e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 d'Octubre de 2008

Ara que el conseller Saura s'ha sentit ofès pels 9.200 euros del conseller Benach a mi m'ha vingut a la memòria -a més del 30.000 de la decoració d'Interior i el fengshui- la recol·locació de l'excaldessa de Rubí, Núria Bonaventura, com a directora general de Medi Natural. A aquest flasback hi ha contribuït unes declaracions seves a TV3 de dilluns passat -amb el cognom errat- arran de les peripècies de l'òssa Hvala per la Val d'Aran. Per cert, sembla que en aquest cas qui hagués sortit de cacera haqués estat l'òssa en qüestió en comptes del caçador. Dit amb tot el respecte per la víctima perquè tampoc deu ser una experiència agradable ser atacat per una òssa.

Però, tornant a la direcció general de Medi Natural, cal recordar que Núria Bonaventura va perdre l'alcaldia de Rubí a les darreres eleccions municipals i la formació es va quedar en quatre regidors mentre el PSC pujava fins a nou. A la vista dels resultats la seva gestió devia ser nefasta perquè va aconseguir perdre un dels escassos feus d'ICV a l'àrea metropolitana que encara no havien caigut en mans dels socialistes juntament amb Molins de Rei o el Prat del Llobregat, on continua Lluís Tejedor, un exemple de renovació política perquè porta més de 25 anys d'alcalde.

Perdut Sant Feliu de Llobregat -ves per on el poble del conseller de Medi Ambient- només els hi queda Cerdanyola i algun altre. Com se sap, Iniciativa ja té més votants a comarques que a l'àrea metropolitana. El que no sé és com els hi anirà a les properes eleccions. M'hi jugaria un esmorzar que -després del transvasament frustrat del Segre i la brillant gestió de Francesc Baltasar- Francesc Pané ho té pelut per Lleida. Per posar només un exemple.

Però com que els partits, almenys per als representants de l'aparell, són l'únic servei de col·locació que funciona a Núria Bonaventura la van posar llavors de número tres a la llista per Barcelona a les darreres eleccions generals amb un resultat similar: es va quedar amb un pam de nas perquè no va sortir. Desconec quin era la seva experiència o coneixements fins aleshores en matèria de medi ambient i plantígrads -més enllà d'haver-ne estat responsable a la Diputació de Barcelona-, però va ser convenientment recol·locada de .... directora general de Medi Natural per a desesperació dels companys de coalició, EUiA.

El fins aleshores director general, Joan Pallisé, un disciplinat militant de Terrassa, va ser cessat per a deixar lloc a Núria Bonaventura. Això sí, va tenir temps de fer unes decles al Punt dient, el passat 4 de març, en les que tractava el conseller de Medi Ambient de mentider. "No conec el projecte bé -afirmava aleshores sobre el transvasament del Segre-. Però la comunicació a la població, amb errors colossals, mancances i ambigüitats, ha estat nefasta. El que no pot fer mai un polític és mentir i canviar el discurs".

L'estirabot, tanmateix, tampoc li va impedir ser recol·locat en una altra conselleria d'ICV: el Departament d'Interior com a "coordinador general de Planificació Estratègica". Un lloc de funcionari del grup A, nivell de destinació 30.2, amb complement específic de 33.413,40 euros anuals i un sou total de 64.647,3 eruos anuals, però sense dedicació especial -mínim de 40 hores setmanals- sinó de només 37,5 hores. Encara recordo el dia que ho vaig comentar amb un alt càrrec d'EUiA -l'únic partit parlamentari català que encara es declara oficialment "comunista"- i em va al·legar que ara "cobrava menys". Té raó el conseller Saura, hi ha coses que ofenen.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2609
2
Comentaris afegits 
Alcampelló (Barcelona) 30-10-2008 - 13:13
Los ideales comunistas del pasado,que llevaron a la lucha política a Saura y compañeros, ya han fracasado en todo el mundo.Es normal, pues,que estos líderes se dediquen ahora a ir tirando, viviendo lo mejor posible con los votos de los fieles creyentes.
El xicotet occità (Barcelona) 30-10-2008 - 13:01
A propòsit, senyor Rius, quan retornarà la subvenció que la Generalitat li atorga cada any, per tal que això tampoc ens ofengui? O és que potser vostè sí que té dret de viure dels nostres impostos i un polític escollit pel poble de Catalunya, no?
TORNAR