e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Març del 2015

No ens intimidaran

Començava l'any amb el món mirant a París. Dos jihadistes van atacar el setmanari Charlie Hebdo. Ara a Tunis, a pocs quilòmetres de la UE s’ha repetit la tragèdia. En paral·lel, en països llunyans, els mateixos "sonats" (no trobo manera més educada de definir-los) sembren el terror amb assassinats i matances que tenen un element en comú: la magnificació mediàtica.

Precisament, aquesta magnificació mediàtica es fa en base a instruments com les xarxes socials (Twitter, Facebook, Youtube...) i facilita que el seu objectiu, sembrar la por i el terror, sigui àmpliament vist i conegut. Per tant, si aquest és el seu propòsit no els ho permetem. No hauríem de permetre que amb la tecnologia aplicada a la societat del S.XXI uns il·luminats medievals s'atreveixin a amenaçar-nos. Evidentment, no estic parlant de no informar del que fan. La...

Continuar llegint...

06 de Març del 2015

Sobre estructures d'estat

L’afirmació que els serveis públics catalans podrien ésser de més qualitat és una qüestió que un alt percentatge dels ciutadans –per no dir tots- donen com a vàlida. L’afirmació que les raons per les quals els serveis públics actuals podrien ésser millors si Catalunya disposés dels recursos que produeix és també una qüestió que donen com a vàlida una gran majoria dels catalans, independentment de la seva passió patriòtica catalanista.

Davant d’aquestes dues premisses se situa el famós debat sobre les estructures d’estat. Què són? Per què serveixen? Són necessàries?

Aquestes preguntes són les que cal respondre. Aquestes estructures neixen de la certesa que les actuals (basades i supeditades a un finançament absolutament injust i depenents de l’Estat) no...

Continuar llegint...

03 de Febrer del 2015

Per si de cas, no a tot

Aquest matí, a un dia del debat final al ple del Parlament dels projectes de llei de pressupostos i de mesures fiscals (la coneguda com llei d’acompanyament), el Partit Popular ha decidit enviar al Consell de Garanties Estatutàries els dos projectes de llei.

A partir d’aquest fet es podria arribar a una primera conclusió: estan en el seu dret i, per tant, endavant. Ara bé, no deixa de ser curiós que tots els dubtes sobre l’adequació estatutària dels dos projectes només els tingui el PP. Si tan evidents fossin, segurament altres grups parlamentaris haurien recorregut a aquesta mateixa estratègia.

Arribats a aquest punt, i davant de la importància que té per a un país tenir uns pressupostos vigents, des del nostre grup parlamentari no podem comprendre ni compartir que, només per una manifesta voluntat obstruccionista, els comptes públics hagin...

Continuar llegint...

24 d'Octubre del 2014

MonCat, una via de retorn per als joves

La situació dels joves, en aquest context de crisi econòmica, s'ha agreujat de forma dramàtica aquests darrers anys: 50% d’atur juvenil en la generació més ben preparada, però que no troba feina. Per aquest motiu, molts joves s'han de veure abocats a marxar del seu país per trobar oportunitats laborals.

El Parlament de Catalunya va fer l’any passat un ple monogràfic sobre la situació de la joventut; un debat necessari i profitós. Amb aquest motiu, Unió de Joves va proposar la creació d'una oficina per facilitar el retorn dels joves que han marxat a l'estranger. Aquesta proposta va ser presentada al ple pels diputats joves del grup parlamentari de CiU, i amb molta satisfacció puc dir que el govern de Catalunya ha acceptat la nostra demanda i, des d'ahir, ja és una realitat: el portal MonCat  HYPERLINK "http://moncat.gencat.cat" http://moncat.gencat.cat....

Continuar llegint...