e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 d'Agost de 2012

Abans de recuperar Josep Puigbó en agraïment als serveis prestats, el que hauria de fer Brauli Duart seria fitxar Joel Joan per a una nova temporada de Plats Bruts. Només cal veure els índexs d'audiència en ple agost de la mítica sèrie de televisió en la seva enèsima reposició a TV3: gairebé al 20% de quota amb 371.000 espectadors.

I això que es va estrenar el 1999, quan encara pagàvem en pessetes. Però, per als bons productes, no passa el temps: aquesta és la sisena reemissió a Televisió de Catalunya!. A banda, s'ha emès també pel 300 i pel 3XL. Alguns dies, com dimarts passat amb el capítol Tota la vida per endavant, va ser rècord d’audiència i tot amb 538.000 espectadors de mitjana i un 26,3% de quota.

Sempre he pensat que un dels secrets ha estat l'excel·lent treball de tots els actors -amb Joel Joan i Jordi Sánchez al capdavant-, però també uns guions per sucar-hi pa a càrrec de Mercè Sàrrias, Sergi Pompermayer, Albert Plans, i Núria Furió (i de debò que espero no deixar-me'n cap).

Atesa, doncs, la síndrome d'abstinença que han demostrat els espectadors de TV3 aquest estiu envers la sèrie, el president de la CCMA no hauria de desaprofitar una ocasió d'or com aquesta. En època de vaques magres, i sense els partits del Barça a la Lliga, Televisió de Catalunya s'hauria de replantejar seriosament una segona part de Plats Bruts.

Estem parlant del mateix pis -sempre he pensat que estava a Gràcia- i dels mateixos actors només que amb deu anys més: Joel Joan (David Güell), Jordi Sánchez (Josep Lopes), Mònica Glaenzel (Emma), Anna M. Barbany (La Carbonell), Montse Pérez (Mercedes), Pau Durà (Pol), Lluís X. Villanueva (Ramon).

Malgrat el que es pugui pensar, potser a Joel Joan, -des que es president de l'Acadèmia del Cinema Català està més discret- l'han perjudicat les seves idees polítiques més que no pas l'han beneficiat. Al capdavall, mai ha amagat que és sobiranista.

De fet, el 23 d'octubre del 2008, ja va admetre en una entrevista a El País que "no em truquen d'altres llocs" perquè "tinc fama de ser un tio una mica difícil". Però llevat de delicte flagrant, que evidentment no és el cas, als bons actors cal jutjar-los per com ho fan, no pel què pensen.

Per entendre'ns: estic convençut que Joel Joan triomfaria fins i tot a Telemadrid en el cas que el volquessin a Telemadrid i que ell, clar, hi volgués treballar. Que no el deixin escapar a TV3. No està el pati, sobretot en un mercat tan fragmentat com el televisiu, per menystenir el talent.
 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
6707
3
Comentaris afegits 
Xavier Gómez (Rubí) 14-09-2012 - 09:02
TV3 fa molts anys que s'ha convertit en un niu de corrupció, clientelisme i dispendi econòmic innecessari. Quelcom vergonyós per un país que aspira a ser decent i independent. És cert que es fan alguns productes de qualitat com Plats Bruts, però alguns...
Oriol2 (BCN) 11-10-2012 - 07:57
No hi estic d'acord, ho sento. Plats Bruts és una de les millors sèries que ha fet TV3. Per això, és millor no espatllar-la amb una segona part que segurament no estaria a l'alçada. Cada cosa té el seu moment.
alex g. (Barcelona) 06-09-2012 - 17:07
Absolutament d'acord Xavier amb la valoració de Plats Bruts. El paper del Lopes està tan aconseguit que encara el fa a Aquí no hay quien viva de T5. Al meu criteri, però, la segona temporada no estava a l'alçada de la primera.
TORNAR