e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Març del 2015

No ens intimidaran

Començava l'any amb el món mirant a París. Dos jihadistes van atacar el setmanari Charlie Hebdo. Ara a Tunis, a pocs quilòmetres de la UE s’ha repetit la tragèdia. En paral·lel, en països llunyans, els mateixos "sonats" (no trobo manera més educada de definir-los) sembren el terror amb assassinats i matances que tenen un element en comú: la magnificació mediàtica.

Precisament, aquesta magnificació mediàtica es fa en base a instruments com les xarxes socials (Twitter, Facebook, Youtube...) i facilita que el seu objectiu, sembrar la por i el terror, sigui àmpliament vist i conegut. Per tant, si aquest és el seu propòsit no els ho permetem. No hauríem de permetre que amb la tecnologia aplicada a la societat del S.XXI uns il·luminats medievals s'atreveixin a amenaçar-nos. Evidentment, no estic parlant de no informar del que fan. La...

Continuar llegint...

06 de Març del 2015

Sobre estructures d'estat

L’afirmació que els serveis públics catalans podrien ésser de més qualitat és una qüestió que un alt percentatge dels ciutadans –per no dir tots- donen com a vàlida. L’afirmació que les raons per les quals els serveis públics actuals podrien ésser millors si Catalunya disposés dels recursos que produeix és també una qüestió que donen com a vàlida una gran majoria dels catalans, independentment de la seva passió patriòtica catalanista.

Davant d’aquestes dues premisses se situa el famós debat sobre les estructures d’estat. Què són? Per què serveixen? Són necessàries?

Aquestes preguntes són les que cal respondre. Aquestes estructures neixen de la certesa que les actuals (basades i supeditades a un finançament absolutament injust i depenents de l’Estat) no...

Continuar llegint...