<![CDATA[ blogs e-noticies: Marta Llorens ]]> <![CDATA[ L’exemple viu de Carrasco i Formiguera ]]> Ahir vam recordar el 76è aniversari de l’afusellament de Manuel Carrasco i Formiguera, una figura més vigent que mai que ens ha de servir d’exemple  de coherència per les seves profundes arrels com a cristià, com a nacionalista radical i com a demòcrata. Aquesta coherència entre el dir el fer, aquesta fortalesa en els valors personals i la seva radicalitat noble en la defensa de la catalanitat ens ha de servir com a mirall en aquests... ]]> Thu, 10 Apr 2014 09:28:00 +0200 <![CDATA[ La voluntat d’un poble mai és negociable ]]> La propera setmana el Congrés del Diputats debatrà la proposta del Parlament de Catalunya que demana que es transfereixin les competències per poder convocar una consulta. No cal ser massa optimistes a causa de les reiterades negatives que el PP i el PSOE han donat a cadascuna de les peticions que provenen de Catalunya. En tot cas, cal recordar la sentència del TC contra la declaració política del Parlament.

La sentència creu... ]]> Thu, 03 Apr 2014 11:01:00 +0200 <![CDATA[ Un nou cop de destral a Catalunya ]]>  Dia si dia també, el PP deixa clar que la seva concepció de l’Estat passa per la recentralització i per laminar competències a les comunitats autònomes, amb un marcat i persistent èmfasi per actuar contra Catalunya i el seu autogovern. Així ho evidencia el projecte de reforma fiscal que aquesta setmana ha presentat el govern de Mariano Rajoy. És una proposta que clava un cop de destral terrible a les comunitats... ]]> Thu, 20 Mar 2014 12:01:00 +0200 <![CDATA[ La lluita contra la pobresa ens necessita a tots ]]> És inqüestionable que la crisi ha empobrit la nostra societat. També ho és que disposem de menys recursos perquè tenim menys ingressos, conseqüència de la crisi, però també, i cal recordar-ho, del maltractament de l’Estat cap a Catalunya. Els incompliments reiterats del govern espanyol pel que fa als compromisos adquirits amb el català han empitjorat una situació prou delicada.

A ningú li escapa que al... ]]> Thu, 13 Mar 2014 13:55:00 +0200 <![CDATA[ Catalunya s’ha de fer escoltar també a Europa ]]> El proper 25 de maig el catalans i tots els ciutadans de la UE tenim una cita amb les urnes per escollir el proper Parlament Europeu. És sabut que aquestes eleccions són considerades poc atractives per l’electorat i així ha quedat reflectit en la participació, molt per sota de la d’altres cites electorals. Però enguany, a banda de la importància creixent que té Europa, Catalunya ha de fer sentir la seva veu perquè Europa... ]]> Thu, 06 Mar 2014 12:21:00 +0200 <![CDATA[ El silenci radicalitzador del PP ]]> Tal com hem deixat clar en el debat de política general, cal que el govern del PP reaccioni i que aposti pel diàleg amb Catalunya. Ara per ara no hi ha motius per a l’optimisme perquè no hi ha cap projecte d’Espanya il·lusionant per a Catalunya. L’únic que ofereix el govern del PP és un recalcitrant silenci o una negativa a tot, que estimulen la radicalització de les posicions a banda i banda.
Rajoy ha de tenir clar que... ]]>
Thu, 27 Feb 2014 10:57:00 +0200
<![CDATA[ Ha arribat l’hora d’abaixar impostos ]]> El primer que va fer el PP en arribar al govern va ser incomplir la seva promesa electoral de no apujar impostos i va practicar un increment impositiu com mai s’havia vist. Va apujar l’IVA, l’IRPF i alguns altres. El resultat és una asfixia fiscal que impedeix el creixement. No discutirem ara si calia o no aquell afany recaptatori. Des de CiU creiem que no, però el que avui és inqüestionable és que, si el govern del PP no aplica una... ]]> Thu, 20 Feb 2014 09:34:00 +0200 <![CDATA[ Dades tossudes ]]> ... ]]> Thu, 13 Feb 2014 17:51:00 +0200 <![CDATA[ Catalunya va fent camí ]]> Sense estirabots, però sense aturar-nos. Aquesta és la màxima que ens estem aplicant els partits polítics catalans favorables a la consulta per anar acomplint totes les passes que ens permetin la seva convocatòria legal, i a ser possible pactada.


Aquest és el sentit de les dues proposicions de llei que hem presentat al Congrés dels Diputats. Són dues proposicions que demanen exactament el mateix que va acordar el Parlament,... ]]> Thu, 06 Feb 2014 09:28:00 +0200 <![CDATA[ Falta de respecte a tots els catalans ]]> El PP, i també alguns dirigents dels socialistes catalans, continuen en la seva línia de menystenir no tan sols tot allò que ve de Catalunya sinó també les seves institucions. No es pot qualificar d’altra manera la no compareixença d’Alícia Sánchez-Camacho i de José Zaragoza al Parlament per donar explicacions sobre el cas Método 3.

Després de les barbaritats dites per la líder del PP... ]]> Thu, 30 Jan 2014 10:54:00 +0200