<![CDATA[ blogs e-noticies: Josep Maria Pelegri ]]> <![CDATA[ Tres pilars indissociables ]]> Aquest mes comencem un nou curs polític cabdal per al nostre país i per al futur dels seus ciutadans. Des de CiU continuem compromesos amb els tres pilars bàsics que vam oferir a la ciutadania en el nostre programa electoral: la qüestió nacional, la creació d’ocupació amb la recuperació econòmica i el sosteniment de l’estat del benestar. Són tres pilars indissociables perquè són la base de la... ]]> Tue, 02 Sep 2014 10:05:00 +0200 <![CDATA[ Catalunya paga i paga i paga... ]]> El govern del PP ha fet públiques les seves balances fiscals i, malgrat haver buscat una única metodologia per interessos partidistes, els números demostren que Catalunya té un dèficit fiscal molt important. És evident que quan des de el Parlament de Catalunya o des del govern reclamem que es posi fre a aquest abús ho fem des de la realitat dels números i dels fets, i mai des de la demagògia.

Ens hauria agradat que, tal com... ]]> Tue, 29 Jul 2014 09:28:00 +0200 <![CDATA[ Canvien els noms, es manté el compromís ]]> Ahir es va fer efectiu el relleu de Josep Antoni Duran i Lleida al capdavant de la secretaria general de la federació de Convergència i Unió. És un relleu parlat des de fa més d’un any entre els dirigents de les dues formacions -Duran i Lleida i el president Artur Mas- i que s’ha d’entendre dins de la normalitat de la vida dels partits polítics perquè, com va dir  Ramon Espadaler, president del Consell Nacional... ]]> Wed, 23 Jul 2014 08:34:00 +0200 <![CDATA[ Portes obertes al PSC en el Pacte pel Dret a Decidir ]]> Aquest cap de setmana els socialistes espanyols i els catalans han escollit respectivament els seus líders. En primer lloc, des d’Unió Democràtica de Catalunya volem felicitar Miquel Iceta i Pedro Sánchez per la seva elecció al capdavant del PSC i del PSOE, respectivament.

En els cas del socialistes catalans, ens dona una certa esperança recordar que Iceta ha manifestat en reiterades ocasions la seva voluntat a favor que es pugui fer la... ]]> Tue, 15 Jul 2014 08:14:00 +0200 <![CDATA[ Transversalitat en la consulta i centralitat social ]]> Vivim temps de canvi al nostre país en un moment en el qual una immensa majoria de catalans i de catalanes volem exercir el dret a decidir en la consulta del 9-N. Aquesta voluntat és un fet transversal que agrupa formacions d’ideologies diverses i diferenciades, CUP, ICV, ERC i CiU. Però aquesta transversalitat no pot marcar tota l’agenda ni ha d’impedir replantejar la interacció dels partits amb la societat, cadascun des de la seva... ]]> Tue, 08 Jul 2014 08:08:00 +0200 <![CDATA[ Reforçar la centralitat, recuperar la responsabilitat ]]> A ningú no escapa que vivim una profunda crisi. Econòmica, és cert, però també institucional i social.. És una evidència que la ciutadania no creu en els partits, i val a dir que en massa ocasions els polítics ens hem guanyat a pols aquesta desconfiança que avui existeix. És un error creure que tota aquesta desafecció desapareixerà quan se superi la crisi econòmica. Hem d’entendre que la crisi no... ]]> Tue, 01 Jul 2014 08:23:00 +0200 <![CDATA[ El rei demana respecte pel català i el PP manté la llei Wert ]]> Aquests dies hem viscut un fet històric: la proclamació d’un nou rei, un fet que fa trenta nou anys que no és produïa. En el seu discurs, el nou rei va poder referir-se als dos grans temes que avui han de preocupar i ocupar tota la classe política espanyola. En primer lloc, es va referir a la necessitat de regeneració de totes les institucions. El model polític i institucional no dóna més de si i el resultat de les darreres... ]]> Tue, 24 Jun 2014 08:49:00 +0200 <![CDATA[ Fent pinya cap al 9-N ]]> Una vegada més Unió Democràtica de Catalunya ha deixat palès el seu compromís inqüestionable i decidit amb el camí cap a la consulta del 9-N perquè tots els catalans i les catalanes puguem decidir el futur que volem per al nostre país.

Ho hem tornat a posar de manifest en el consell nacional d’aquest dissabte en el qual també s’ha remarcat de manera unànime el suport i el respecte a la decisió... ]]> Tue, 17 Jun 2014 13:00:00 +0200 <![CDATA[ PP i PSOE han exclòs Catalunya ]]> A ningú no hauria d’estranyar que Convergència i Unió hagi optat per l’abstenció davant el projecte de llei orgànica que fa efectiva l’abdicació del rei. Els temps han canviat i, a diferència del que va succeir durant la transició, els dos grans partits espanyols, PP i PSOE, ens han exclòs de la història d’Espanya. I volem subratllar que, a més, tanquen la porta a l'aspiració de... ]]> Thu, 12 Jun 2014 08:13:00 +0200 <![CDATA[ El príncep Felip ha de ser conscient que som una nació ]]> Ahir va sorprendre tothom la notícia de l’abdicació del Rei Joan Carles. Voldria remarcar que dels seus trenta-nou anys de regnat se’n ha de fer un balanç positiu, malgrat haver-hi coses que òbviament no hem compartit. És de justícia reconèixer el seu paper en l'evolució de la dictadura cap a la democràcia, la seva aportació fonamental per a la seva consolidació i el paper que ha desenvolupat com a Cap... ]]> Wed, 04 Jun 2014 08:25:00 +0200