e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Març del 2013

La immersió lingüística, model de cohesió social

La llengua és molt important perquè és un dels elements que defineix un poble i la seva cultura. Ara que la polèmica sobre la llengua no presideix l’escena política, escau fer una reflexió tranquil·la. Catalunya no pot permetre que la futura reforma de la LOMCE (Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa) atempti contra un model d’escola catalana que és i ha estat un model de cohesió social. El ministre d’Educació, José Ignacio Wert, ha de complir la sentència del Tribunal Suprem que avala el model d’immersió lingüística.

El marc jurídic vigent a Catalunya i la pràctica escolar garanteixen el coneixement i l'ús del català i del castellà, així com els drets lingüístics del alumnes. El Tribunal Constitucional ho ha avalat en la sentència 337/1994 i, més recentment,...

Continuar llegint...

11 de Novembre del 2011

Millor votar

Aquests dies són de campanya electoral. Als carrers, els ciutadans poden apreciar banderoles dels candidats penjats de fanals, falques publicitàries que els animen a votar una determinada opció política; els diaris publiquen, pocs, anuncis invitant a mítings dels partits; als mercats, poden ensopegar amb persones que els donen propaganda.

Alguns missatges no ajuden gens a animar-los a anar a votar. Hi ha qui predica allò que tothom sap que no farà perquè no guanyarà i qui aspira a fer-ho, si les enquestes no erren, calla no fos que les intencions fossin conegudes. Els partits amb vocació i tradició de posar Catalunya al davant malden per explicar la importància de pensar en el país en anar a votar.

La situació social i econòmica en aquest temps electoral no afavoreix que les eleccions es visquin amb alegria. L’atur, la por al futur ple...

Continuar llegint...