e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 d'Agost de 2008

Estic esperant amb delit el proper congrés d'Iniciativa convocat per a la tardor. Costa de creure que pugui superar els congressos precedents, entre l'escridassada a Miquel Iceta al d'Esquerra, el "fuera, fuera" a Javier Arenas al del PP de Catalunya i el vot de càstig a David Madí al de Convergència. Sembla que la militància d'Iniciativa és gairebé tan disciplinada com la direcció, però Saura n'ha fet de molt grosses d'ençà que és al poder.

Conservo com una relíquia una entrevista a El Periódico del 26 d'octubre del 2006, just abans de les darreres eleccions al Parlament, en la que afirma "No pactarem si es preveuen el quart cinturó l'alta tensió". El líder d'Iniciativa ha estat capaç d'empassar-se disciplinadament tots dos projectes amb l'excusa que és competència de Madrid. Clar que hi havia precedents, perquè abans de les eleccions del 2003 se'n va anar a Olot per assegurar que no es faria mai el túnel de Bracons.

Saura és capaç de deixar en evidència l'únic diputat d'ICV a Madrid, Joan Herrera, i de retruc fer de franc la feina bruta a José Montilla. Perquè, en efecte, el president de la Generalitat ha emmudit des que el passat 8 d'agost va denunciar l'"incompliment" de l'Estatut. Però com deia Jaume Bosch, portaveu d'ICV al Parlament, algú és pot pensar que Saura va actuar sense el vist-i-plau de Montilla?

No cal dir que en la propera baixada electoral d'Iniciativa hi haurà contribuït també amb escreix Francesc Baltasar. L'encara conseller de Medi Ambient -a Botswana ja hagués estat cessat- va amagar el transvasament del Segre al Parlament, a la premsa i a l'opinió pública fins al darrer moment. Però, sens dubte, un dels moments més brillants de la seva trajectòria com conseller va ser quan, en plena roda de premsa, va convidar els dirigents d'ICV de les Terres de l'Ebre a plegar.

Saura i Baltasar -perquè això sí que és un tàndem- han aconseguit carregar-se doncs els esforços de Jordi Guillot, de Joan Herrera, de Raül Romeva i d'altres per a estendre Iniciativa més enllà de l'àrea metropolitana. A les últimes eleccions ja van treure més vots a Osona que al cinturó, però amb el transvasament de l'Ebre s'han carregat, de cop i volta, tot el treball dels quadres territorials per arrelar-se a les Terres de l'Ebre o a les comarques de Ponent. Per això, Iniciativa s'hauria de prendre com un veritable senyal d'alarma el que li va passar a Esquerra a les darreres eleccions generals.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2720
2
Comentaris afegits 
Rocacorba (Girona /Cat/) 25-08-2008 - 18:08
.... irresponsabilitat que el caracteritza, va dir, que no ens preocupesin, que entre tots, llevat de C.D.C. i del P.P. donarien un impuls al Nou Estatut, per tirar.lo endevant. Per cert la data crec que es 21 d'agost de 2008.
Rocacorba (Gitona /Cat/) 25-08-2008 - 18:05
Bè per l'article que es molt documentat i mostra una vegada mès, el criteri que es segueix, quán un es a l'oposiciò, o bé te tasques de govern. Encara recordo, quan es presetava la redacciò del Nou estatut, en Joan Boada, amb la contundencia i irrespons
TORNAR