e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Juny de 2011

El nou alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, haurà de declarar com imputat el proper mes de setembre pels famosos fulletons presumptament xenòfobs: aquells en el que es veia una fotografia amb la inscripció "No queremos rumanos". Tinc la sensació que, a Albiol, li han fet la campanya gratis El País, SOS Racisme, algun jutge i sobre l'exalcalde Jordi Serra, que no parava de parlar d'ell. A aquesta pas, no haurà de patir el 2015: majoria absoluta.

Els polítics no estan per sobre de la justícia, però si volen imputar Albiol potser que imputin també els quasi 27.000 badalonins que l'han votat -un 33,42%- i que li han permès arribar a onze regidors. Al capdavall, l'alcaldable del PPC va guanyar a les passades eleccions municipals a 28 dels 32 barris de Badalona, inclosos destacats -fins ara- feus socialistes com Sant Roc o Llefià.

Però si volen imputar Albiol potser que imputin també els propietaris del pis de Sant Roc que van penjar la famosa foto. No cal dir que van cometre un error perquè no es referien a "rumanos" en general, sinó a gitanos romanesos en particular i sobretot a gitanos romanesos que delinqueixen. O a El Periódico, que també la va publicar un dia.

I també potser als responables del diari Avui. El diari en català obria la seva portada el passat 28 de març amb una informació a quatre columnes amb el titular "Escola de carteristes". "Grups de delinqüents romanesos capten carteristes i els duen a Barcelona per ensenyar-los a robar", explicaven en primera plana.

O a Quim Monzó. Uns dies després, el 31 de març, l'escriptor se'n feia ressò en el seu article a La Vanguardia ("Una vez más Barcelona és líder): "Hay grupos de rumanos -encara no havia sortit La Vanguardia en català- que captan en su país a carteristas principiantes, los traen a Barcelona y aquí, a base de una sabia combinación de teoría y práctica, día a día mejoran sus habilidades.

No cal dir que també hi ha xoriços espanyols, i per descomptat catalans, però el clan serbi desarticulat el passat 21 de maig a les Terres de l'Ebre -al que se li atribueixen més de 100 robatoris- què era, de Ripoll?. I la banda de 52 persones detinguda el passat dia 3 de maig a Barcelona que es dedicava al tràfic de coure a gran escala?. Tots eren romanesos, per cert.

Hauríem de deixar de començar a tocar de peus a terra. La immigració és evident que té un impacte en la salut o l'ensenyament, però la immigració sense papers el té sobretot en matèria de seguretat: segons dades oficials del Departament de Justícia -això sí, no es difonen mai per no ser políticament incorrectes- a les presons catalanes -amb quasi 11.000 interns- hi havia el passat mes d'abril quasi 5.000 estrangers -més d'un 45%-.

La xifra no ha parat de créixer en els últims anys perquè ara fa un any era del 43%. Tampoc cal que els hi digui, d'altra banda, com estan de superpoblades les presons catalanes o m'acusaran de xenòfob.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2339
3
Comentaris afegits 
Santi Capellera (Barcelona) 24-06-2011 - 19:46
Comparteixo absolutament el teu punt de vista. Bon i encertat article!
El colom (anoladaB) 20-06-2011 - 08:54
En X.G.Albiol no és xenòfob, però sap que la gent sí ho és. I ell dona a la gent el que vol per aconseguir el que persegueix: viure a costa de l'erari públic. És fàcil condemnar al missatger, però la porca misèria és dins nostre, com deia Joel Joan.
Jep (Bcn) 20-06-2011 - 00:38
L'Albiol va publicar un fullet que s'hi deia "No queremos rumanos", dir això on hi ha romanesos és exactament com dir "No volem jueus" on hi ha jueus.
TORNAR