e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Març de 2015

No ens intimidaran

Començava l'any amb el món mirant a París. Dos jihadistes van atacar el setmanari Charlie Hebdo. Ara a Tunis, a pocs quilòmetres de la UE s’ha repetit la tragèdia. En paral·lel, en països llunyans, els mateixos "sonats" (no trobo manera més educada de definir-los) sembren el terror amb assassinats i matances que tenen un element en comú: la magnificació mediàtica.

Precisament, aquesta magnificació mediàtica es fa en base a instruments com les xarxes socials (Twitter, Facebook, Youtube...) i facilita que el seu objectiu, sembrar la por i el terror, sigui àmpliament vist i conegut. Per tant, si aquest és el seu propòsit no els ho permetem. No hauríem de permetre que amb la tecnologia aplicada a la societat del S.XXI uns il·luminats medievals s'atreveixin a amenaçar-nos. Evidentment, no estic parlant de no informar del que fan. La llibertat d’expressió no té preu, però potser sí que cal estudiar a fons l’ús pervers que aquests radicals fan de les xarxes i d’internet amb propòsits criminals. Es tracta de fer que la legalitat i els drets humans siguin també el marc de tot allò que es mou al voltant del món d’internet. Si volen viure al s.XII que hi visquin però amb tot, no amb el que els interessa.

Cal que l’Occident estigui unit i sigui contundent contra qualsevol tipus d'acció o simpatia cap a aquesta gent. Cal lluitar més amb la intel·ligència i amb la tecnologia i no tant amb les estratègies amb les quals es defensaven els països al s.XX. Cal que l’Occident guanyi la guerra a les xarxes i que estigui amatent a qualsevol focus de perill. No és temps per a bonismes. És temps de llibertat i de progrés i es defensa amb contundència i valor i no fent veure que el problema no existeix.

Aquesta situació la preveia Samuel Huntington en el seu llibre "El xoc de civilitzacions" (1996). No permetem que algú pretengui crear un xoc de civilitzacions perquè no existeix. Hi ha uns "bojos i tocats del bolet" que cal combatre i vèncer, sense por i sense bonismes.

Roger Montañola, diputat de CiU al Parlament i membre de la permanent d’Unió Democràtica de CatalunyaTafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3472
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR