<![CDATA[ blogs e-noticies: Joan Llorach ]]> <![CDATA[ La Realpolitik de Roosevelt a Monzó. ]]> Parlant del dictador nicaragüenc Somoza, es diu que el president dels Estats Units Roosevelt va dir: “és un fill de puta, però és el nostre fill de puta”. 

 

Aquesta frase és una bona aproximació a la Realpolitik que clarament, defuig de qualsevol idealisme. 

... ]]> Mon, 24 Sep 2012 17:52:00 +0200 <![CDATA[ PSC: del partit de les beques menjador al partit de l'anglès. ]]> Segurament el fet que millor expliqui la situació actual del PSC és la decisió d’entregar la conselleria d’educació a ERC al primer tripartit. Mantenir-la hagués hagut de ser el punt més irrenunciable de tots. Tan per convenciment de la pròpia capacitat transformadora de la societat com per estratègia. Cedir-la va ser tota una declaració de valors. 

... ]]>
Mon, 17 Sep 2012 17:57:00 +0200
<![CDATA[ D’autogol a gol des de mig del camp. ]]> El nou estatut va ser un autogol. Però la manifestació d’ahir el pot convertir en un gol des de mig camp. 

 

La constitució espanyola va ser un conjunt de solucions de compromís a que van arribar Fernando Abril Martorell i Alfonso Guerra, gairebé sempre de matinada, sobre cadascun dels punts espinosos per a les dues espanyes i procurant acomodar la... ]]> Wed, 12 Sep 2012 14:15:00 +0200 <![CDATA[ Artur Mas i els mercats. ]]> La setmana passada, vaig ser a una conferència internacional de gestors d'inversions en deute públic d'arreu del món. Sí, els braços executors dels mercats. Tots, sense excepció, estan posicionats per beneficiar-se d'una evolució negativa de la prima de risc espanyola.