<![CDATA[ blogs e-noticies: Neus Munté ]]> <![CDATA[ Tinc tot el dret ]]> Si crec que els meus drets són vulnerats, si penso que s’abusa de la meva bona fe, si constato que he intentat fer bé la meva feina, contribuir a la construcció i a l’estabilitat  d’allò del que formava part, si he intentat arreglar les diferències sorgides en base al diàleg, si he manifestat democràticament el que entenc que no és just, no tinc dret a marxar?

Si d’acord amb les lleis que ens emparen,... ]]> Wed, 14 Nov 2012 08:42:00 +0200 <![CDATA[ Independentisme funcional ]]> Un bon amic em deia fa poc que “Catalunya no serà independent fins que els de la segona generació no ens hi posem”. I és que si hi ha algú que s'ha emportat una decepció rere una altra son aquests catalans i catalanes, com també molts dels seus pares i mares, que precisament s'hi han deixat la pell intentant explicar Catalunya als espanyols. Sense èxit.

"Crèiem, continuava dient-me el meu amic, que... ]]>
Mon, 09 Jul 2012 07:53:00 +0200
<![CDATA[ Piulades sobre la pobresa ]]> Vivim de ple en l’època de les xarxes i la connectivitat immediata. Hi ha frases ocurrents, missatges compartits que es converteixen en trending topic, tendència o tema del moment. Des d’allò més lúdic fins a qüestions ben serioses i transcendents. Tenim exemples recents de tota mena, des de la final de la Copa del Rei de futbol, amb referències paquidèrmiques i frases dedicades a la presidenta Aguirre, passant per comentaris i... ]]> Mon, 28 May 2012 08:25:00 +0200 <![CDATA[ Mala nota en exemplaritat ]]> Aquesta ha estat una setmana en la què s’ha parlat obertament de qüestions que no sempre formen part de l’actualitat, de diaris, tertúlies i editorials. La caiguda del monarca espanyol en un altre continent, de viatge privat i amb finalitats de cacera animal, han generat un terratrèmol al voltant de la seva agenda privada, el grau de coneixement i de control de les seves activitats i el possible cost de les mateixes.
I com sol passar, plou sobre... ]]>
Fri, 20 Apr 2012 07:52:00 +0200
<![CDATA[ "El saben aquell que diu...?" ]]> El nostre és un país amb un elevat índex de talent per metre quadrat. Gosaria dir que en tots els àmbits, I també en el de l’humor. Qui no recorda, per exemple, els monòlegs de l’humorista Eugenio? I aquell silenci que es feia quan explicava  les seves històries, només trencat pel riure gens dissimulat dels que l’escoltaven.

Quan persones de les quals recordem la seva genialitat, la seva manera... ]]> Wed, 14 Mar 2012 08:12:00 +0200 <![CDATA[ Pacte fiscal, ni elitista, ni insolidari ]]> Els successius acords de finançament  signats entre els governs espanyol i català no han pogut resoldre mai per si sols el dèficit acumulat i només han contribuït  a millorar de forma parcial les finances del Govern de la Generalitat. I això, malgrat que cadascun d’aquests acords ha estat automàticament qualificat com “el millor de la història”.

El desig d’un pacte fiscal ha anat creixent i... ]]> Fri, 03 Feb 2012 08:25:00 +0200 <![CDATA[ Vella feina pel nou govern ]]> El debat d’investidura ha finalitzat i, en conseqüència, hi ha nou president del govern espanyol. Deixant de banda les no-sorpreses produïdes pel seu discurs (previsible, poc encoratjador i amb molts interrogants encara per desvetllar) se’ns planteja ara quines seran les principals i primeres mesures a adoptar.

Si hi ha una assignatura obligada, que requereix alguna cosa més que missatges, és la de contribuir a la recuperació... ]]> Wed, 21 Dec 2011 11:24:00 +0200 <![CDATA[ En defensa de sindicalistes i polítics ]]> Per sort per a mi he conegut el món dels sindicats i a uns quants sindicalistes. També per sort, conec de prop la política i a uns quants polítics. En primera persona i a curta distància, he tingut l’oportunitat de tractar un grapat de dones i homes que pertanyen a dos dels col·lectius més criticats i poc valorats.

És aquesta experiència personal la que em mou a trencar, no una, sinó dues llances: una en favor... ]]> Mon, 10 Oct 2011 08:22:00 +0200 <![CDATA[ Va de galtes ]]> Ara fa tot just un any encaràvem una diada nacional encara amb regust de 10-J (manifestació unitària del 10 de juliol de 2010 en defensa de l’Estatut) i amb la vista posada en el 28-N (data de les eleccions al Parlament). Per aquest motiu, aquell 11 de setembre es va evidenciar el rebuig d’una gran majoria de forces polítiques, socials i sindicals, i de la ciutadania, a una sentència que retallava un seguit d’aspiracions del nostre poble,... ]]> Fri, 09 Sep 2011 08:19:00 +0200 <![CDATA[ La marxa dels indignats ]]> ... ]]> Mon, 20 Jun 2011 10:20:00 +0200