<![CDATA[ blogs e-noticies: Ferran Falcó ]]> <![CDATA[ Colau no fa por ]]> No em fa cap por que governi Ada Colau a Barcelona. Francament, crec que la por a què governin els qui han manifestat que t'odien profundament no és la resposta amb què s'han de trobar. La resposta són les actituds, les accions i el posar en valor les dades que avalen que Colau no farà millors polítiques socials de les que ha fet l'alcalde Trias.

La resposta serà que el Parlament aprovi i apliqui les iniciatives del govern del... ]]>
Fri, 05 Jun 2015 09:33:00 +0200
<![CDATA[ Jugant amb el jihadisme ]]> La maquinària de l’Estat que lidera el Partit Popular intenta danyar el procés polític i social que viu Catalunya amb un nou front creat, per a posar en dubte la seva naturalesa pacífica i democràtica. Aquesta vegada les forces de l’Estat, polítiques i mediàtiques, han aprofitat les darreres actuacions policials contra cèl·lules terroristes de naturalesa islamista radical. Resulta paradoxal, perquè els... ]]> Fri, 17 Apr 2015 13:54:00 +0200 <![CDATA[ Convergència retalla? ]]>  un bé negre amb potes rosses. Convergència i Unió retalla, si no té qui li presti diners i es troba en una situació de fallida al capdavant d'una administració. Com farà Syriza, com ha fet Hollande, com va fer Zapatero. Convergència no retalla per ideologia, ni retalla per gust. Així és com es va trobar els primers anys de govern, plomats i sense cap porta a qui demanar ni tan sols un refinançament.... ]]> Wed, 25 Feb 2015 07:50:00 +0200 <![CDATA[ Raons de fons ]]> He fet una mica de vacances. No gaire, però en tot cas, he abandonat la lectura més enllà del titular dels apunts de premsa. No he escoltat massa opinadors del país. He mirat de fer el seguiment de l'actualitat que fa qualsevol ciutadà. I he tornat aquest 2015 molt convençut de la distància sideral que hi ha entre alguns dels politòlegs que fan previsions, i els ciutadans que s'han sumat al procés sobiranista des del no... ]]> Fri, 09 Jan 2015 07:18:00 +0200 <![CDATA[ Superar el tauler d’escacs ]]> Ha passat una setmana des de l’èxit del procés participatiu del 9 de novembre promogut pel Govern de la Generalitat i una part significativa del teixit associatiu del país. Ha passat una setmana des de la lliçó de democràcia i civisme que més de dos milions de catalans van donar a la classe política i a les elits institucionals de l’Estat espanyol.

Des del 9-N, han passat moltes coses. El president Mas s’ha... ]]>
Mon, 17 Nov 2014 11:07:00 +0200
<![CDATA[ Jutges jutjant, parlamentaris legislant ]]> Aquesta hauria de ser la normalitat en un país amb la democràcia plenament consolidada. Avui, el Parlament de Catalunya vota si crea o no crea una comissió d’investigació al voltant de Jordi Pujol. Malgrat que fa 11 anys que no és president, malgrat que ja no ostenta cap representació institucional ni simbòlica com a expresident de la Generalitat, la seva confessió pública ha portat alguns grups, primer a reprovar-lo al... ]]> Wed, 01 Oct 2014 07:35:00 +0200 <![CDATA[ De respostes al procés ]]> S’acosten dates clau per al procés polític i social que està vivint Catalunya. L’Onze de setembre, Barcelona tornarà a acollir una gran demostració de força de la societat catalana que vol votar per decidir lliure i democràticament el seu futur com a poble.

La consulta acordada pel Govern i la immensa majoria dels partits polítics del país és més a prop, després de... ]]>
Mon, 21 Jul 2014 08:54:00 +0200
<![CDATA[ Caixes: d’aparadors i altaveus ]]> Fa més d’un any que el Parlament va iniciar els treballs de l’anomenada “Comissió de Caixes”, que elevarà les seves conclusions i recomanacions al Ple del Parlament la propera setmana.

Alguns pensaven que, pel fet de ser polítics, els parlamentaris posaríem una catifa als directius de les caixes i menystindríem els afectats, començant pels treballadors de les entitats i seguint pels representants dels milers... ]]>
Thu, 05 Jun 2014 08:26:00 +0200
<![CDATA[ Catalonia votes ]]> Que l’anomenat procés català té una important dimensió internacional ho ha posat de manifest el propi govern espanyol quan a través del galàctic ministre Margallo –aquell que diu que una Catalunya independent “vagaría por el espacio” i estaria aïllada “por los siglos de los siglos”- ha elaborat memoràndums per a les ambaixades del Regne d’Espanya arreu del món amb argumentari sobre (o... ]]> Wed, 23 Apr 2014 11:46:00 +0200 <![CDATA[ Parlem de pobresa ]]> De què parlem, quan parlem de pobresa? Parlem de no tenir ingressos per sostenir la llar. Parlem de treballar per un salari que no cobreix la subsistència. Parlem de treballar sense cobrar, situació que pateixen moltíssims autònoms. Parlem de fondre's la pensió ajudant els fills, o pagant per una llum, un telèfon o un gas dels més cars d'Europa. Parlem de no tenir futur, per no trobar on treballar, ni en què reciclar-se.... ]]> Mon, 17 Mar 2014 08:38:00 +0200