e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Novembre de 2011

Millor votar

Aquests dies són de campanya electoral. Als carrers, els ciutadans poden apreciar banderoles dels candidats penjats de fanals, falques publicitàries que els animen a votar una determinada opció política; els diaris publiquen, pocs, anuncis invitant a mítings dels partits; als mercats, poden ensopegar amb persones que els donen propaganda.

Alguns missatges no ajuden gens a animar-los a anar a votar. Hi ha qui predica allò que tothom sap que no farà perquè no guanyarà i qui aspira a fer-ho, si les enquestes no erren, calla no fos que les intencions fossin conegudes. Els partits amb vocació i tradició de posar Catalunya al davant malden per explicar la importància de pensar en el país en anar a votar.

La situació social i econòmica en aquest temps electoral no afavoreix que les eleccions es visquin amb alegria. L’atur, la por al futur ple d’incerteses, les dificultats per arribar a final de mes, la manca de crèdit són motius de preocupació.

Malgrat tot, els ciutadans són els qui amb el nostre vot podem fer anar l’aigua al molí que millor ens sembli per contribuir a donar el tomb a la situació i per  defensar el interessos de cadascú o per ajudar la força política que pot defensar amb més eficàcia Catalunya.

Els reptes que cal afrontar en els anys immediats són grossos i decisius per a la nostra vida: aixecar el país i crear riquesa per poder-la repartir, mantenir l’estat del benestar (sanitat, educació, pensions, feina...), conservar la cohesió i la identitat com a poble (immigració, llengua, cultura...), i encarar bé la relació Catalunya-Espanya, per guanyar en llibertat i capacitat d’autogovern, per exercir el dret a decidir perquè som una nació.

Per tot plegat, em sembla raonable que els demani respectuosament que si poden i volen vagin a votar i que ho facin segons el que creguin que pot ser bo pel país i per un mateix.
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
5504
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR