<![CDATA[ blogs e-noticies: Xavier Crespo ]]> <![CDATA[ X legislatura del Parlament de Catalunya ]]> Com a resultat de les darreres eleccions del 25 de novembre, un cop constituït el nou Parlament, realitzat el pacte de legislatura entre CiU i ERC, investit el president i els consellers ara tenim dos objectius: donar compliment a  la voluntat del poble des de un punt de vista nacional  i sortir de la crisi per no debilitar  socialment el nostre País.

Ja ho ha dit el president Mas, agenda nacional i social van juntes, és una i així ho entenem la... ]]> Tue, 08 Jan 2013 12:23:00 +0200 <![CDATA[ Espanya ha de prendre decisions, Catalunya i el President Mas ja les han pres ]]> L' actual Espanya de les Autonomies s’ha acabat i com abans es prenguin les decisions de la seva dissolució millor. Ha estat una estructura que ha funcionat per fer la transició des de la dictadura però el creixement de les estructures autonòmiques a mesura que es traspassaven competències i a la vegada no s’abolia la corresponent de l'Estat Central ha provocat duplicitat en dos sentits, tant en el de l'estructura política en forma de... ]]> Wed, 31 Oct 2012 10:41:00 +0200 <![CDATA[ Suplicar els nostres diners i pagar interessos?, ja n'hi ha prou! ]]> Tan li fa si ets catalanista, espanyolista o europeista  si vius i treballes a Catalunya, si ets empresari, treballador, autònom o assalariat català ja en deus de estar fart, d’aquesta situació.
L’altre dia un empresari que fins fa uns mesos mai no hauria pensat que em parlés d’aquesta manera, em deia:

“Aniré a manifestar-me l’ Onze de Setembre. No puc mes, la situació financera a Catalunya es... ]]> Mon, 10 Sep 2012 12:13:00 +0200 <![CDATA[ Corporació de Salut del Maresme i la Selva, un projecte sanitari sòlid i vigent ]]> Escric aquestes línies en un moment personal no agradable. Per ningú ho seria. Les darreres setmanes, l’entitat que dóna servei sanitari a la Selva Marítima i l’Alt Maresme i jo mateix hem estat focus d’atenció d’alguns mitjans de comunicació per diferents debats polítics, be siguin locals o nacionals. Però la mateixa tranquil·litat que jo tinc de ben segur que la té la Corporació. Per... ]]> Mon, 02 Jul 2012 08:56:00 +0200 <![CDATA[ Què en pensem dels peatges ]]> Catalunya pateix una situació greu de discriminació respecte de la resta de l’Estat. En efecte, amb 632 km Catalunya és el territori de l’Estat amb més vies de peatge. Això significa que la meitat de vies de gran capacitat són de pagament. En canvi, només el 18% de les vies de gran capacitat de tot l’Estat són de pagament.

És lògic que els ciutadans estiguin... ]]> Mon, 14 May 2012 09:32:00 +0200 <![CDATA[ El pacte fiscal i les balances fiscals ]]> ... ]]> Mon, 02 Apr 2012 07:54:00 +0200 <![CDATA[ L'impost turístic no tothom ho veu igual ]]> Quan parlem de l’impost per estada veiem que la població en general ho veu bé, fonamentalment perquè pensem que qui ho paga és un altre i també sabem que en altres destinacions ja ho hem pagat i entra dins de la normalitat.

Ara bé quan es va plantejar al sector turístic en general i especialment el que treballa amb volum i preus ajustats no els hi encaixa. Des que es va plantejar per part del Govern fins ara s’ha adaptat a... ]]> Wed, 22 Feb 2012 07:41:00 +0200 <![CDATA[ Els propers pressupostos per el 2012 ]]> A poques setmanes de la propera presentació dels pressupostos per el 2012 per part del Govern, se’ns obren varis interrogants i a la vegada unes reflexions respecte com seran, qui els aprovarà, sobre si seran molt restrictius o si són els que Catalunya es mereix.

Se’ns presentaran els nous pressupostos setmanes després dels resultats de les eleccions al Congrés de Diputats amb la majoria absoluta del PP i la posició  de... ]]> Wed, 14 Dec 2011 11:04:00 +0200 <![CDATA[ Salvaguardar el model sanitari és cosa de tots ]]> Aquets primers nou mesos del nou govern català, han estat d’una gran valentia i responsabilitat, de dir i mostrar la realitat i a la vegada posar-se a treballar en solucions per redreçar i reorientar els departaments o serveis que estaven en fallida des d’un punt de vista econòmic. I malauradament l’àmbit econòmic és el que ha servit com primer argument i de més pes per prendre decisions gens fàcils i dures per tots;... ]]> Wed, 05 Oct 2011 08:17:00 +0200 <![CDATA[ Aprovats els pressupostos 2011 ]]> Aquesta darrera setmana el Parlament de Catalunya ha aprovat els pressupostos de la Generalitat 2011. El vot favorable del Sr. Laporta i l’abstenció del PP  han fet possible la seva aprovació. Un cop mes el seny català, la visió pragmàtica de la situació, la valoració realista - dels partits i sobretot de la ciutadania- fan que anem avançant per un camí que ens portarà a l’estabilització... ]]> Mon, 25 Jul 2011 08:42:00 +0200