ha fet possible la iniciativa legislativa popular que recull la proposta de creació d’una Renda Garantida Ciutadana (RGC). I ens en podem sentir orgullosos perquè una vegada més s’ha demostrat la capacitat de mobilització de la societat catalana aconseguint 121.191 signatures a favor d’aquesta ILP.
 
De fet, l’objectiu de la ILP i de la campanya a favor de la Renda Garantida... ]]>
Fri, 14 Mar 2014 09:28:00 +0200
<![CDATA[ Tercera Via? ]]>  
Comptem amb una majoria social activa, extremadament activa, que esperona els nostres representats polítics i que ens ha permès concretar la nostra aposta... ]]>
Mon, 27 Jan 2014 13:33:00 +0200
<![CDATA[ La Consellera Rigau i els qui no la volen entendre ]]> En política negar la complexitat és negar l’essència i negar la realitat t’incapacita per transformar-la. Per això hauríem d’agrair cada vegada que un representant polític parla clar i defuig les pinces del políticament correcte.

Així, em sembla important analitzar el que ens explica l’Informe PISA. Em sembla imprescindible que la Consellera Rigau el valori de forma raonada. Però em sembla molt... ]]> Mon, 09 Dec 2013 10:07:00 +0200 <![CDATA[ Les raons (febles) del 'no' ]]> Fa pocs dies el ‘30 minuts’ ens va oferir un bon reportatge sobre el moment actual de la societat escocesa. Sovint he dit que em sembla poc oportú i poc realista establir paral·lelismes entre el procés català i el procés escocès. Això no impedeix, però, constatar la feblesa de les raons del no a Escòcia, tal i com ho són a Catalunya.

Efectivament, si era comparable veure uns partidaris del... ]]> Mon, 21 Oct 2013 12:54:00 +0200