e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Maig de 2010

La comissió d'investigació sobre el cas Millet és l'última oportunitat del tripartit perquè Artur Mas no sigui president de la Generalitat després de les eleccions. La troballa d'una carpeta sota el sospitós nom de Factures convergents entre la comptabilitat del Palau de la Música és certament molt sospitós.

Però també és sospitós el cas Pretòria i aquí el tripartit mira cap a una altra banda amb l'excusa -com insistia Antonio Franco a la tertúlia de TV3 d'aquest dijous- que una cosa són les responsabilitats penals i una altra les polítiques. Com si Bartomeu Muñoz, l'exalcalde de Santa Coloma, fos un simple militant de base del PSC.

Santa Coloma de Gramenet no és un municipi del Pallars o la Terra Alta -dit amb tot el respecte per ambdues comarques-, sinó la novena ciutat de Catalunya amb quasi 120.000 habitants. A més d'alcalde, Bartomeu Muñoz , dirigia la federació del PSC del Barcelonès Nord, la tercera més important després de la de Barcelona Ciutat i el Baix Llobregat. Estem parlant del rovell de l'ou del poder municipal del PSC.

De les converses i reunions es desprenen també contactes, entre d'altres, amb el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, o el gerent de l'Incasòl, Emili Mas, el mateix sobre el qual el conseller Nadal posava "la mà al foc" el primer dia que va sortir el seu nom. Crec que darrerament el titular d'Obres Públiques ha refredat la seva confiança sobre el seu antic subordinat.

Muñoz va estar també, a punt a punt, de ser president de la Diputació de Barcelona. Si no va arribar va ser perquè José Montilla el va vetar en una de les incògnites de la política catalana més misteriosa dels últims temps. Havia sentit campanes el president de la Generalitat?. Muñoz va veure, en tot cas, com el seu tinent d'alcalde a Santa Coloma, Antoni Fogué, el passava al davant en tan preuat càrrec malgrat que llavors no era ni vice-president de la Diputació.

El més curiós del cas és que la primera que va denunciar el cas, la interventora municipal, la puta interventora en expressió de Luigi, hagi estat apartada de les seves responsabilitats no pas per l'anterior alcalde, sinó per la seva successora, Núria Parlón. També que Luis García Sáez continués fent negocis amb ajuntaments socialistes malgrat el cas AGT que ja va estroncar la seva carrera política com a diputat del PSC.

Per això, personalment estic a favor d'investigar-ho tot. A fons. Fins i tot els informes de la Generalitat. Perquè ara que estan de moda les mesures d'austeritat, cal recordar que el tripartit es va gastar més de 30 milions d'euros en informes un bon grapat dels quals el mateix conseller d'Economia va admetre, en seu parlamentària, que eren "inútils".

I ara perdonin que em posi la medalla: però amb la tranquil·litat que em dóna haver estat a Catalunya el primer periodista en investigar el que després seria el cas Treball a mitjans dels 90 -aquest afectava a CiU-, potser que investiguem també el cas Informes. Al cap i a la fi, a l'exsecretari general de Trebal, Josep Maria Servitje, li han caigut quatre anys de presó per 48.000 euros.

Només cal fer una regla de tres per a saber quants anys de presó poden caure pels 30 milions en informes malbaratats pel tripartit. L'afer està des de fa temps a la fiscalia, però em temo que el ministeri públic vol esperar fins després de les eleccions per posar fil a l'agulla. Si no no s'entén la seva lentitud.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2270
4
Comentaris afegits 
Agustí (Les Borges Blanques) 29-05-2010 - 16:02
Santa Coloma de Gramenet no és un municipi del Pallars. Bé, es va tapar en el seu dia però en aquesta comarca si s'hi escarba bé, les evidències que un altre baró socialista va fer tripijocs que es mereixen ser objecte d'investigació. No cal dir res mes.
Manel (Barcelona) 27-05-2010 - 18:52
Curiós país. 7 dels 8 paràgrafs del text parlen de la corrupció dels socialistes amb un intrigant final. I en Rius encara creu que la societat catalana votarà als socialistes. Déu n'hi do. En quin baix concepte la té...
Jordi (Barcelona) 27-05-2010 - 18:42
Jo crec que t'equivoques. El tripartit perdrà per desmobilització de l'electorat propi. Les marques tripartit, Zapatero i socialistes -Hereu- estan absolutament desprestigiades. Això, a Mas, com a molt, li pot costar la majoria absoluta.
Jordi (Barcelona) 27-05-2010 - 18:39
Parles gairebé més de les corrupcions socialistes que de les presumptes convergents. Així doncs, per què Mas pot arribar a no ser President? qui ho ha de ser si no, Montilla amb tot aquest fangar del seu partit que denuncies, més informes?
TORNAR